Råd / Grupper & Trädgårdar / · Föreningar /

Skriv början av artikeln om Royal Horticultural Society

Nyckelord: Royal Horticultural Society

Inlägg med Royal Horticultural Society som nyckelord.

TIPS!!
På denna länken kan man spåra i stort sett vilken hybrid som helst!
Skriv i "Genus-fältet" phalanopsis, paphiopedilum etc
Skriv i "Grex-fältet" namnet - ex Miva Granny, Magic Lantern etc

Jättekul!

www.rhs.org.uk/plants/registerpages/orchidsearch.asp

Nyckelord: släktskap, Royal Horticultural Society

2/3 -07

Trevlig länk... Lite skillnad mot mina andra släktforskningssidor jag hänger på Hittade inte precis någon Ola Tufvesson/Ohlsson född på 1700-talet där inte... =p
//Åsa

Ja, från och med nu kan jag skriva stamtavlor på mina sötingar.

2/3 -07

Va roligt. Ska bokmärka den sidan. Man kan ju alltid hitta nåt spännande om man kikar där.

Åsa: släktforskar du på din familj? Jag hade funderingar på att göra det med min släkt också, men vet ju inte riktigt var jag ska börja. Jag vet inga sidor på nätet eller något. Har du några tpis?

2/3 -07

Släktforskning är jättekul och något man kan hålla med på hela livet, För att göra en lång redogörelse kort så finns nu en kurs för nybörjare på nätet. Det är min fd. kursledare och vän, Ewa Johansson, som i samarbete med Genline, kyrkböcker på nätet, har dragit igång "Genline Släktvis". Här kan du läsa hur du blir medlem i Genline och vad kursen kostar.
Det finns även släktforskningsprogram för datorn som enkelt och lättåskådligt hjälper dig att hålla reda på dina anor. Detta använder jag men det finns många andra, både svenska och utländska.

2/3 -07

Hej

Här kan ni göra en omvänd sökning. Om ni har föräldrarna så kan ni söka "barnetsnamn".

MVH
Tommy

2/3 -07

Föreningen DIS är jag själv med i kolla www.dis.se. Och sedan bl.a Genline eller Svar och alla Arkiven att forska i. Men se upp det är som med Orkideer, det är beroendeframkallande.
Lennart

2/3 -07

Ja, jisses, det glömde jag totalt att varna för - det är starkt beroendeframkallande. Men vad då? Summan av alla laster är konstant .... de dagar man släktforskar, ränner man iaf inte på stan och letar orkidéer.

2/3 -07

Mia.P - Håller med föregående talare om tipsen för forskning på nätet. Själv började jag med att läsa kort och har sedan vandrat över till Genline allt eftersom de scannat in korten till de församlingar jag varit å rotat i. Har till en början följt Ohlsson bakåt å hamnat i skåne (där jag fortfarande är kvar å letar släkt runt slutet av 1600-talet). Sen har jag rotat lite på ytan åt min mormor då hennes far var mkt förtegen om sin bakgrund. Där har det visat sig att hennes far hade 5-6 syskon vilka hon inte kände till, vilket resulterat i att vi fått en drös med kusiner till i släkten som vi inte visste om! Nej, nu får det vara slut med OT för denna gången...
.
Tack Tommy för länken till "omvänd" sökning!

2/3 -07

Ja, Åsa, det är såklart väldig spännande att hitta nya släktingar. Jag har nog ganska lätt att hitta mina släktingar på pappas sida eftersom den släkten är adlig (vi har en vapensköld i riddarhuset) men på mammas sida kan det bli lite klurigare.

Ska i alla fall kolla in de olika sidorna som ni tipsar om. Får se vart de leder.

Ge din åsikt