Skriv början av artikeln om cattleya skinneri heiti jacobs

Nyckelord: cattleya skinneri heiti jacobs

Inlägg med cattleya skinneri heiti jacobs som nyckelord.

26/4 -14

26/4: Trotjänare

Från Xara. Fri bild.

Tre ljuva blommor denna vår på en gammal trotjänare här hemma. Färgåtergivningen blev inget vidare: den är mer rosa än lila och det som ser mörklila ut på läppen är bara skuggning på något sätt.

Annars är lilla vattningsrundan avklarad här hemma. Men med mina många nya sorter på sistone, blir den där 'lilla' rundan längre och längre. Somliga orkisar vill tydligen ha vatten oftare än var fjärde vecka som Cattsen får nöja sig med , så att passa Masdevallior och Phragar kräver sitt! Väääldigt kärt besvär, förstås .

Nyckelord: cattleya skinneri heiti jacobs

26/4 -14

Jätte vackra Jag håller på och vattnar nu under helgen, började igår och tar dom sista imorgon.

Ljuvlig färg! Gjorde stora vattningsrundan igår, så jag hade bara två fönster kvar idag. Nu kommer nästa stora projekt, dvs tvätta alla fönster och då ska alla plantor tas bort från fönsterbrädor och amplar. Måste ta en bild på varje fönster, så jag vet hur alla i amplar ska hänga. De som står på fönsterbrädorna är lättare att få till.

26/4 -14

Ja pust, jag tvättade alla fönster för några veckor sedan... Tufft!! Där fick man årets motionspoäng. Särskilt efter att ha skrubbat bort en massa Fruktträd Effekt ! Men fint blev det .

26/4 -14

Härlig!
Mvh
Mikael

27/4 -14

Utsökta

27/4 -14

Vilken härlig färg!

Xara, vattnar du bara var fjärde vecka, eller skojar du?

27/4 -14

Nä, inget skoj: var fjärde vecka för Cattleyorna normalt sett, kanske varannan för nopsisar och dendrobium. Och så varje vecka för en massa himla törstiga nykomlingar (har inte finlirat alla vattningsscheman dãr riktigt ännu).

Xara, det var som attan..... . Jag vattnar alla mina en gång i veckan och för vissa i solfönster och i små krukor blir det två ggr/vecka.

27/4 -14

Vacker som en dag

27/4 -14

Helt underbar!

27/4 -14

Underbart vacker blomma. Ja jag tillhör oxå de som vattnar varje vecka o vissa dagligen samt några 2 ggr per vecka. Har väl ett hundratal plantor så det tar ett par dagar på förmiddagen. Ska bli skönt när vädret blir varmare så man kan sätta ut dem i trädgården.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.