Skriv början av artikeln om blomkrukor

Nyckelord: blomkrukor

Inlägg med blomkrukor som nyckelord.

Jag måste hitta nya större krukor till alla mina "vanliga" växter hemma. Vet någon vart kan jag hitta ett bra utbud på fina krukor i Göteborgstrakten? Jag tycker de flesta ställen man går till är ganska trista i den avdelningen....

Nyckelord: blomkrukor, Göteborg

19/7 -08

Jag brukar ta ett varv via gravgårdens soplåda för plast skräp här i vår stad då jag behöver nya krukor. Än så länge har inte någon misstyckt eller sagt att det är opassande.

19/7 -08

Nu under sommaren kan du hålla ögonen öppna efter auktioner på landet och tillfälliga loppisar. Jag köper nästan alla ytterkrukor på loppis och betalar sällan mer än 15 kronor för en ganska stor. Det är roligt med såna priser för då kan man frossa lite och samla ihop en viss färg eller vissa former och byta lite då och då om man vill.

20/7 -08

Hmmm... tack för de tipsen. Jag har hittat en del på auktioner, men det är ju ofta svårt att hitta två av samma osv. Jag jag gjorde en storrunda igår och tittade in på 4-5 olika trädgårds center och blomsteraffärer run om i stan... hittade något som duger bra. Men jag saknar det stora fina urvalet på krukor som man lätt hittade lite överallt i USA.

20/7 -08

Vad är det för typ av krukor du är ute efter ?.
Menar du glaserade planteringskrukor, så är där lite dåligt med sådana för inomhusbruk i butikerna. Själv brukar jag titta på utomhussortimentet och använder ofta olika sorter av så kallade Malaysiakrukor. Tyvärr är dessa ofta både tunga och en smula klumpiga på fönsterbrädan, ka vara svårt att hitta snygga ex. i mindre storlekar också. Men ibland kan man göra små fynd.

20/7 -08

Ja det var ju det som jag var ute efter. Fina lackade/glaserade krukor för inomhusbruk. Tunnsått i butikerna som sagt. Utomhuskrukorna är ett alternativ, men som du sa väldigt otympliga... Jag får väl bara fortsätta hålla utkik.

20/7 -08

Jag köper ibland glaserade eller målade ytterkrukor av lergods och borrar hål o botten på dem med en morakniv. Går förmodligen bra med borrmaskin och en kakelborr också, men jag är lite orolig att jag ska spräcka krukorna då.

Personalen tittar ibland lite underligt på mej, när jag vänder och vrider, samt knackar på alla ytterkrukor i deras sortiment. Bara för att försöka avgöra om de är lämpliga att borra hål i . De måste ju vara av lite porösare lergods, porslin har jag aldrig försökt borra i.

Det är faktiskt riktigt lätt att få hål i botten på rätt sorts kruka, bara genom att använda en vass spetsig kniv. Kan ta en stund bara, om krukan är tjock eller lite hårdare bränd. Lämpligt terapiarbete framför tv.n.

21/7 -08

De vackraste och mest personliga ytterkrukorna i Sverige drejas fram av duktiga keramiker, tycker jag. Men priset blir förstås högre eftersom det då handlar om konsthantverk. Å andra sidan så kan man ju beställa, e x önska hur stor och hög kruka man vill ha Jag har några tips här, men det finns säkert många duktiga keramiker i närheten av dig.
Sturehofs krukmakeri
Lindas krukor
Gränsfors blomkruksfabrik
Gysinge centrum för byggnadsvård
Töreboda blomkrukor

21/7 -08

Oj, såg att du letade ställen i Gbrgs-trakten. Lindas krukor då, se ovan samt
Bäx
samt La
Dreja
Krukverket på Fyrverkaregatan 18 i Landala egnahem i Göteborg. Man måste ringa dom först, och jag vet inte om tjejerna gör blomkrukor.

21/7 -08

Mmmm... det hade jag inte tänkt på. Självklart nu i eftertanke!! Tack så mycket Monica för dessa länkarna. Jag får ge mig ut någon daghär på semestern och se vad som finns.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.