Råd / Släkten, arter och hybrider / Trichoglottis /

Skriv början av artikeln om Trichoglottis triflora

Nyckelord: Trichoglottis triflora

Inlägg med Trichoglottis triflora som nyckelord.

21/6 -19

+ 22/8 -19

21/6: Småblommigt

Ceratochilus biglandolsus. Från GöranÅ.
Pteroceras semiteretifolium. Från GöranÅ.

Dagens tur ut till växthuset med kameran, resulterade i dokumenterad småblommighet. Ceratochilus biglandolsus med 3,5-4 cm blommor, Pteroceras semiteretifolium 2 cm., Bulbophyllum tigridum 1 cm., Trichoglottis triflora 0,5 cm. Inte lätt att ta närbilder på frihand, så får nog inv. i ett stativ . Trevlig midsommar

Nyckelord: Trichoglottis triflora, Pteroceras semiteretifolium, Bulbophyllum tigridum, Ceratochilus biglandolsus

21/6 -19

Jättefina, du odlar intressanta släkten

25/6 -19

Ja du Ole, kul att ha lite olika släkten å inte bara de vanliga. Pteroceras semiteretifolium doftar fint från de små blommorna. Sedan är de ju lite komiskt att Bulb. tigridum, har jag försökt köpa å äntligen i höstas fick jag tag på en planta. Men de e inte den som blommar nu, utan en planta som köptes som Bulb. taiwanense för flera år sedan. Den doftar svagt men gott . Nu ska de bli intressant att se när den som köptes som tigridum blommar .

Ge din åsikt

En av mina nykomlingar som jag var riktigt nära att döda i övervattning förut. Trichoglottis triflora, jag bestämde mig för att dela den då och det blev 5 separata plantor med bedrägliga rot system, jag planterade om dom på en korkbit tillsammans och de alla tar sig med nya rötter och skott! Och alla delningar har överlevt. Nu tittade jag lite närmare på dessa små plantor och upptäcker något som kan vara en stängel som tar form. Jag bifogar en bild, men jag har ingen systemkamera så det får duga! Ser ni den där lilla gröna grejjen där mellan bladen? Den sitter intill något som liknar en äldre stängel.

Vad tror ni? Utväxten är smalare jämfört med de nya rötterna och den växer rakt upp! (Mellan första och tredje bladet på höger sida)

Nyckelord: trichoglottis triflora

Ge ditt svar

En sådan kommer snart in i mitt hem, men jag vet inte om det är jag som är trög?

Man ska alltså vattna genom att doppa rötterna. Men om den är mo terad kan man duscha hela plantan? Och undvika bladrosetten men hur ska man stå och torka rosetter hela dagen eller hir gör ni om ni duschar med spray flaska?:)

Och min andra fråga/ skulle den trivas där i buddhas famn tro? Den har ju trots allt ett dräneringshål som kan vara vatten avledare när man sprayar? Men materialet?:)

Nyckelord: trichoglottis triflora

15/9 -14

15/9 -14

Putt

15/9 -14

Man kan alltid leta lite på orkidéprat och då kan man t ex hitta det här:
http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...
Vet inte om Buddhan och plantan kan trivas ihop! Du kan antingen doppa eller spraya en planta, som är monterad. Om du får vatten i bladrosetten kan du hänga plantan upp och ner, så vattnet rinner ur. Lätt som en plätt mao.

Ge ditt svar

Vandasläkting i miniformat. Blommorna lyckas trots sin litenhet producera en fullt märkbar doft. Art från Thailand och Vietnam.

Nyckelord: Trichoglottis triflora

25/1 -14

Väldigt spännande, inte så vanligt man ser den. En riktig snygg trevlig orkidé

26/1 -14

Roligt att se!

26/1 -14

En liten sötis

26/1 -14

En riktig liten sötnos!

26/1 -14

Tjusiga, hur små är de?

26/1 -14

Blommorna är ca 5 mm, plantan 4-5 cm hög.

Ge ditt svar
Från Dichea.

Utropspris: 90 kr. Frakt: 45 kr per paket.

Sön 3/5 -09 21:30 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

En liten och mycket blom villig planta med mycket söta blommor men blixten tog bort lite av färgen på läppen
Lättodlad trivs i skåp men går utmärkt utanför jag duschar den dagligen och den var ute hela sommaren.
Doppas om klossen känns för torr beroende på luftfuktigheten.
Vill ha varmt till tempererat
vatten året runt

Nyckelord: Trichoglottis triflora

3/5 -09

90:- från mig

3/5 -09

Grattis messermark pm kommer

Ge ditt bud
Från Dichea.

Yttligare en liten sötnos med ljuvliga små blommor som blommar nu dom första gömde den under bladen men nu kommer jag att kunna njuta bra länge av dessa små juveler. Nu har inte jag någon toppen kamera men tror ändå att ni kan se dem
Har odlat den med dusch dagligen samt doppning nu och då under sommaren blev det doppning varje dag den trivs med värme ljuset är samma som för Phallisarna

Nyckelord: Trichoglottis triflora

14/3 -09

Gratulerer med denne søtnos!

Ge ditt svar

13/10 -08

Trichoglottis triflora

Trichoglottis triflora. Från Siw.

I dag sålde de ut alla orkideér efter utställningen här i Motala. Hann inte dit förrän sent i eftermiddag och då fanns det inte mycket kvar. Men jag hitade den här! Märkt Trichoglottis pussila, men när jag sökte efter den så var den inte alls lik. Däremot som Trichoglottis triflora. Någon som har erfarenhet av den?

Nyckelord: Trichoglottis triflora

13/10 -08

Ingen susning, men söt söt söt söt söt söt söt söt söt... jag tror den vill flytta till Uppsala! =p
//Åsa

13/10 -08

Gratulerer så mye med denne søte orkideen. Ser definitivt ut til å være Trichoglottis triflora. Jeg kan dessv. ikke hjelpe med noen dyrk. forslag men litt finner du jo her:
http://www.orchidspecies.com/trictrif.ht...

13/10 -08

Nä, Åsa den har precis flyttat in på Pärlvägen så den får nog stanna där ett tag.
Tack Anita, där står ju lite i alla fall.

13/10 -08

Hej Siw
Jag har denna planta men mina stänglar är inte mer än 0,5 cm jag brukar duscha den varje dag jag har den ute på dagtid men jag har ju skillnad på temp idag 26c om den ser mycket torr ut kan du doppa den så du ser att rötterna blir gröna jag vattnar året runt med en mycket utspädd näringslösning har den under Phalaenopsis ljus kanske även ljusare men inte direkt sol jag odlar min inte i skåp men passar mycket bra där också
vist är den söt om du har mera frågor så tveka inte att fråga
Maria

13/10 -08

Hej Maria!
Tack så mycket för råd, då får den bada ihop med Vandorna. Jag har inte heller något skåp trots att jag samlat på mig några stycken minisar som kanske egentligen skulle trivas bättre i skåp. Men de verkar må bra i fönstret också. Jättesöta blommor, jag kan inte se mig mätt på den.
Siw

Prata om bilden