Skriv början av artikeln om angraecum didieri

Nyckelord: angraecum didieri

Inlägg med angraecum didieri som nyckelord.

19/8 -19

+ 21/8 -19

19/8: Ljuvliga dofter i huset

Dendrobium unicum, Thailand, Laos, Vietnam. Från GöranÅ.
Angraecum didierii, Madagaskar. Från GöranÅ.
Phalaenopsis mariae, Filippinerna. Från GöranÅ.
Phalaenopsis bellina, Malaysia, Borneo. Från GöranÅ.
Oncidium ornithorhyncum, centralamerika. Från GöranÅ.

Nu är de många ljuvliga dofter i växthuset. Dendrobium unicum med en svårtolkad doft.... möjligen ngt. åt mandarin, Angraecum didieri som doftar på kvällen å natten, Oncidium ornithorhyncum, Phalaenopsis mariae som doftar mest på fm. och Phalaenopsis bellina som i år har kommit med 4 blomstj. å just idag med 4 underbart doftande blommor. Växer i GreenMix, förutom didieri å unicum som växer på kloss i 18-30 grader med luftfukt på mer än 70%.

Nyckelord: Oncidium ornithorhyncum, Angraecum didieri, Phalaenopsis bellina, Dendrobium unicum, Phalaenopsis mariae

19/8 -19

Åh så vackra Det doftar gott och mycket hos dig nu

19/8 -19

Underbart

19/8 -19

Som att komma in i en parfymaffär mao
Tjusiga

20/8 -19

Vilken prakt! Grattis!!

20/8 -19

Finfina blommor där God doft är aldrig fel Har lite svårt för Oncidium ornithorhyncums doft, JAG tycker den luktar penicillin

20/8 -19

Härligt med doftkavalkad. En del tycker att D. unicum luktar krita och jag är benägen att hålla med. Väcker vaga minnen från skoltiden

27/8 -19

Vilken härlig blomning Grattis!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt

9/7 -19

+ 10/7 -19

9/7: Angraecum didieri

Angraecum didieri. Från GöranÅ.

Var ute i växthuset nu för att kolla så att allt fungerade. Kunde inte låta bli att lukta på bl.a. Ang. didieri:n. Underbar doft den har, å när jag kom så nära såg jag en till stjälk på gång. Tog några nya foton, för att byta ut här. Detta är en art som är endemisk på Madagaskar, på en höjd av 600-1500 m.ö.h. Den duschas varje dag på sommaren, annars två ggr. i veckan. En mkt. trevlig art, för den ger rel. stora blommor på en mindre planta.

Nyckelord: Angraecum didieri

9/7 -19

Ja verkligen fin.
Mvh
Mikael

9/7 -19

Väldigt fin och trevlig liten art med fantastisk doft.

9/7 -19

De här små Angraecum arterna är fantastiska. Monterade så visar de sina silverfärgade rötter om en extra bonus utöver sina fina blommor. Jag gillar dem skarpt.

10/7 -19

Mycket trevlig

11/7 -19

Bedårande

11/7 -19

Fin, trevlig, fantastisk, bedårande, doften......ja de är verkligen en planta som kan rekommenderas. Det är en sak jag undrar över, å de e rötternas utseende. Varför är de så "skrovliga" ? Är de för att få en större yta, eller så att vattnet inte ska rinna av så lätt? Kan de vara för att jag har en ojämn vattning? Någon som vet? Vackra är dem i varje fall, å håller med bolebo .

12/7 -19

Med vetenskapliga krav på att veta så kan jag inte påstå att jag gör det. Däremot tror jag att det har med rötternas förmåga att fästa vid underlaget. Hos mig så blir rötterna plattare och "kryper" in i varje litet hålrum eller ojämnhet in underlaget. När rötterna inte har något att fästa vid så blir de rundare och slätare. Därmed inte sagt att det inte även finns de funktioner du nämnt.

På lördag den 20/7 är det sammandrag hos Nordvästra Skånes Orkidésällskap på Välaplantor i Helsingborg. Röllke kommer dit och förmodligen Karge också, de brukar vara där tillsammans. Öppnar kl 10.
Jag kommer att köra dit.
Finns det någon läsare som vet mer så skriv gärna lite om det.

12/7 -19

Va kul är det där i år igen. Min semester börjar nu på måndag. Det blir inte att åka till Tyskland denna sommar tyvärr. Ska försöka preparera maken (Kenth) om vi eventuellt skulle besöka Väla plantor i Helsingborg istället. Var ju jättekul förra året o träffa er o gotta runt bland alla plantor (fast det vart dyrt ) jaja man lever bara en gång. Dessutom skall vi flytta i höst till en större lägenhet med fler fönster samt ett kombinerat Gäst/Odlingsrum åt mig....

12/7 -19

Tyvärr så är SOMMARTRÄFFEN i Väla, Helsingborg INSTÄLLD I ÅR . Anledningen är att Joachim Karge har fått förhinder. På Röllke:s hemsida står att de ska komma......vilket är felaktigt! Information står på NSO:s hemsida - nsorkide.nu

12/7 -19

Skulle precis skriva samma, Göran har helt rätt, sommarträffen är inställd

12/7 -19

Skit också, hade varit kul med lite omväxling till livet i mörka Småland.

Ge din åsikt

24/5 -17

Abgraecum didieri

Abgraecum didieri. Från bolebo.

Även i den varmare avdelningen blommar det men inte lika färgstarkt som i den svalare delen. Här är det Angraecum didieri som visar upp sin svala skönhet. Den kommer från Madagaskar och växer fint i intermediärt klimat. Gillar att stå ljust. I övrigt en liten robust och tålig planta.

Nyckelord: Angraecum didieri

24/5 -17

Fyrtal i ess

24/5 -17

Stjärnbilden Oxen
Vacker komposition, fantastiska plantor och blommor

24/5 -17

Strålande vackert!

25/5 -17

Vilken vacker syn, som en tavla Men ska det vara nödvändigt o ha 4 stycken

25/5 -17

Absolut! Vissa orkidéer är det svårt att få för många av. Där är några till som snart blommar + ett antal av närbesläktade arter.

26/5 -17

En strålande blomning av en fantastisk art.

Prata om bilden

Stor i doften, liten i växten. Art från Madagaskar.

Nyckelord: Angraecum didieri

30/3 -16

Läcker!!

31/3 -16

Förtjusande

31/3 -16

Underbar

31/3 -16

Härlig!
Mvh
Mikael

31/3 -16

Doftigt och vacker

31/3 -16

Speciella tips för att få den i blom?

1/4 -16

Inga tips för blomning, eller är det bara att vänta i vanlig ordning...

2/4 -16

Jag har legat utslagen i influensa ett par dagar, därav lite sent svar. Jag håller mina didieri ganska svalt under vinternätterna och vattnar mycket försiktigt och det brukar funka för blomning under senvinter/vår. Vore intressant att höra om någon med framgång odlat arten varmt hela året?

Ge ditt svar

Jag älskar den här lilla, vita skönheten. Den är en skön kontrast till alla färgglada Cattleyor jag har och har en fantastisk metallic glans på läppen (som jag tyvärr inte får fram på bild).

Den är väldigt behändig i storlek och lättsam i skötsel, hemma hos mig iaf, vattnar ungefär 1-2 gånger vintertid och lite mer under sommaren. Den växer vilt på Madagaskar och vill ha intermediär till varm temperatur

Köpte den här förra våren av MÅ

Nyckelord: Angraecum didieri

13/7 -15

Verkligen underbar!! Jag har en oxå, men inte har den blommat hos mig inte . Nåja, helt klart något att se fram emot iaf!

13/7 -15

Bara så beauty!!

13/7 -15

Helt underbar

13/7 -15

Urtjusig

13/7 -15

Läcker. Hur lång vinter har du, vattnar 1-2 ggr

13/7 -15

oled Hahahaha, ja inte ens vi i Norrbotten har ju några ordentliga vintrar längre :-P

Tack ska ni ha alla, har tyvärr för ljust om kvällarna så känner ingen doft, får se om det ändrar sig!

13/7 -15

Ljuvlig!!

13/7 -15

Har du inget mörkt rum, eller en garderob du kan stänga in den i?! Iaf den jag köpte av bolebo börjar dofta nästan på en gång när det blir mörkt...Det luktade i bakluckan när jag öppnade den efter att ha fraktat hem den med hatthyllan över...
/Mvh, I

14/7 -15

Den här lilla angreacum- arten har många närstående släktingar som alla är lika odlingsvärda. Tilläggas kan att A. didierii klarar även låga temperaturer, ner mot +5 grader under kortare tid.
PS. De här små arterna går utmärkt att montera på en rot eller stubbe och liknande, se under "Min profil" där finns en bild på en didierii monterad på en gammal enstubbe. De har fantastiskt fina rötter som ger mervärde även när plantan inte blommar.

14/7 -15

Isis Åhh smart, ibland tänker jag inte så långt, ska ställa in den i sovrummet i kväll

bolebo Tack för informationen, alltid kul att lära sig mer Vilka släktingar skulle du rekommendera? Håller med ang rötterna, de har coolaste rötterna av alla mina plantor!

14/7 -15

A.elephantinum, A. ruthenbergianum, A. leonis, A. compactum, som faktiskt är lite större än A.didierii trots sitt namn och många fler. Om du söker på nätet : Angraecum, sektion Perrierangraecum så får du upp många . Alla är inte lätta att få tag på utan man får leta.
Själv använder jag böcker för att se om det finns något som frestar mig, (och det gör det). En väldigt bra referensbok är: Angraecoid Orchids av Joyce Stewart, Johan Hermans och Bob Campbell. Mitt ex kostade 53 pund för många år sedan men är värd varje pennies.

14/7 -15

Måste nog skaffa en Angraecum av något slag! Vad lättfrestad man är! Ser att Peter har flera på sin hemsida, så kanske det är någon där som passar mig!

14/7 -15

Nenne: Den som kallas A.elephatinum på deras hemsida är inte en A.elephantinum utan någon av de långstammade som måste bindas upp annars hänger de på alla möjliga håll.

14/7 -15

bolebo, tack för info, för det var precis den jag var sugen på!

14/7 -15

Härlig grattis!
Mvh
Mikael

17/7 -15

Tack bolebo än en gång för tipsen, ska se om jag kan få tag i den där boken (eller kanske önska den i julklapp)
Och tack övriga, kan förresten lägga till att jag tog med den till sängs en kväll och den hade en väldigt fin doft! Lite mystisk, afrikansk kryddig säger jag som inte har koll på dofter

Ge din åsikt

13/7 -15

Angraecum didieri

 

Nyckelord: Angraecum didieri

Prata om bilden
Angraecum didieri. Från Kerstin A.
Dtps. Kingcar White Pearl. Från Kerstin A.
Bulbophyllum contortisepalum. Från Kerstin A.

Det är extra härligt att komma hem när såna här godbitar väntar! I skåpet blommar Bulbophyllum contortisepalum för första gången och Angraecum didieri för andra gången i år. En till som blommar för första gången är Dtps. Kingcar White Pearl.

Nyckelord: Bulbophyllum contortisepalum, Angraecum didieri, Dtps. Kingcar White Pearl

3/1 -15

Välkommen hem och vilka ljuvliga välkomstblommor som väntade på dig!! Hoppas du har haft en bra resa och visst var det Kina, som var resmålet, eller kommer jag ihåg fel?

3/1 -15

Verkligen fina allihopa Det var en fin välkomstblomning

3/1 -15

Jättefina alla tre! Doftar Bulbon ngt? Den var ju för läcker! Hur långa ca är de där Bulbo blommorna?
/Mvh, I

3/1 -15

Mycket fina, men Bulbon vinner, ser ut som graciös balettdansös. Tänker på Svansjön...
Grattis till överraskningen.

3/1 -15

OK?...helt OK?...Kanon? nej..mycket vackrar

3/1 -15

Verkligen fina, härlig hemkomst!

4/1 -15

Alltid kul att möta blomning vid hemkomst. När det gäller bulbon så är den felnamnad, ser ut som en hybrid med B. lasiochilum och något annat.

mvh,

Christer

5/1 -15

Nenne ja det var Kina, men nu senast var jag i Stockholm, hälsade på mina barn och mitt barnbarn
Isis kan inte känna någon doft från bulbon, blommorna är 5 cm christerb har också funderat över bulbons namn. Har mailat till säljaren och skickat bild få se om han svarar. Har någon förslag på vad det kan vara för bulbo så är jag tacksam. Jag vill ju ha rätt namn.

5/1 -15

Fin A. didieri, en favorit! Vad gäller bulbon kan jag bara hålla med, definitivt en hybrid och gissningsvis Emly Siegerist (Elizabeth Ann x lasiochilum).

5/1 -15

Tack Lassse den är väldigt lik, det kan faktiskt vara den Får vänta o se om jag får svar från säljaren innan jag ändrar namnet. A didieri kommer från dig

5/1 -15

Jättefina

Ge ditt svar
Angraecum didieri. Från Kerstin A.

 

Nyckelord: Angraecum didieri

Prata om bilden
Angraecum didieri. Från Kerstin A.

Min lilla stjärna blommar nu för andra gången i min vård. Ibland blir man så tokigt lycklig.

Nyckelord: Angraecum didieri

8/5 -14

Verkligen en ljuvlig stjärna, grattis!

8/5 -14

Urtjusig

8/5 -14

Såå vacker!

8/5 -14

Verkligen en vacker stjärna Grattis!

8/5 -14

Grattis, den är så vacker och den brukar dofta om kvällen.
Mvh
Mikael

8/5 -14

Vacker o stjärna Grattis

10/5 -14

Väldigt fin, min favvoangraecum!

10/5 -14

Tack alla!! Lassse, den kommer från dig!

10/5 -14

Snygg stjärna!

Prata om bilden

21/11 -13

Angraecum didieri

Kan jag få lite tips på hur man sköter en Angraecum didieri och har den ett svenskt namn?

Nyckelord: Angraecum didieri

22/11 -13

Hej Lärkan! I likhet med de flesta tropiska orkidéer har den inget svenskt namn. Jag odlar den intermediärt i medelstarkt ljus och låter den torka till mellan vattningarna. Arten passar bra att montera på en barkbit eller gren, särskilt om man odlar i skåp, men kan också bli fin i en liten kruka på fönsterbrädan.

22/11 -13

Tack så mycket Lassse!

Ge ditt svar

23/3 -12

Vårknopp

Från Amatör.

Visst ser det lovande ut knoppen på denna lilla Angraecum. Mycket stolt över tillkomsten och ser framemot en vacker blomning!
Tre år har jag vårdat den.

Idag ser den ut så här! Fantastiska lilla stjärna dock riktigt nära jorden !

Nyckelord: Angraecum didieri, Macroplectrum didieri

23/3 -12

Grattis! Alltid roligt när orkidéer belönar en med blommor

24/3 -12

3 år låter tålmodigt, då bör man belönas med knopp

24/3 -12

Grattis! Håller tummarna för att det ska klara sig hela vägen fram till blomma

24/3 -12

Jo stella, just när man fått vänta så länge blir belöningen extra stor.
@ Annika: tänkte först att jag har nog haft den något år, men när jag kollade mina listor såg jag att det hade gått 3 år. Men tiden går ju fort så då var det inte så länge ändå nu när blomman är på plats!
Tack Doris för "tumhållningen", det ser lovande ut.!

24/3 -12

Haha, vad är 3 år mot erics 10-års väntan.
Googlade på Madagaskars stjärna som ju växten kallas och fick då upp ett inlägg på op från dec
-11. Det hade jag missat!

30/3 -12

Madagaskars stjärna i mitt rum!

30/3 -12

Så fin, grattis!
Och lika fin kvällsdoft att vänta...

30/3 -12

Otroligt vacker.

31/3 -12

Ja, eller hur? Tänkte att denna skulle få glädja mej många år framöver med sin eleganta blomma. Hoppas nu så klart att den också tänker så!?

31/3 -12

Jag vart tvungen att köpa en Har aldrig provat något liknande så det ska bli spännande.

31/3 -12

Trevligt, Lycka till!

31/3 -12

Se där, det lyckades ju. Grattis!

31/3 -12

Tack Doris, men jag var allt lite nervös......

1/4 -12

@Amatör Tack! Det kommer nog ta mig tusan behövas lite tur för mig med den där tror jag.

Ge ditt svar

Köpte denna på Orchidegartneriet Fredensborg i april i år. Den har sedan fått bo i mitt varma växtskåp, blommar nu med en 8cm bred och på natten doftande blomma.
Mvh
Mikael

Nyckelord: Angraecum didieri

25/9 -11

Vacker!

25/9 -11

Snyggt! En av mina favoriter.

25/9 -11

Tjusig, härligt stor blomma!

25/9 -11

De är fina och vilka stora blommor..Grattis !

25/9 -11

Ljuvlig. Ägde en sån en gång i tiden men den dog ganska omgående

25/9 -11

Grattis. Ytterst elegant.

25/9 -11

Tack, ja visst är den härlig!
Mvh
Mikael

25/9 -11

Mycket stilig. Stor favorit i litet format.

26/9 -11

Grattis till den vackra stjärnan!

Ge din åsikt

Småvuxen art från Madagaskar. Doftar fantastiskt framåt kvällen.

Nyckelord: Angraecum didieri

25/8 -11

Wow så vacker

25/8 -11

Verkligt tacksam liten art med gnistrande textur i blomman.

25/8 -11

Härlig. Har testat en sån men den överlevde inte länge hemma hos mig

25/8 -11

Jättefin! Min har inte blommat ännu men ser två utväxter i nederkant av de sista bladen, väntar med spänning.

25/8 -11

Läcker!
Mvh
Mikael

26/8 -11

Tjusig!

26/8 -11

Veldig fin

26/8 -11

I like!

26/8 -11

Verkligen vacker!

26/8 -11

Wow, vilken pärla!

28/8 -11

Tack för alla glada tillrop!
Har nu två plantor som blommar samtidigt i sovrummet, känner mig milt väldoftande varje gång jag vaknar

Ge ditt svar

Pyssel-längtan var igång igen...
Vill ha orkidekorgar...men sådana finns inte överallt och inte alltid så billiga heller. Och storlekar finns inte jätte mkt att välja mellan. Så beslöt att göra ngr korgar själv.

Det ända jag behövde till mellanstora korgar var gamla blompinnar, lim och krokar.
och till mindre korgar smalare grillpinnar, lim och krokar.
Och resultatet = vart skitbra

Planterade plantor i alla de första 3 korgarna.
ena korgen vart ca 10×10cm till mini Phalaenopsis
andra korgen vart ca 7×7cm till Angraecum didieri
och den tredje och minsta korgen ca 2,5×2,5cm fick pyttelilla Dendrobium peguanum

Kommer bli fler korgar även i större storlekar och fler ideer finns. För dem plantor med behov att sträcka ut sina rötter finns ju i alla möjliga storlekar och en korg ser så himla mkt mer naturlig och fin ut än en plastkruka, även om dem oxå gör nytta för andra plantor.

Ska bli kul och se vad plantorna tycker

Nyckelord: orkidekorgar, mini Phalaenopsis, Angraecum didieri, Dendrobium peguanum

2/3 -11

Det var verkligen en kreativ och fiffig lösning !

3/3 -11

Jättebra! Måste prövas!!!

3/3 -11

Mycket snyggt!
Hurundant lim använde du?Skulle silikon på tub, heter kanske fogmassa eller nåt, fungera istället för lim månntro?

3/3 -11

Fiffigt och kreativt, men jag tror du kommer att ånga dig. Blompinnar ruttnar ju tyvärr snabbt, och dina korgar kommer ha kort hållbarhet. Dessutom är det nog svårt att få limfogen att hålla för väta i längden. Korgar är normalt sett gjorda i hårda träslag och fogade med rostfri tråd just för att monterade orkidéer ska kunna växa ostörda i dem läääänge...

3/3 -11

Merwic:
jodå visst kommer korgarna att ge sig en dag, nmen plantor växer och behöver byta boning en vacker dag med. Allt är ju föränderligt på olika vis, men utan erfarenheter kommer jag personligen inte nån vart. Jag testar och utvärderar, har inte gått in med hull och hår att korgar håller för evigt. har viss erfarenhet av trä i samband med väta och fukt.
limmet jag använde är för ting som är i kontakt med vatten....bla porslin mfl.

Ge din åsikt

19/7 -10

Angraecum didieri (2)

Min Angraecum didieri har precis blommat över. Blommade senast i mars, fast då höll blomman betydligt längre än nu. Troligtvis pga. att det var svalare då. Odlas ganska ljust i skåp där den duschas dagligen (duschsystem). 26 C och drygt 70% luftfuktighet.

Nyckelord: Angraecum didieri

19/7 -10

Superläcker, grattis.
mvh
Mikael

20/7 -10

Underbar, grattis Merwic

20/7 -10

Jättefin!!

20/7 -10

Verkligen snygg!
Grattis!

20/7 -10

Väldig fin form - läcker Mathias! ... och så den doftar säker gott på kvällkanten

20/7 -10

Jag håller med de övriga, väldigt vacker.

20/7 -10

Mycket vacker !

20/7 -10

Verkligen läcker. Kul också att den blommar flera gånger hos dig. Min har hittills bara behagat blomma en gång per år, är i knopp just nu.

20/7 -10

Grattis !
Riktigt läcker.

20/7 -10

Symmetrin gör att den ser ut som en magisk symbol! Verkligen vacker, grattis!

20/7 -10

Som ett vackert smycke!

20/7 -10

Tack alla! Det är en av favoriterna! Ska kanske säga att petalerna egentligen ska stå rätt ut precis som sepalerna. Blomman var lite förbi sin "topp" när jag fotade den och blomman vissnade några dagar efter.

20/7 -10

Kjempefin, grattis.

21/7 -10

Mycket fin form på blomman, och behändig storlek på plantan!

/Anders

Prata om bilden