Skriv början av artikeln om direkt solljus

Nyckelord: direkt solljus

Inlägg med direkt solljus som nyckelord.

Alla mina fönster i lägenheten har söderläge, dvs driektsolljus nästan hela dagen lång.
Jag har mina phal. i fönstret (med persiennerna vinklade så de ej får för mkt direkt solljus).

Skulle uppskatta om jag fick tips om vilka orchidéer det finns som skulle uppskatta att stå i direkt solljus på dagarna. Kan ju söka på nätet men tar så himla lång tid att gå igenom alla släkten osv, lättare att direkt fråga experterna på denna sajt

Nyckelord: direkt solljus, Söderläge

12/6 -11

Finns många som trivs med mycket ljus men t e x Cattleya men skärma av annars bränns dom. Ha gärna en fläkt i fönsterkarmen

12/6 -11

Renanthera monachica, Ansellia africana t.ex

12/6 -11

det är ofta inte den direkta solen som är problemet utan det är den värme som blir i det oventilerade fönstret. Men som oled påpekar så gillar cattleya, laiea (felstavning) mkt sol.

12/6 -11

Det bör tilläggas att det ofta inte är den större ljusmängden i sig, i ett söderfönster, som skadar plantor utan värmen som uppstår i bladen. Exempelvis gillar Cattleya mycket ljus, men stark sol ger väldigt varma blad, de "kokar". I naturen träffas de av tropisk sol, men då silat genom trädets bladverk och därtill fläktar vinden. Att vinkla persiennerna under vår och sommar (som du redan gör) är bra.
Mvh
Mikael

12/6 -11

Tack för alla tips! Vet ni om Phalaenopsis tycker om att flytta ut på sommaren? Har läst både och på nätet- så vet ej vad som stämmer. Har tre vuxna phal. som jag funderar på att ha på balkongen (med skuggning under tak) men vet ej om de trivs med det eller om det finns någon risk i detta?

12/6 -11

Det är bättre för Phallar att vara inomhus året om.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.