Skriv början av artikeln om dendrobium bellatalum

Nyckelord: dendrobium bellatalum

Inlägg med dendrobium bellatalum som nyckelord.

Dendrobium bellatulum. Från Xara. Fri bild.

Alla underbara plantor från elcatanias sambeställning (tack!!) har anlänt. En i blom!!

Nyckelord: dendrobium bellatalum

5/5 -15

Mycket vacker!! Hur många köpte du?

5/5 -15

Vilken söt blomma Mina kom också idag. Mycket fina alla tre som blev fyra. Planterade dom i ny kompost och nya krukor så en del av lilla Cattleyan ramlade av fast jag tror det var två plantor tillsammans, kunde inte se någonstans att det var brutet.
Längst bak C Doris and Byron 'Christmas Rose', framme från vänster dom "delade" Lc Exotic Smile '4N' och Dracula janetiae.

5/5 -15

Xara Vad härligt att blomman klarade ännu en transport Visst var det ngn av dina som hade knoppar, en dend?

stella Ja ibland har man tur och får någon extra på köpet

6/5 -15

Nyfördärvet

Grattis båda två till fina plantor!

6/5 -15

oled: Det blev sex plantor av sju beställda (en fanns inte) . Alla bekvämt små, utom en stor Paph !

elcatania: Ja, Dend cariniferum har knopp! Hoppas de klarar sig hela vägen de med .

Planterade oxå om allihopa utom de barkmonterade igår och hoppas att jag har hittat rätt växtställen åt dem. De flesta var nya bekantskaper för mig, så det kräver lite extra inläsning & studier...

6/5 -15

Hmm, dålig på att läsa in mig på IOSPE då den Dendrobium jag köpte och trodde var en small size var en medium till large

6/5 -15

elcatania det stod på beställningslista vad plantorna har för storlek, N=normal 15-50 cm men jag tycker att 15 cm är liten och 50 cm stor

6/5 -15

O jag SKRIKER!!!! Vart har MIN orkide tagit vägen,inte fick jag den igår heller ej idag ?

6/5 -15

Skruttpost. O jag som börjar jobba imorron inte hemma förrän lördag fm........

6/5 -15

Snigelpost, bättre att maila

6/5 -15

Mina kom igår men hämtades ut idag. Exemplariskt förpackade och snabb leverans. Vad mer kan begära - stort TACK!
(Råkade förstås knäcka blomstängeln på Clowesia i all iver vid omplanteringen. Man får väl hoppas det kommer en ny, den är ju knappt rotad ännu.)

obovata, jag tror inte du behöver vara orolig, men jag förstår din frustration. Jag frågade Peter för länge sen, hur länge en planta kan ligga i paket utan att fara illa och jag blev förvånad över svaret, för jag tror han sa två eller tre veckor. Nu har ju din planta varit på resa och packad två ggr, så det kanske blir kinkigare. Kolla med utlämningsstället, så den inte ligger där, eller som oled säger, mejla/ring till posten eller det företag, som elcatania har skickat den med och då är det väl troligen Schenker.

6/5 -15

Se till att alltid begära, få och förmedla ett ID-kolli-nummer om ni skickar något med Posten. Här fungerar utdelningen under all kritik: alltid flera dagar sent och OFTA utan avi . Och utan avi, kräver utlämningsstället ID-kolli-nummer, värsta Moment 22 .

Jag tror inte man kan få ett ID-nummer, om paketet skickas som brev och det är nog det vanligaste sättet att skicka. Däremot kan man, som jag har gjort, prata ihop sig med sin brevbärare, dvs jag ber henne ta med paket, som innehåller orkidéer. Vår överenskommelse är att jag sätter en lapp på ytterdörren att det är orkidé på gång, hon tar med den till mig och får lite frukt och godis som tack för hjälpen. Det här har funkat jättebra i flera år oavsett om det är ordinarie brevbärare eller en vikarie.
Min slutsat är att man måste vara lite före för att inte hamna i Moment 22 - läget!

6/5 -15

Jag har för mig att man kan skicka med sk rekommenderat, då går det fortare och man kan få nummer/sms? (jag är inte säker på att jag har rätt)

6/5 -15

Jag får alltid ID-kolli-nummer från MÅ, som skickar 'brev' (ej paket) med Posten? Inte expert på hur det fungerar (eller borde fungera), men jag har då inte sett till vår brevbärare sedan jag var föräldraarbetande. .

6/5 -15

obovota Vad tråkigt att höra Jäkla Posten! Nej de som är skickade som stora brev får inget Kolli ID, iaf inte när man skickar som privatperson, kan kanske vara annat för MÅ som är företagare?
stulun Tack, var lite orolig för alla dina planter men då verkar de ju ha kommit fram och mår bra synd på stängeln, var livrädd att jag skulle packa så den skulle gå av men då gick den av iaf

6/5 -15

Shit happends...
Det kommer väl nya nån gång...

6/5 -15

Hade två plantor på väg från england en vinter för några år sedan. Var inga problem när de väl kom fram efter ca tre veckor. Efter det är inte jag så nojig längre.

6/5 -15

Dendrobiumfavorit i behändigt format. Matchande nagellack också
Normala brevförsändelser numreras som sagt inte och kan därmed inte spåras. Men jag har skickat oräkneliga sådana under 10-15 år och såvitt jag kan minnas har inte ett enda försvunnit (utom ett som stals från brevbäraren).

7/5 -15

Har aldrig heller blivit av med något paket....varken skrymmande brev via posten eller andra. Har aldrig fått något Kolli ID av Marita de 10 år jag handlat där heller. Då har det varit för tungt så det inte går som brev i såfall. Hoppas dina plantor kommer fram Obovata som ni har väntat och längtat. Hör med utlämningsstället om det var litet så ska du ju ha det i postlådan....ingen som stulit där ?

7/5 -15

Mina kom igår och hämtades ut idag, exemplariskt packade. Stort tack

11/5 -15

Ville berätta för alla att idag kom min orkidé, har bara sett den på bild, maken hämtade den o fotade den o fick dessutom ansvaret att sköta om den tills jag slutar jobba på onsdag morgon Jaja nu är den hos "mamma" i all fall Men det tog en hel vecka att frakta den i Sverige. Har beställt orkidéer på ebay från Tyskland, de skickades igår, slår vad om att de kommer i slutet av denna vecka

Härligt att den kom till slut! Hoppas den mår bra!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.