Skriv början av artikeln om deformerat

Nyckelord: deformerat

Inlägg med deformerat som nyckelord.

25/10 -09

Bångstyrigt blad

Rebellisk phalaenopsis. Från Skia. Fri bild.

Jag har experimenterat med att rotera blommorna då och då, vilket tyvärr verkar ha resulterat i den något ostiliga blomman i bilden.

Ett av bladen står nästan rakt upp och visar undersidan in mot rummet. Om jag vänder på den tror jag att den kommer att vrida sig ännu mer - den har liksom fått för sig att solljuset lika gärna ska träffa undersidan som ovansidan.

Kan/bör man binda ner bladet på något sätt?

Nyckelord: deformerat

25/10 -09

Det är ett naturligt sätt för den att växa att den kommer att luta, det är för att det inte ska regna i mitten så att den ruttnar. Räta upp den vid omplantering med ett par års mellanrum. Det går inte fort att den lutar på en fräsch planta men är den sladdrig så lutar den av andra orsaker som dåliga rötter tex.

25/10 -09

Kan du inte ställa den en liten bit innanför fönstret och vända den sidan som syns på bilden ut mot fönstret. Den ser ut att fortfarande ha tillväxt i de där bladen så den kanske rättar till sig då.

25/10 -09

Sådär gör dem, finns det nog inte så mycket att göra åt det... : )

25/10 -09

Jag brukar göra så att det blad som är i tillväxt vänder jag med
bladspetsen mot fönstret. Det är ju oftast de som vill bli lite "skruvade"
eftersom de vill dra sig mot ljuset.

28/10 -09

Ok, tack för tipsen. Nu insåg jag att jag faktiskt försiktigt kunde "rätta" till den själv. Letherneck, jag skall prov att gör som du säger - men jag vet inte om mina blommor kommer att få plats om jag vänder dem på det viset.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.