Skriv början av artikeln om bleka blad

Nyckelord: bleka blad

Inlägg med bleka blad som nyckelord.


Hej!
Har en liten fundering som jag hoppas kunna få hjälp med; jag har en Beallara 'Tahoma Glacier Green' som jag köpte i februari på Blomsterlandet, Backa i Göteborg. Då var den i ganska dåligt skick, jag plockade den i en korg där de sålde ut nära-döden-växter för 25:- st, och sedan dess har den repat sig något: men det som jag upplever som problemet är att den är så "blek i färgen" alltså som jag upplever det väldigt just grön och den ser inte ut att må så bra som jag skulle vilja. Jag planterade om den i mars, den står i ett österfönster och får gödning med jämna mellanrum. Är det nåt särskilt med Beallara som jag jag borde känna till, eller måhända som jag gör fel?

Tack på förhand!

//Anders

Nyckelord: bleka blad

22/5 -07

Jag trodde jag hade lagt in ett inlägg här, då jag har sett detta hända min egen Beallara. Men det inlägget har tydligen bara försvunnit. Jag kan tillägga att min Beallara får väldigt ljusa bulber (nästan gula) på våren då den är i tillväxt och inte får tillräckligt med vatten.

26/5 -07

Hej Eva!
Tack för ditt svar! För det första; ja du har redan svarat på frågan en gång, då var den av misstag publicerad i min dagbok så jag flyttade den till forumet för att fler skulle kunna se den. Det du svarade stämmer gott tror jag, jag har vattnat den ungefär som jag gör med mina Phaleonopsis dvs jag "dränker" dem i badkaret varannan vecka och så sprayar jag några gånger dess emellan. Men; hur ofta och på vilket sätt vattnas Beallaran lämpligast? Samtidigt som jag köpte denna så köpte jag några oncidier och dendrobier i samma bedrövliga skick men dem är jag tydligen bättre på att sköta. Det skall dock bli intressant att se dem blomma, tanken är väl att jag skall lägga ut bilder här för att få lite hjälp att närmare bestämma underarten/varianten
Om igen, tack för svaret!
//Anders

26/5 -07

Jag vet ju ine riktigt vad du har planterat din plantor i eller var de står, du säger att du doppar dem i badkaret så jag antar att du har dem innomhus och inte i ett växthus. Mina Phalaenopsis har jag i bark och plastkrukor så jag kan se rötterna. De bör vattnas då rötterna har blivit vita. Just nu vattnar jag dem var 5-6 dag och sprayar dem dagligen. Då jag vattnar dem har jag en balja som jag tot tar 12 liter vatten och så får de bada däri. Eftersom jag använder RO-vatten och använder svag näringslösning vid varje vattning. Jag har ju bra läge i lägenheten med mycket sol så det blir varmt, så jag har några fläktar för svalkan. Beallaran vattnar jag på samma sätt som alla andra, den har ca. 20 bulber, några på tillväxt. Den är i blom just nu och är omplanterad för några månader sedan, den har redan fyllt krukan. I krukan har jag ganska finfördelad bark med klipp vitmossa. den vattnas var 3:e dag. Till hösten måste jag omplantera och dela den, före nästa blomning. Den blommar ju 2 gånger per år.

29/5 -07

Tack för hjälpen!
::A::

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.