Skriv början av artikeln om cymbidium sinense

Nyckelord: cymbidium sinense

Inlägg med cymbidium sinense som nyckelord.

Från Dirfa.

...åtminstone om man frågar denna Cymbidium sinense som egentligen ska blomma vid det kinesiska nyåret i februari/mars... Nåja. Den har stått ute över sommaren så jag antar att den har fått fel på den biologiska klockan. Jag får vara tacksam för våra svala norrländska sommarnätter...

Jag odlar den i pimpsten eftersom dessa östasiatiska Cymbidium gillar god dränering. Har stoppat färsk vitmossa överst i krukan för att hålla allt på plats, pimpstenen tenderar ju att flyta iväg annars. Vattnar ca en gång i veckan med Akernes rain mix.

Jag köpte plantan av Lassse i våras tillsammans med en C. goeringii som fortfarande står ute på balkongen. Den växer fortfarande på bra trots att temperaturen är nere på några enstaka plusgrader nattetid. Ett härdigt släkte!

Nyckelord: Cymbidium sinense

18/9 -16

Det var en snygg sirlig sak. Avnjuts tillsammans med en semla så har du timat den.

18/9 -16

Trots att den inte kan hålla tiden är den ju väldigt vacker

18/9 -16

Javisst, tack! Jag gillar semmel-idén. Fika kan man ju inte få för mycket av...

18/9 -16

Väldigt tjusigt och häftiga mönster på den..

20/9 -16

Härligt! Själv håller jag en Japan (Neofinetia) på balkongen för att se om det går att ruckla på blomningstiden så att jag kan övervintra dom på höstkanten! Haha:)

Ge din åsikt

18/9 -16

Bild

 

Nyckelord: Cymbidium sinense

Prata om bilden

18/9 -16

Bild

Från Dirfa.

 

Nyckelord: Cymbidium sinense

Prata om bilden

Nu har jag ju faktiskt hållt liv i- och upprätthållt skälig levnadsstandard flr min Cymbidium goeringii ett tag, så nu vågade jag mig på en till art- som har ungefär samma tjusning.
Cymbidium sinense är en asiatisk art och kallas för 'Nyårs orkidéen' eller 'Hõsai-ran' (Japanska), eftersom den blommar lagom till det kinesiska nyåret vilket förefaller i februari/mars någongång.
Den finns i hundratals varianter med olika variegering- storlek och blomma. Precis som tex, Neofinetia falcata och Dendrobium moniliforme.
Jag hoppas att jag kan få denna i blom till "nyår".

Nyckelord: Cymbidium sinense

11/11 -15

Lite lik ampelliljor..:-)

11/11 -15

Jo, jag har sådana också! Haha

11/11 -15

Vad snyggt det blev! Ja nu siktar vi även på kinesiska nyåret, känns bra att ha två nyårsfiranden att se fram emot… mycket bubbel blir det

11/11 -15

Javisst! Ja, då får man köpa två flaskor Sake, mindre bubbligt- men gott! Haha

Ge din åsikt

Jeg synes de er utrolig vakre med sine tynne, variegerte blader. Det er ren poesi å se vinden bevege de elegante bladene.

Nyckelord: Cymbidium goeringii, cymbidium sinense

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.