Skriv början av artikeln om blbophyllum

Nyckelord: blbophyllum

Inlägg med blbophyllum som nyckelord.

4/7 -10

Bulbophyllum...

OK, jag måste erkänna, ni visar en mängd vackra Bulbosar hela tiden och jag blir mer och mer sugen Men kan det finnas några för mig?

Den måste klara skåpvärmen och vara småväxta och monterade. Doftar de - gott?

//MariaX

Nyckelord: blbophyllum

4/7 -10

På A) kan jag inte - jag har inte en enda.
På B) är väl svaret nej, och det är även skälet till att jag inte har, någon enda. Har uppfattningen att en del som har bulbosar. gör det för att det är lite spännande med doften, - liksom "jamen, hur illa kan det lukta, egentligen"

4/7 -10

Helt riktigt Monica, det är en del av tjusningen Dock gillar jag för min del även orkidéer som doftar gott, det viktiga är att det luktar nånting - doftlösa orkidéer lever ett osäkert liv hemma hos mig
Dom flesta bulbosar luktar alltså inte särskilt gott, även om det finns några undantag. Å andra sidan är odören i dom flesta fall ganska svag ... även om det finns några lysande undantag även här

4/7 -10

Det är endast ca 10 % av de 1900 Bulbophyllum-arterna som har en obehaglig doft. De har fått ett oförtjänt dåligt ryckte tycker jag. Jag har just nu Bulb. saltatorium var. albociliatum i blom och den doftar persika!

Det finns många små trevliga Bulbophyllum, dock kräver de flesta av dem en nattsänkning för att blomma. Några arter som är relativt lätta att få tag i är:

Bulb. capillipes
Bulb. gacillimum,
Bulb. tingabarinum
Bulb. plumatum,
Bulb. ovalifolium.

Linda

5/7 -10

Om den doftar persika så skulle jag nog också kunna tänka mig en...

5/7 -10

Tack för tips och info !

Den däringa B. plumatum ser jättefin ut, ska hålla ögonen öppna

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.