Inlägg med bleka blad som nyckelord.
Hej!
Har en liten fundering som jag hoppas kunna få hjälp med; jag har en Beallara 'Tahoma Glacier Green' som jag köpte i februari på Blomsterlandet, Backa i Göteborg. Då var den i ganska dåligt skick, jag plockade den i en korg där de sålde ut nära-döden-växter för 25:- st, och sedan dess har den repat sig något: men det som jag upplever som problemet är att den är så "blek i färgen" alltså som jag upplever det väldigt just grön och den ser inte ut att må så bra som jag skulle vilja. Jag planterade om den i mars, den står i ett österfönster och får gödning med jämna mellanrum. Är det nåt särskilt med Beallara som jag jag borde känna till, eller måhända som jag gör fel?
Tack på förhand!
//Anders
Nyckelord: bleka blad
Jag trodde jag hade lagt in ett inlägg här, då jag har sett detta hända min egen Beallara. Men det inlägget har tydligen bara försvunnit. Jag kan tillägga att min Beallara får väldigt ljusa bulber (nästan gula) på våren då den är i tillväxt och inte får tillräckligt med vatten.
Hej Eva!
Tack för ditt svar! För det första; ja du har redan svarat på frågan en gång, då var den av misstag publicerad i min dagbok så jag flyttade den till forumet för att fler skulle kunna se den. Det du svarade stämmer gott tror jag, jag har vattnat den ungefär som jag gör med mina Phaleonopsis dvs jag "dränker" dem i badkaret varannan vecka och så sprayar jag några gånger dess emellan. Men; hur ofta och på vilket sätt vattnas Beallaran lämpligast? Samtidigt som jag köpte denna så köpte jag några oncidier och dendrobier i samma bedrövliga skick men dem är jag tydligen bättre på att sköta. Det skall dock bli intressant att se dem blomma, tanken är väl att jag skall lägga ut bilder här för att få lite hjälp att närmare bestämma underarten/varianten
Om igen, tack för svaret!
//Anders
Jag vet ju ine riktigt vad du har planterat din plantor i eller var de står, du säger att du doppar dem i badkaret så jag antar att du har dem innomhus och inte i ett växthus. Mina Phalaenopsis har jag i bark och plastkrukor så jag kan se rötterna. De bör vattnas då rötterna har blivit vita. Just nu vattnar jag dem var 5-6 dag och sprayar dem dagligen. Då jag vattnar dem har jag en balja som jag tot tar 12 liter vatten och så får de bada däri. Eftersom jag använder RO-vatten och använder svag näringslösning vid varje vattning. Jag har ju bra läge i lägenheten med mycket sol så det blir varmt, så jag har några fläktar för svalkan. Beallaran vattnar jag på samma sätt som alla andra, den har ca. 20 bulber, några på tillväxt. Den är i blom just nu och är omplanterad för några månader sedan, den har redan fyllt krukan. I krukan har jag ganska finfördelad bark med klipp vitmossa. den vattnas var 3:e dag. Till hösten måste jag omplantera och dela den, före nästa blomning. Den blommar ju 2 gånger per år.
Tack för hjälpen!
::A::
Härlig kommers mellan oss medlemmar. Några av alla varor:
Var söndag och onsdag är det auktion, om vi medlemmar vill. Alla kan lägga upp objekt. Läs mer.
Auktionsklockan var 16:12:29 när sidan laddades.
Det finns just nu inga aktuella auktioner.
Beställ orkidéer tillsammans med andra OrkidéPrat-medlemmar.
Det finns inga aktuella sambeställningar just nu.
Alla medlemmar kan lägga till evenemang i kalendern. Läs mer.
Det finns just nu inga evenemang inskrivna för de närmaste dagarna.
Alla aktuella & framtida evenemang
Prata orkidéer med OrkidéPrats medlemmar, i 'verkligheten'.
Vi pratar inte bara. Här är exempel på saker vi gör tillsammans:
Projekt Paphiorangis. A.k.a. "The Fantastic Paphiorangis Project Of 2009". Vi odlar Aerangis och Paphiopedilum och derar med oss av våra erfaranheter.
Projekt Ulla. Cypripedium-odling i grupp.
Projekt Flaskbarn. Från små, små fröplantor till blommande orkidéer.
Projekt Cattleya. Vi odlar Cattleyor tillsammans, men var för sig. Vem får första blomningen?
Svenska Orkidésällskapet (SOS) verkar för att främja orkidéintresset i Sverige samt för att skydda alla orkidéer.
Bli medlem och få tidningen ORKIDÉER 6 gånger per år. Kontakta Malin som är medlemsansvarig:
Solstråle här på OrkidéPrat,
skicka e-post,
besök orkidesallskapet.se
Cattleya-kurs
Mikael Gustafsson bjuder in oss alla att ta del av hans stora kunskap om släktet Cattleya och dess odling.
Hela kursen i PDF för nedladdning / utskrift (2MB)
Moment 1: Välkomna till Cattleya-kursen
Moment 4: labiata, jenmanii, lueddemanniana
Moment 6: percivaliana, schroederae
Moment 8: warneri, warszewiczii var Sanderiana, bowringiana, skinneri
Du får använda vissa texter och bilder på OrkidéPrat fritt.
Ansvarig utgivare: Björn Johansson, www.neovita.com/orkideer
Info om neovita, policy kring sekretess och cookies, kontaktmöjligheter