Råd / Släkten, arter och hybrider / Phalaenopsis /

Skriv början av artikeln om Phalaenopsis mannii 'Zartbitter'

Nyckelord: Phalaenopsis mannii 'Zartbitter'

Inlägg med Phalaenopsis mannii 'Zartbitter' som nyckelord.

För fem-sex månader sedan upptäckte jag stängeln och den första knoppen har tagit ett par veckor på sig att slå ut, men den som väntar på nåt gott... Det lär väl ta någon månad till innan nästa knopp slår ut om den fortsätter i den här takten. Tyvärr var det lite svårt att fånga den mörkröda färgen med mobilkameran. Formen på blomman är än så länge mer kompakt jämfört med de jag har sett på bild.

Nyckelord: Phalaenopsis mannii 'Zartbitter'

14/4 -16

Tjusig

14/4 -16

Cool!

14/4 -16

Ett verkligt passande klonnamn. Man tänker lätt på riktigt mörk choklad när man ser på dina bilder.

14/4 -16

Grattis till snyggingen!

14/4 -16

Tack alla! Jo, visst ser den ut som en liten pralin. Med körsbärsfyllning kanske!

14/4 -16

Vacker

15/4 -16

Väldigt fin!

Ge din åsikt
Oncidium Jiuhbao Gold 'Tainan'. Från Dirfa. Fri bild (ej för kommersiell användning).
Ph. mannii 'Zartbitter'. Från Dirfa. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Nu börjar det bli ordentligt ljusare i Västerbotten - både tack vare att dagarna blir längre och att vi äntligen fått riktig vinter med snö på marken. Det var på tiden!

Mina orkidéer under tilläggsbelysningen i norrfönstret börjar visa tecken på att faktiskt ha överlevt de hårdaste vintermånaderna, trots alla olyckor...

Stängeln på Ph. mannii 'Zartbitter', vars topp torkade in i julas när vi var borta på semester, har tagit nya tag från en ny tillväxtzon.

Coelogyne fimbriata (fr Lassse), som blivit ganska ordentligt nerbetad av vår orkidéälskande kattunge, har beslutat sig för att den ändå vill fortsätta leva och sätter nya skott. Det gäller även för många av mina andra halvt uppätna plantor.

Oncidium Jiuhbao Gold 'Tainan' är en kraftig hybrid som verkar tåla den mesta. Den växer så snabbt att det nästan syns för blotta ögat. Just den här plantan är kattens älsklingsleksak och åker därför i golvet ungefär en gång i veckan. Den blir alltså omplanterad ca 50 ggr om året och verkar trivas alldeles utmärkt med den behandlingen. Den växer just nu flera cm i veckan och nya rötter sträcker på sig åt alla håll. Nästa gång den åker i golvet kanske det är dags för en större kruka... Den har inte blommat än pga att stängeln har brutits av vid diverse våldsamma kattlekar men den verkar ju inte precis ledsen för det!

Nyckelord: Coelogyne fimbriata, Phalaenopsis mannii 'Zartbitter', Oncidium Jiuhbao Gold 'Tainan'

14/2 -16

Hmmm nytt uppslag för att få sina orkisar att trivas, släpp loss kattorna på dem

Ge din åsikt