Skriv början av artikeln om den. tetragona

Nyckelord: den. tetragona

Inlägg med den. tetragona som nyckelord.

Från Truls.

den. tetragona blommar nu med 5 stänglar o sammanlagt 16 blommor, 3.e blomningen i år .
Paph villosum trogen blommare fast den brukar blomma på vintern.
Phal cornu cervi första blomningen. har 2 stänglar till som snart kommer med knoppar. inhandlades för 49.50 på Blomsterlandets utställning 1 mån efter när de reade ut många fina orchids.

Nyckelord: paph villosum, den. tetragona

15/7 -13

Vilken blomprakt!!!!

15/7 -13

Härlig blomning, grattis!
Mvh
Mikael

16/7 -13

Grattis med veldig fin blomstring! Lurte på hvordan du odlar din tetragonum? Min tok en sakte og sikker død og den var montert og inne i terrariet.

16/7 -13

Tack för era fina omdömen. tetragonum hänger ute hela sommaren i halvskugga. Den verkar till att gilla det för den brukar blomma ett par gånger på sommaren. Vinterhalvåret får den lite svalare plats men det verkar som den gillar en svalare rumsvärme då för den har blommat ett par ggr på vintern oxå men kanske inte lika mkt blommor. Planterad i en blandning av mossa o pinjebark. Gödning vid varje vattning sommar halvåret vattnas när den blivit torr. Vinterhalv året får den vatten med svag näring var annan vecka cirka. Ja den e fin. Jag gillar denrobium med lite speciella blommor.

16/7 -13

Ok, ute ja. Den skal være svalt til varmt voksende og anbefales ikke temperaturer under +13 og derfor har jeg min inne for det kan fort bli rundt +10 her på sommeren eller lavere enn det også. Skal sette den denne gangen i krukke og ikke montert. jeg får prøve en gang til Takk!

16/7 -13

Dendrobium klarar mer än vad man tror. De vill ha en kall period för att sätta knopp. Jag hängde ut den i början av maj i en buske som skyddade den från väder o sol o vind. När vi kom hem från semestern i mitten av juni var den full av knoppar. Vi bor i sydvästra skåne och här kan temperaturen sjunka ner till 8-10 gr framförallt på försommaren. Nu hänger den under tak 1 m från husväggen så jag kan se blommorna.
Paph villosum hängdes oxå ut i början av maj under taket som skjuter ut från huset.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.