Skriv början av artikeln om e-bay

Nyckelord: e-bay

Inlägg med e-bay som nyckelord.

15/8 -08

e-bay

Finns en hel del orkideer att handla på e-bay. Någon som har erfarenheter att handla genom e.bay och kan komma med lite tipps?

Nyckelord: e-bay

15/8 -08

Hej! Det finns många härliga frestelser på eBay! Lusläs auktionsannonsen så du vet vad du bjuder på, hur många exemplar, hur stor varan är, hur den skickas som planta eller om de skär bort
rötter och blad före transport, vad de tar i frakt.Om ej frakten e angiven kan du maila säljaren så de ej blir otrevliga överraskningar då du ska betala.En del trivs på tyska eBay, jag håller mest till på engelska för de har oftast billigare frakt till Finland.
De finns en försäljare som har lurat flera här på OP, ja kommer ej ihåg vad de heter men de har en snygg Cymbidium som bild mot klarblå himmel. Lycka till

16/8 -08

Jag har bara handlat från tyska ebay o har bara positivt o säga om de handlare jag haft kontakt med. Finns en tråd här på OP om vilka som är bra... o vilka som är dåliga.

Remomenderar starkt att handla på tyska ebay... bra priser o ett enormt utbud o oftast superbra packat. Men kolla portot innan du lägger bud. Fråga gärna om de kan skicka som Päckchen vilket motsvarar småpaket/small packet/petit paquet!

Vissa rekomenderar en kvinna borta på västkusten (Sverige) som jag glömt namnet på men hon har minimibeställning på 500 kr o har väldigt långa leveranstider. På tyska ebay brukar leveranstiden ligga på mindre än en vecka.

16/8 -08

öland--> du menar säkert marita http://www.akessonorkideer.nu/ mindre plantor har hon åtminstone billigt. Och man behöver nästan sambeställa om man ej tänk shoppa loss riktigt .

Jag har ej handlat på e-bay men på andra auktions-siter. ofta kan man ju läsa "utvärderingar" som tidigare köpare skrivit om försäljaren (vet ej om det gäller e-bay men) så om försäljaren bara har positivt så tycker jag att man ganska säkert kan köpa av dem

17/8 -08

Vad är ett "normalpris" för krakt, 2-3 phalar utan stänglar, vad är rimligt att betala för det? Svårt att veta om säljaren okrar om man inte vet vad normalpris är...

17/8 -08

Har också kollat lite på e-bay och undrar också lite vad som är skäligt att betala?

MVH R-M

17/8 -08

Hitar föresten inte tråden om vilka säljare som är bar, någon som handlat av orchid_factory01 och vet om vederbörande är bra/dålig/rimliga traktpriser?

17/8 -08

såfia... exakt, Åkessons orkidéer eller någonting i den stilen hette företaget. Var i kontakt med henne för att beställa en Phalaenopsis cornu-cervi till en nära vän. Då svarade hon att det inte gick att bara beställa en planta eftersom minimibeställning var hela 500 kronor. Dessutom verkade det som om hon hade över en månads leveranstid på den. O då blev det naturligtvis att åter vända mig till tyska ebay där jag tidigare köpt en. O även den andra dök upp inom en vecka från Tyskland.

Bibbi o paxbonum.. jag brukar betala €7 i porto för upp till tre plantor. Gäller det lite större plantor med flera blomstänglar dvs tyngre plantor så brukar portot gå på €10.
Nej, jag har inte handlat från orchid_factory01.

Sök här på OP på "tyska ebay + öland4ever" eftersom jag själv var med o skrev inlägg i just den tråden som behandlade bra o dåliga tyska ebay handlare.

17/8 -08

Okej! Tack för info. Har just också kollat in orchid_factory01. fick just svar på mailen att han tar 7.50 för ett paket där han kan skicka 3 plantor! Att man får snabbt svar på mail är ju i allla fall ett bra tecken!

MVH R-M

17/8 -08

Oj... nu känner man sig verkligen som en nybörjare här på forumet...

Hittar inte sökmojängen! ; )

var är den?

17/8 -08

Undrar samma, trodde bara man kunde söka på nyckelord?

17/8 -08

Det finns två sätt att komma åt kunskapen som finns samlad här. Dels är det Allt Prat > Alla nyckelord, dels är det via Pratoteket. Pratoteket är inlägg uppdaterade i omrkaden såsom ljus och näring. Uppdelningen görs via nyckelorden som vart inlägg har.

17/8 -08

Jag var ute och letade på tyska ebay men på de flesta står det "nach Schweden".

Ge ditt svar

Ni som köper därifrån är det det Tyska som gäller?
Jag tycker att frakten är dyr eller är den inte det?

Nyckelord: E-bay

8/3 -08

Det är väl olika med säljarnas språkkunskaper. Jag chansade och skrev till ett par på engelska och båda svarade på samma språk
Sen gör dom olika med frakten - en skickar upp till 4 plantor för 8,5 euro, medan den jag skrev till bara skickade nån för det beloppet. Däremot så skickade han upp till 10 för 17 euro.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.