Skriv början av artikeln om dyrast

Nyckelord: dyrast

Inlägg med dyrast som nyckelord.

Jag var ute häromdagen och surfade runt bland världens odlare och hittade den här plantan:

http://www.orchidweb.com/detail.aspx?ID=...

Den var väl inte så dum tänkte jag och en (4N) (vilket betyder att den är tetraploid och har dubbla genuppsättningar. Detta resulterar i mer än dubbelt så stor blomma så istället för 4-5 cm så är den runt 12 cm tvärs över)

Jag skrev då och frågade om priset och vad han tog för intyg och CITES-tillstånd.

Det var tur att jag satt ner när jag fick svaret för annars hade jag svimmat. Det står ju nämligen inom parentes division, alltså delning och en delning av denna planta kostar:

50 000 Amerikanska dollar = ca. 350 000 svenska kronor!

PS. Så jag tog två! hihihi DS.

Nyckelord: dyrast, Phragmipedium besseae

2/10 -07

Det var för väl att du var redig nog att beställa två - jag ser redan fram emot när du ska auktionera ut den ena här ;-D ! Utropspris 350 få se nu HUNDRA tusen....Kreditupplysning önskas på spekulanterna, tack

2/10 -07

Ha ha ha ha ha, det skulle vara något det!

Jag säger som "Dag-Otto": Å så tissa upp piserna nu då!

2/10 -07

Jag säger bara......OJ!!!! Det var ju tur att du tog 2 för dom tar nog slut snabbt
Men snygg var den
Annelie

2/10 -07

Jag tycker nog att det framgår ganska bra att det var på skämt att jag tog två men eftersom jag fått mail om hur jag hade råd med detta så måste jag nog förtydliga att jag inte har så gott ställt att jag kan slänga ut 700 000kr på två plantor!

2/10 -07

Nae,är det sant? Mina mungipor möts i nacken . ha,ha,ha
Ja,det är väl inte många som har det så väl förspänt att man kan köpa plantor för några hundra tusen bara så där.....ursäkta jag måste skratta lite till...,fast dom kanske läste fel?
Annelie

2/10 -07

Ironi kan vara svårt. Fast jag tycker det är kul!

2/10 -07

Visst kan det bli tosigt ibland.......
Jag skrattade gott åt mej själv igår när en av sönerna skulle till optikern.
Hade bett om ledigt i god tid från skolan.....hämtar honom och kommer in till mottagningen......slänger ett hastigt öga på remissen och sätter mej tungt ner på närmsta bänk.....
1 timme för tidiga.Försöker förklara i luckan och börjar fundera lite smått på det här med parkeringstiden.Mumlar något om att: ja,då får jag nog gå och lägga i lite extra bensin i bilen(ja,avgift menade jag ju).Jag fick försöka skylla på att "idag är det måndag".
Vad fröken tänkte när jag hämtade sonen 1 timme innan avtalat vet jag inte men jag skrev en liten förklaring och skickade med honom till skolan idag.(om att "vimsan" vimsat till det lite grand)
Och fick svaret: VÄLKOMMEN TILL KLUBBEN!!!!
Annelie

Jmen det var välan ett gott svar Annelie ?När man gjort bort sig så totalt och träffar på en mänsklig varelse som fattar att det inet alltid är så hundra !
Monika

2/10 -07

Visst är det....
Annelie

2/10 -07

Tomas, vad är det som gör att den är värd sååå mycket, är det avelsvärde eller vad? förstår att den är ovanlig, och att de kan kosta 5 siffrigt ibland kan jag förstå , men 6 siffrigt (i sv kr )

Tomas, du kanske vinner på tips eller lotteri? Då jäklar...

3/10 -07

HMG:

Vad jag vet så är det den enda tetraploida besseaen som har blivit så medaljbelönad som denna och i hybridisering så har den tydligen varit helt fantastisk. Det är ju också så att det är en delning det är frågan om och den växer ju inte så fort så därför väljer man att sätta ett fantasipris för att den inte ska bli såld och man kan istället använda den i hybridiseringen. Att den blivit så medaljbelönad gör ju också sitt till.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.