13/7: Angraecum didieri

13/7 -15

Jag älskar den här lilla, vita skönheten. Den är en skön kontrast till alla färgglada Cattleyor jag har och har en fantastisk metallic glans på läppen (som jag tyvärr inte får fram på bild).

Den är väldigt behändig i storlek och lättsam i skötsel, hemma hos mig iaf, vattnar ungefär 1-2 gånger vintertid och lite mer under sommaren. Den växer vilt på Madagaskar och vill ha intermediär till varm temperatur

Köpte den här förra våren av MÅ

Nyckelord: Angraecum didieri

13/7 -15

Verkligen underbar!! Jag har en oxå, men inte har den blommat hos mig inte . Nåja, helt klart något att se fram emot iaf!

13/7 -15

Bara så beauty!!

13/7 -15

Helt underbar

13/7 -15

Urtjusig

13/7 -15

Läcker. Hur lång vinter har du, vattnar 1-2 ggr

13/7 -15

oled Hahahaha, ja inte ens vi i Norrbotten har ju några ordentliga vintrar längre :-P

Tack ska ni ha alla, har tyvärr för ljust om kvällarna så känner ingen doft, får se om det ändrar sig!

13/7 -15

Ljuvlig!!

13/7 -15

Har du inget mörkt rum, eller en garderob du kan stänga in den i?! Iaf den jag köpte av bolebo börjar dofta nästan på en gång när det blir mörkt...Det luktade i bakluckan när jag öppnade den efter att ha fraktat hem den med hatthyllan över...
/Mvh, I

14/7 -15

Den här lilla angreacum- arten har många närstående släktingar som alla är lika odlingsvärda. Tilläggas kan att A. didierii klarar även låga temperaturer, ner mot +5 grader under kortare tid.
PS. De här små arterna går utmärkt att montera på en rot eller stubbe och liknande, se under "Min profil" där finns en bild på en didierii monterad på en gammal enstubbe. De har fantastiskt fina rötter som ger mervärde även när plantan inte blommar.

14/7 -15

Isis Åhh smart, ibland tänker jag inte så långt, ska ställa in den i sovrummet i kväll

bolebo Tack för informationen, alltid kul att lära sig mer Vilka släktingar skulle du rekommendera? Håller med ang rötterna, de har coolaste rötterna av alla mina plantor!

14/7 -15

A.elephantinum, A. ruthenbergianum, A. leonis, A. compactum, som faktiskt är lite större än A.didierii trots sitt namn och många fler. Om du söker på nätet : Angraecum, sektion Perrierangraecum så får du upp många . Alla är inte lätta att få tag på utan man får leta.
Själv använder jag böcker för att se om det finns något som frestar mig, (och det gör det). En väldigt bra referensbok är: Angraecoid Orchids av Joyce Stewart, Johan Hermans och Bob Campbell. Mitt ex kostade 53 pund för många år sedan men är värd varje pennies.

14/7 -15

Måste nog skaffa en Angraecum av något slag! Vad lättfrestad man är! Ser att Peter har flera på sin hemsida, så kanske det är någon där som passar mig!

14/7 -15

Nenne: Den som kallas A.elephatinum på deras hemsida är inte en A.elephantinum utan någon av de långstammade som måste bindas upp annars hänger de på alla möjliga håll.

14/7 -15

bolebo, tack för info, för det var precis den jag var sugen på!

14/7 -15

Härlig grattis!
Mvh
Mikael

17/7 -15

Tack bolebo än en gång för tipsen, ska se om jag kan få tag i den där boken (eller kanske önska den i julklapp)
Och tack övriga, kan förresten lägga till att jag tog med den till sängs en kväll och den hade en väldigt fin doft! Lite mystisk, afrikansk kryddig säger jag som inte har koll på dofter

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av elcatania:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik