Skriv början av artikeln om badning med sphagnum

Nyckelord: badning med sphagnum

Inlägg med badning med sphagnum som nyckelord.

30/6 -08

sphagnum

har hört att man ska ha sphagnum runt rötterna när man planterar om sin phalaenopsis, men hur vet man då när den är torr, för man har ju kompost över vitmossan? den håller ju fukten längre än bara komposten. har märkt nu när alla mina orkidéer står på leka och vatten i ytterkrukan att dom inte behöver bada hälften så ofta som innan.

Nyckelord: badning med sphagnum

1/7 -08

jag har aldrig sphagnum runt röterna på phalanopsis. anars får du se på rötternas färg och vikten på krukan.

1/7 -08

har du sphagnum blandat i komposten då på dina phalaenopsis?

1/7 -08

om man kollar på orchidéhusets omplanteringsskola, så visar dom att man ska ha sphagnum runt rötterna sedan kompost som vanligt.
hur lång tid ungefär tar det för sphagnum att brytas ner i komposten?

1/7 -08

Jag har sphagnum, inte runt rötterna utan utblandat i barken. Jag doppar alla mina orkidéer 1 gång/vecka (sommartid och lite mer s'llan på vintern) för då har de nog torkat tillräckligt redan. Om jag skulle börja doppa dem då de har torkat så skulle jag vara tvungen att doppa någon orkidé varje dag (för dom torkar ju ut lite olika beroende på kompost och storlek på kruka).

1/7 -08

jag kollar på rötterna och badar dom därefter, det blir inte alla på samma dag och inte heller en gång i veckan. beror kanske på att jag har leca och vatten i ytterkrukan. förrästen så hittade jag orkidékrukor för 40kr. där är en kant som planteringskrukan ska stå på, så den inte kommer åt vattnet i botten.

1/7 -08

hur lång tid tar det för att sphagnumet bryts ner?

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.