Skriv början av artikeln om art-register

Nyckelord: art-register

Inlägg med art-register som nyckelord.

Hade det inte varit kul om man kunde sammanstäla ett art-
register med dom medlemmar som vill?
vet inte hur det skulle fungera. Tycker bara att det hade varit kul att på en enda sida kuna leta efter andra som odlar liknande arter som jag.Jag e säker på att vi tillsammans har mycket kul i gömmorna!
ha en solig o skön dag

Nyckelord: art-register

6/6 -08

Vilken bra idé! Hur kan man göra det rent praktiskt? Med ett sådant artregister vore det också möjligt att direkt kontakta en medlem och be att få köpa keikis och delningar t ex. eller diskutera skötselråd.

6/6 -08

Kanske vore det bäst om det fanns en lista i själva siten där man kunde klicka i vilka man har. Annars är risk att ett litet stavfel gör att man inte hittar det man söker iaf..

6/6 -08

Intressant idé ...
Men för att göra det riktigt enkelt, skulle man inte kunna få med 1-3 st favoritorkidé efter sitt Alias-namn, och då kanske inom parantes och förkotningar på sorterna så det inte blir så långt...
För då kan alla se det direkt så fort man lägger in en tråd eller svarar på någons tråd ....

Eller så har man en gemensam sida, som hämtar data från samtligas sidor.
Alla (som vill) skriver upp sitt bestånd på sin sida och så knyter man ihop allas sidor med den gemensamma.

Tänk va lätt det låter

eje

6/6 -08

Kul idé, men stort projekt ... kanske ett formulär med rutor i två spalter där man skriver in släkte resp. art - vilka sedan finns sammanställda i en lista där varje art är en länk till en annan lista med dom medlemmar som har arten i fråga?

6/6 -08

Kul ide! Det ger ju möjlighet att:
- visa upp vad man har
- hitta andra som gillar samma sak och kanske kan ge råd
- hitta personer att be om delningar

Vilka fler möjligheter skulle det ge? Vad vore bäst med den typen av funktion? Kan kanske området släkten, arter och hybrider hjälpa till?

Ja det är en intressant idé. Släkten arter och hybrider har ju sin funktion och med den här idén skulle man få en lista, där man käckt kan se vilka medlemmar som har den plantan, som man för tillfället är intresserad av.
Säkert ett ganska stort projekt och jag är inte den rätta att lösa det tekniskt men det finns många andra kloka personer här på OP.
Birgitta

7/6 -08

Jag måste hålla med dig helt. Det vore bra om arterna vore uppdelade var för sig. Då kunde man läsa om det man just för tillfället är intresserad av att läsa.

Idén är så bra, så jag vill bara peta upp inläggen/Birgitta

8/6 -08

det e just arter som vore bäst, då släkten kan vara minstsagt enorma, jag har orkideer från dom flesta släktena(grov överdrift, men endå) tex Laelia men jag e inte intresserad av de stora flashiga arterna utan av minisorterna upp till 10 cm. för övrigt väljer jag inte orkideer utifrån släkten utan jag odlar bara miniarterna i diverse släkten. kanske finns det fler som jag

innan jag hittade OP trodde jag att jag var ensam om att vara så insnöad på orkideer men de var jag ju inte heller
lev väl

8/6 -08

Verkligen en bra idé! Erfarenhetsutbyte tycker jag är ytterligare en punkt att ta med på plussidan. Men jag tror att grunden måste finnas på våra respektive hemsidor då det kan finnas ett behov av att redigera, både med att lägga till och plocka bort. Att knyta ihop det med en liknande sida som den med släkten, arter och hybrider är också en bra ide, men här skulle det vara kopplat till medlemmar och inte inlägg. Kan väl inte vara så svårt..... hehe. När jag säger så till de programmerare jag samarbetar med, brukar de titta på mig, skaka på huvudet och svara "Nej, det är inte omöjligt, men det kan kosta!" Så Björn - vad säger du?
Vad kan finnas på minussidan? Skulle intressanta diskussioner föras mellan enskilda medlemmar istället för som inlägg på OP?

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.