Skriv början av artikeln om droppar

Nyckelord: droppar

Inlägg med droppar som nyckelord.

Hej hopp allihopa!
En av mina Phalaenopsis har sedan ett tag tillbaka fått några klibigga droppar på blomskaften.
Jag dushar den i stort sett varje dag och har därför utgått från att den blivit för fuktig och att det är därför den börjat avge denna klibbiga sav (?).
Är det så? Eller vad är det och vad ska man göra åt det? Ska man göra något åt det?

Nyckelord: droppar, sav, phalaenopsis

Jag har för mig att plantan kan avge sådan sav när den mår bra....jag har några som är klibbiga. Jag låter det bara vara

6/8 -09

Jag har också några phallar som har klibbiga droppar på blomskaften och de blommar och mår alldeles utmärkt

6/8 -09

Ah! Men då är det inget att oroa sig för i alla fall. Det är ju bra Tack för svaren DevilsLeftHand och sommarbo

7/8 -09

Mina får också små klibbiga droppar men jag har inte upplevt det som något negativt. Jag tror det är socker droppar. Om man smakar på dem är det alldeles sött.

Det är rätt monroe85. Kollade upp det lite och det är en sockerlösning som utsöndras när plantan trivs. Jag har denna sav både på phallar och cambrior. Ett gott hälso tecken !

Ge ditt svar

Jag har fått som små sega droppar på stammen som "droppar" . Kan det var ngn slags löss...Sanit

Nyckelord: ohyra, glukos, droppar

2/6 -06

om du inte ser några löss är det nog bara sockeröverskott. När plantan mår bra brukar den producera mer "mat" än den behöver, det utsöndrar den via blomstänglarna.

Det är inget att oroa sig över det.

3/6 -06

Det kan hända att glukosdropparna blir hem till mögelsvampar så torka gärna, försiktigt, av dropparna med en fuktig trasa (bara vatten).

Gäller det alla orkidéer, eller bara vissa arter? Jag har droppar på min Odontoglossum och någon Cattleya, men inte på någon annan (jag har dessutom Cambria, Dendrobrium, Phalaenopsis, Paphiopedilum, Asconcenda).

4/6 -06

Det är mest Cattleya-släktingar, Cambria-typer och Phalaenopsis som jag sett dropparna på.

5/6 -06

Jag får nektar droppar på Dendrobium antennatum. Jag torkar av den med en fuktig topps. Denna hade jag problem med i början, då den hade allehanda ohyra, både ullöss och småfotingar som jag nu tror är väck, men den har tagit skada med hål och fula märken på bladen. Men jag har tre nya bulber som är helt friska. Den står i en lerkruka från Thailand med hål i sidorna,krukan har jag klätt med spagnum på insidan och sedan står plantan i bark och kokosfiber. Det går åt mycket vatten. Den blir nästan helt torr på två dagar. Den får aldrig bli helt torr. Jag har en lika dan kruka som står och väntar på att plantan ska växa ur sin lilla kruka. Tydligen växer D.antennatum ganska snabbt.

6/6 -06

Jag tackar för s anit:s fråga samt svar på hennes inlägg som förklarade varför mina minicattelyor har kladdiga stammar och blad. Jag har upplevt det hos en Phal och en Ascocenda, men då kom det från blomstängeln och knopparna.

Tack för alla svar,,,skall sommarstäda mina okisar nu,,,,sanit

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.