Råd / Släkten, arter och hybrider / Phalaenopsis /

Skriv början av artikeln om Phalaenopsis equestris

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

Inlägg med Phalaenopsis equestris som nyckelord.

Vad är detta för konstig rödljus fläck?

Nyckelord: phalaenopsis equestris

8/9 -13

Har den möjligen fått någon solskada?

8/9 -13

Jag har svårt att tro det...men det vore i och för sig det bästa...eller?

Den har hängt i på en norrvägg på balkongen i sommar.

8/9 -13

Jag hade en liten Phal som stod på fönsterbräda bakom nedfällda persienner men det måste ha kommit någon solstråle på ett blad som såg ut som din, blev ljusbrun och torr sedan.
Ett alternativ att det har hamnat vatten i bladrosetten som blivit stående där. Fast då hade det kanske påverkat dom andra bladen med.

8/9 -13

Ja det såg konstigt ut, men jag gissar oxå på solskada... Övrig del av det bladet ser ur att ha fått sol iaf

9/9 -13

Ser det inte ut som början till röta? Hur ser det ut på undersidan?

9/9 -13

Hur som helst så ta bort bladet för säkerhetens skull och pudra med kanel.

9/9 -13

Det är likadant på undersidan.

Ge ditt svar

Första bilden är tagen för någon månad sedan, då var den en yttepytte-keiki. Nu har den börjat på sin första rot, så snart är det nog dags för den att spruta rötter så att den kan få komma till sitt nya hem.

Nyckelord: keiki, phalaenopsis equestris

14/7 -13

Oiiiiiii vad roligt å få se den!!! Kul att se utvecklingen av både keiki å moderplanta på tiden mellan fototillfällena Härligt med uteplats!!
Hoppas den är duktig med att göra rötter nu så den kan få komma till mig
Går det bra med din keiki?

15/7 -13

Jajamensan. Jag har den i terrariet så att luftfuktigheten är högre. Har hört att rötterna kommer lättare på keikis då. Keikin från dig ser ut att fundera på ett tredje blad. Det tycker jag den gör rätt i. Bladen är superspänstiga och glada på den också. Allt väl här!

15/7 -13

Det låter jättebra!!
Vad kul att höra att den växer på som om inget hänt

Ge din åsikt

28/6 -13

equestris

Köpte idag på en kvalificerad gissning o chansning. En vad jag ganska säkert tror Phal equestris. Det intressanta är att den har randiga blad, variegerade. Vad tror ni?

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

Vilken läckerbit och vilka snygga blad! Var hittade du den?

28/6 -13

häftig!! skulle tro att det är arten, men hur stora är blommorna?

29/6 -13

Köpte den på Bauhaus. Dom hade massor med vanliga blad men hitta bara denna speciella. Blommorna är ca 1,5 cm stora

29/6 -13

Det lät lite litet.. de minsta jag har är ändå 2,5 cm... Grattis ändå till en ovanlig planta Får man placera sig i keikikö?

29/6 -13

Nu har jag mätt o inte bara gått på ögonmåttet. Dom är större än jag trodde, att man kan se så fel, dom är dryga 2 cm. Klart du får köa gäller bara att jag minns

Tar nog en tur till Bauhaus i Västerås och kollar orkissortimentet

29/6 -13

ok, ja annars hade de varit sjukt små :P
Tack

Ge ditt svar
Phalaenopsis equestris var. alba. Från IdaTor.

Försök till dagsljusbild på min equestris alba. Otroligt vad svårt det är att ta bilder på så gott som vita blommor. Men oj vad näpen den är, som en liten flygande älva. Hoppas det här var ungefär vad du frågade efter, Blomtjuven, annars får jag göra ett nytt försök.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

25/3 -13

Grattis! Den var så söt

25/3 -13

Svårt att ta bra bilder över huvud taget, tycker jag, men du har verkligen lyckats jättebra . Väldigt väldigt fin liten blomma!

25/3 -13

Mmm den är jättefin! Vill haaaa
Tack så mycket, nu syns det bättre. Jag vet inte vad som är bäst, dagsljus eller solljus, men nu syns det bra att den har lite blåaktigt skimmer i sig. Albescens ligger ju nära, men vissa blåaktiga och rosaaktiga vita equestris säljs ju som alba. Äger några olika alba/albescens, alba och albescens. Har svårt att se skillnaden ibland.
Men denna är ju speciell med som du säger, orange istf gula prickar och lite småprickig. Kanske en Ilocos alba? Jag tror vissa Ilocos är mindre och något prickiga :S Faast Ilocos alba har knallgul callus.....Den står på min önskelista, och denna med! Grattis!!!

25/3 -13

Tack allihopa! Ja, equestris ilocos var väldigt lik, (särskilt den här länken http://myorchidcare.com/orchid-gallery/G... även om min är mindre rosa/blå) och det är ju en yttepytte-blomma så det verkar inte omöjligt att den ligger nära ilocos. Låt oss hoppas att den producerar många keikis när den blir lite större så att jag kan dela med mig.

25/3 -13

Ja, den var liknande, både till formen och färgen på callusens prickar. Men den är nog mer rosa (mer som en rosea) än bilden visar, skulle jag tro. Rosea påminner många gånger om den på bilden, ilocos, vilket får mig att tro att det är samma sak, men jag vet inte. Det här med varianterna är inte lätt..

Prata om bilden

Inte lika fiffigt som Blomtjuven fixade till det, men jag ville bara visa upp de Phal. equestris jag har som blommar just nu. Tyvärr saknar jag en representant för blåläpparna då den enda med stängel har gått i generalstrejk, men annars så blommar de på de små.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

28/9 -12

Åhh jag måste köpa någon equestris nästa gång jag handlar, känner verkligen att de saknas i min lilla samling! Fantastiskt fina blommor Mutanten!

28/9 -12

Hur länge står deras blommor förresten, på ett ungefär alltså

28/9 -12

Det tycker jag absolut att du ska göra.

Oj, bra fråga... Det verkar ju variera då min coeruleas blommor hållt ovanligt länge, men någon vecka max. De brukar endast ha ca 7-10 blommor öppna samtidigt/stängel eller förgrening, men det kommer hela tiden nya knoppar på dem så de kan blomma länge. Equestrisen jag köpte av MÅ (Marita Åkesson, en orkidéhandlare) t.ex. har nu blommat i några månader och det kommer hela tiden nya knoppar. Detta innebär att de får längre och längre stänglar med en tuss blommor längst ut, så de kan se lite roliga ut. Men de är otroligt lätta och tacksamma för att inte nämna söta, så jag rekomenderar dig att skaffa minst en.

28/9 -12

De håller längre, 3 veckor skulle jag tro, elcatania

Fin samling du har där.... dreglar....

Den med röd läpp är verkligen....enastående... och den sista är fin...villl ha

28/9 -12

Ja de är verkligen fantastiska, det blir mycket VILL HA när man ser dem. Min lilla apari pink blommar på och har nu 4 blommor, så vad blir det, den första blomman är på sin 3e vecka nu tror jag.

28/9 -12

Mm de kan nog hålla längre än så. Man räknar ju aldrig dagarna liksom :P

29/9 -12

Jo, nä menade inte sådär på dagen exakt utan bara på ett ungefär Fast det beror väl säkert från blomma till blomma oxå skulle jag tro.

Det där med längre och längre stängel känner jag mycket väl igen, har en hybrid nopsis som jag fick på mors dag som fortfarande blommar och den får bara längre och längre stänglar, det kliar i fingrarna efter att kapa men den fortsätter få nya knoppar på pin kiv

Ja, blev väldigt avis på samlingen, mitt vill habegär på equestris blev än större efter de här bilderna!

29/9 -12

Blomtjuven: Aha, håller de så länge ändå? Du har ju helt rätt, jag räknar inte utan tycker de vissnar såpass mycket snabbare än blommorna på övriga nopsisar (som kan stå i 3 månader) att jag inbillar mig att de vissnar jättesnabbt!

De är underbara båda dessa 'Apari' och jag är himla nöjd med dem. Den röda läppen på min..öh...pink, drar verkligen till sig uppmärksamheten.

emako: Det vill man verkligen! Och sedan så står man där med en hel hög av dem och undrar hur det gick till...

elcatania: Lyssna på Blomtjuven, hon är expert när det gäller equestris, så hon vet verkligen vad hon pratar om (jag bara låtsas).

Visst går det inte att kapa stängeln så länge det kommer knoppar eller den har EN fin blomma kvar. Har haft nopsisar med en halvmeter lång stängel och en ynklig blomma längst ut som jag inte har kunnat kapa, för det finns ju en blomma kvar!

Moahahaha! Då har jag lyckats i mitt uppdrag att få fler att falla pladask för denna nopsisart! >:D

29/9 -12

Dagens citat
"Och sedan så står man där med en hel hög av dem och undrar hur det gick till..."

29/9 -12

Bibbi: XD
Jag tror fortfarande på min teori att någon smugglar in orkidéer i min lägenhet för jag är ju oskyldig...

29/9 -12

Och samma insmugglare härjar i mitt kvarter och har siktat in sig på just min lägenhet

En av mina blommande phallar som jag har på jobbet har hela tiden haft några ynka outslagna knoppar längst ut, som jag bara har väntat på att de ska torka in och trilla av, men som nu - när alla andra blommor vissnat och trillat av - bestämt sig för att blomma. Så nu har jag också tre tomma stänglar med ensamma blommor längst ut

29/9 -12

Ja, jag har en duktig nopsis med jättemycket sidstänglar men den ser för knepig ut nu med en blomma längst ut på alla stänglar, och plantera om vill jag oxå göra men vill vänta tills den lägger ner blommandet men det verkar vara långt kvar, för nu har den fler nya knoppar, bara där ute givetvis

1/10 -12

"orange läpp" är nog mer rosa på din. Min har liiiite mörkare läpp som drar något mer åt en varmare rödtonad rosa. Den röda med sin lila "tutt" framtill och den med skiftande läpp gillar jag. Har nog ingen som skiftar på samma vis. Var var det du hittade dem?

Ge din åsikt

Utropspris: 60 kr. Frakt: Ingår.

Ons 15/8 -12 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Phalaenopsis equestris keiki. Cirka 1 år gammal. Utseende enligt bild, bladen ca 7cm. Lättodlad och blomvillig.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

13/8 -12

60

Ge ditt bud

Utropspris: 20 kr. Frakt: Ingår.

Sön 19/8 -12 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Jag köpte denna nopsis hos Popow i tron att den skulle se ut på detta viset, men hejsan hoppsan så fel man kan ha. Jag har ju köpt en exakt likadan som denna och vill inte ha två som ser precis likadana ut så jag säljer därför denna.

Plantan är inte i bästa skick då den i princip inte hade något rotsystem när den kom, men den jobbar på att få fler rötter. Den har endast tre blad kvar, varav två är permanent skrynkliga (jag tror den kommer att tappa dem inom en överskådlig tid). Jag tror dock att med rätt skötsel så kan den fortsätta att växa och må bra igen.

Den är planterad i en 9 cm kruka och blommorna är 2,5cm x 3cm och blekt rosa.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

10/8 -12

Hmm...det var ju faktiskt stor skillnad...återstår å se om min blir att se ut sådär...

10/8 -12

20 kr

14/8 -12

Blomtjuven: Jupp, inte samma blomma alls. Detta ser mer ut som jag tänker mig en "klassisk" rosea och vore det inte för att jag redan hade en exakt likadan så hade den fått stanna.

14/8 -12

30

19/8 -12

40

45

19/8 -12

Den här är i alla fall avslutad och här var det Anita som vann. Grattis! Hoppas jag inte lyckades förstöra den andra auktionen nu bara...

Takker.

Ge ditt bud
Phal. equestris - varianter. Från Blomtjuven.

Rad 1:
Ph. equestris "Vanlig variant"/rosea, Ph. equestris albescens, Ph. equestris 'Apari' med orange läpp, Ph. equestris 'Apari' med cerise läpp, Ph. equestris alba.

Rad 2:
Ph. equestris 'Holm52', Ph. equestris alba/albescens, Ph. equestris 'Ilocos', Ph. equestris aurea, Ph. equestris obestämd variant.

Rad 3:
Ph. equestris 'Blue Lip' Black Hole, Ph. equestris obestämd variant som köptes som orange läpp, Ph. equestris 'Blue Lip', Ph. equestris 'Fairy Tales', Ph. equestris coerulea.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

8/8 -12

Vilket härligt montage! Nu ser till och med jag skillnaden på dem
Fairy Tales är läcker!

8/8 -12

Jätte cool bil..Du menar att du har alla de där Ph. equestris blommande samtidigt? Ph. equestris 'Fairy Tales' tycker jag är den finaste varianten av Ph. equestris.

8/8 -12

Kul och intressant jämförelse! Vilken equestrisvariant av dem på bilden har störst blommor?

8/8 -12

Annika: Det är inget montage om du menar med datorns hjälp. Jag har plockat blommorna o lagt dem bredvid varandra Får man egentligen göra så?
Hyltran: Ja, och jag har ännu fler som blommar
Cecilia K : Bilden visar ganska bra vilka varianter som är större resp. mindre, men inte helt perfekt... albescens har väldigt stora, blaffiga blommor för att vara equestris, och den obestämda varianten med smalare form längst ut på rad 2 är nästan lika stor men något mindre.

8/8 -12

Oj, vad det blommar hos Dig Söta blommor allihopa.

8/8 -12

Vilken fin samling/sammanställning!
Mvh
Mikael

8/8 -12

Grattis till equestrisexperten

8/8 -12

Snyygt!

8/8 -12

Läckert kort! Och vilken blomning du måste ha hemma!

Väldigt bra sammanställning med! Det blev ett favoritprat!

8/8 -12

Härlig bild! Göra vykort av kanske? Även om de inte används så ofta nuförtiden

9/8 -12

Tack allihopa
zinsol - Jo, det blommar fint här nu.
emako - Hehe ja kanske det :P

9/8 -12

Jätteläckert initiativ! Även om du fick "offra" några blommor för det så visar det jätteväl skillnader i utseende, färg och storlek.

Mina favoriter är blåläpparna, aurean och din Apari med orange läpp (keikikö!). Fairy Tales är nog bland de vackraste peloricnopsisar som finns tror jag, den passar verkligen som det!

Saknar en liten equestris 'Orange' och så mamman till min lilla plutt också. Har den slutat blomma?

9/8 -12

Tackar
"Du är placerad i kö..." Den är jättesöt, så snyggt med kontrastfärg på läppen. Ganska små blommor på den
'Orange' blommar inte just nu, men håller på med en baskeiki som får sitta kvar.
Mamman har du faktiskt längst th. på 2:a raden. Hur du nu kunde missa det??

9/8 -12

Öm, för att jag är blind? Jag klickade aldrig på "ännu större"-alternativet så den såg alldeles för färgglad ut för att vara mamman. Nu ser jag att det är den när jag tittade på den större bilden.

Apari med orange läpp är jättesöt! Jag gillar att blommorna är så små på den. Yay! Keikikö!

10/8 -12

Ska säga, du som gillar blåläpparna o coerulea, att det är större skillnad mellan dem i verkligheten än vad som kommer fram på bilden. Kanske en närbild på bara dem skulle göra susen...framtida projekt

11/8 -12

Intressant att se alla olika varianter på en gång, jättefina blommor! (här gäller det att ha lite flyt/skicklighet och ha alla blommande samtidigt)

11/8 -12

Föredömlig sammanställning

11/8 -12

Det finns många varianter och utseendena kan nog variera i det oändliga... Det här är en del av dem, alla blommar inte på en gång

Prata om bilden

Eller, ja...

Den öppnade blomman helt inatt och den är otroligt söt tycker jag, mycket färgglad (men den är nyutslagen så det gills inte) och med en distinkt vit kant som jag tycker om. Däremot så har den ingen orange läpp så jag kanske råkade få en annan klon eller så kan det vara så att ljusförhållandena inte är optimala för att läppen ska bli orange.

Jag är ju verkligen långt ifrån någon expert på equestris, detta är trots allt bara den fjärde jag ser i blom, men det känns som att den har ovanligt små blommor! Hela två cm är blomman och nog brukar de väl vara åtminstone minst en halv centimeter större än så, eller? Vad säger ni equestrisexperter?

Här är min lilla raring i alla fall!

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

23/6 -12

Jaha ja det var inte mycket orange inom synhåll där... Den är ju tvärtom väldigt rosa/cerise! Få se hur min blir då! Är den inte heller orange så borde man kanske klaga Men vi kanske nöjer oss ändå?
Läppens färg påverkas inte så pass mycket att den kan skifta färg från orange till rosa. Hade det varit en orangeläppare så hade den varit orange i någon form, mer eller mindre oavsett ljusmängd. Däremot lite olika intensitet kan man ju se ibland.
De är nog ovanligt små om de bara är 2cm!

23/6 -12

Jupp, den har en mer intensiv rosa/cerisefärg än vad jag kan se på skärmen så jag gillar den skarpt, men orange är den inte. xD Den är ju så nyutslagen nu så jag ska ge den ett par tre dagar så får vi se om läppen kanske blir mer åt det persikofärgade hållet (s.k. orange inom nopsisvärlden tror jag).

Vi får se vad din blir för färg, otroligt spännande tycker jag. Hur lång tid har din kvar innan den öppnar första blomman tror du?

Då är det inte bara jag som inbillar mig, tyckte den var liten. Miniequestris.

23/6 -12

Det var då inte speciellt orange. Trist när det inte blir som man tänkt!

23/6 -12

Nope, det orangea lyser med sin frånvaro kan man väl lugnt säga. Om Blomtjuvens får annorlunda blommor så misstänker jag att min blivit felmärkt eller dylikt, men mig gör det inget för den här lilla sötnosen stannar (och så får jag trakassera Blomtjuven om att sälja en keiki till mig av sin istället). Jag fick ju ytterligare en fin equestris även om det inte var den jag tänkt mig.

23/6 -12

Jag tror inte färgen ändrar sig just Jag vet inte hur lång tid den har kvar, några dagar 1vecka kanske... Ja det blir spännande med troligtvis är den ju likadan i princip. Klart jag delar med mig om den skulle bli orange

23/6 -12

Möjligtvis blir den något blekare med tiden. Hur stor är en största knoppen? Kan vara att min hade extra bråttom och öppnade blomman tidigt så det är därför den är så liten. Jag noterade att knoppen blev riktigt grisrosa innan den slog ut.

23/6 -12

Största knoppen är 7-8 mm lång. Inte stor nog att slå ut på ett bra tag enligt mig Men den kke är liten i blommorna. Min ser ut att ha betydligt kraftigare färg på knopparna, de större är rosa o de mindre är vinröda.

24/6 -12

Nu har det kommit en ny lista med orange equestris, gillar verkligen den aprikosfärgade klonen jag sett tidigare. Vet inte om jag vågar efter denna tråden.

24/6 -12

Vänta tills Blomtjuvens har börjat blomma, min kan ju vara felmärkt. Dessutom så ska de vara rosa dessa, det är bara läppen som ska vara orange. Du kanske tänker på equestris 'Orange' för där är blommorna mer aprikosfärgade (de är superfina f.ö.)?

28/6 -12

Min är på väg att slå ut, den ser ut att bli exakt som din, eller snarlik iaf, svårt att se exakta nyanser eftersom den inte slagit ut riktigt. Men helt cerise läpp alltså. Inget orange i den!

29/6 -12

Får jag fråga om detta är Phal.equestris med orange läpp från Marita Åkesson ?

Har nämligen beställt en sådan nu och kan vara bra att vara beredd på besvikelsen.
2 cm blomstorlek är inte ovanlig,har både med små och lite större blommor.

29/6 -12

Brittmarie: Japp, det är det. Verkar som att Blomtjuvens blir likadan som min (bådasär från MÅ) och då är det tyvärr inget orange på läppen. Aha, jag har ju precis börjat samla på sötnosarna så jag har inte så bra koll på hur stora blommorna är i genomsnitt, men tyckte dessa var otroligt små. Jag gillar dem (min har öppnat nummer tå och jobbar på att öppna sin tredje).

29/6 -12

Kan bekräfta att min är utslagen nu och den är precis som Mutantens! Inget orange alls... Men väldigt söt ändå!

1/7 -12

Gillar den här, den är så liten och färgstark och läppen har fin färg och är skålformad

6/7 -12

Jag gillar den också, bl.a. just för att den är så färgstark och har så söt läpp.

Ge din åsikt

9/6 -12

Phal Equestris

Phal Equestris. Från Bibbi.

Snart är blommningen på denna sötnosen slut, men än finns blommor kvar.

Nyckelord: Phalaenopsis Equestris

26/7 -12

säg gärna till om du får keikis på denna sötnos

26/7 -12

Den hade ett gäng förra blomningen, men inte en enda denna gången.

Prata om bilden

Utropspris: 50 kr. Frakt: Ingår.

Sön 10/6 -12 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Phalaenopsis equestris keiki. Något år gammal, Den skjuter blomstängel så blomstor men liten. Blommorna på bilden kommer från föräldern. Odlas på fönsterbrädan som vanliga Phal. -hybrider, väldigt lättodlad enligt mig.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

8/6 -12

50 :-

10/6 -12

60:-

10/6 -12

70

10/6 -12

80

Ge ditt bud

Med en synnerligen mystofisisk första blomma! Den är inte helt utslagen än, men jag kunde inta hålla mig längre. Detta är då den andra av de tre equestrisar jag köpte av Bibbi för ca 6 veckor sedan. Även denna fick behålla sin stängel och blommar nu!

Jag visste att formen skulle vara lite knas då knoppen inte såg så "equestrig" ut som på dess kollega, eller ens den som kommer slå ut efter denna. Hade inte räknat med att färgen skulle vara så rolig dock. Det ser nästan ut som att den har runnit på petaler, sepaler och läpp!

Det ska bli oerhört spännande att se om den behåller den udda färgen eller ej.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

2/4 -12

Hehe, den ser ju lite konstig ut med ränderna :p Formen tycker jag ser hyffsat normal ut, den kommer sträcka ut sig mer. Jag tror det är denna som står och tuggar hos mig, knopparna är rätt små ännu...en del av dem är lite tufsiga, så får se om dessa torkar, en har gjort det, eller slår ut och blir lite knorvliga i formen en del ser dock normala ut.

2/4 -12

Jag förväntar mig en helt utsträckt liten equestris tills i morgon, men utfärgningen är intressant. Det ska bli spännande att se om nästa blomma (peker på knoppen till höger om blomman) har samma utfärgningen eller om den kommer att se normal ut.

Alla de andra knopparna ser normala ut på stängeln, denna tyckte dock equestrisen att den skulle växa in i stängeln, det är antagligen därför den fick en lite lustig form.

2/4 -12

Färgen tycker jag ser ut som mamman. Angående formen tror jag det tar några blommor innan det blir helt rätt. Denna bilden är tagen på de sista blommorna förra blomningen på moderplantan.

2/4 -12

Jag misstänkte att det var den som var mamman, smög runt och kikade förut. Den är otroligt vacker - älskar färgen på den.

Det som är lite udda är själva utfärgningen på blomman. Det syns lite dåligt på bilderna, men som Blomtjuven såg så är den bl.a. randig. T.om. läppen är det! Det ser ut som att färgen har "runnit" längs petaler/sepaler/läpp på den - tycker det ser häftigt ut, men jag tror inte det är så resterande blommor kommer se ut. Jag tror att det är antingen endast den första blomman, eller den första blomningen (om nästa blomma har samma utfärgning), ELLER så kan det ha att göra med att jag omplanterade den några dagar innan blomman slog ut. Det var alginvasion i krukan så jag ville inte chansa...

Jag kommer lägga upp en ny bild i morgon när den har sträckt ut mer, och även på den andra som nu öppnat sin tredje blomma! Och formen är enligt min oerfarna blick, superfin på de två senaste blommorna på den (den första ser också bra ut, det är bara en sepal som är lite sned).

Ge din åsikt

24/3 -12

+ 25/3 -12

24/3: Premiärblomning!

Jag blev så förvånad när jag gick upp idag och möttes av en liten nyöppnad equestrisblomma. Jag visste att den skulle slå ut snart, men var inte beredd på att det skulle ske så snart! Jag är ju van vid hur knopparna ser ut på mina vanliga dödliga nopsisar och utgick från dessa när jag tittade på equestrisens knoppar. Helt uppenbart ett misstag från min sida!

Blomman är inte helt utslagen ännu, men jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att få dela med mig.

Jag var även tvungen att låta den posera bredvid min equestrishybrid bara för att ni ska få se hur otroligt liten equestrisen är.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

24/3 -12

Goliat och David var ett fint kort

24/3 -12

Fiint! Det är så sött när de slår ut, tycker de kan likna små monster då

24/3 -12

Håller med Annika o Blomtjuven, läckert!

24/3 -12

Tackartackar. Den är så näpen jämfört med de övriga nopsisarna. Jag kommer fota den i morgon igen när blomman är helt utslagen så ni får se. Tänker även ta en ny "Goliat och David" bild längre fram på vårkanten när fler av bådas blommor slagit ut, bara för jämförelsens skull. De ser fina ut tillsammans dessa två.

Jag ångrar verkligen inte detta köp!

25/3 -12

Nu är den helt utslagen!

25/3 -12

Söt

25/3 -12

Himla söt

25/3 -12

Vackert.

26/3 -12

Jag ska hälsa den det. Jag är väldigt stolt över min lilla plutt. Den får mig att känna mig som en duktig orkidématte.

Ge din åsikt

De två större equestrisarna av trion jag köpte av Bibbi, har drabbats av växtfnatt. Istället för att vara två små duktiga equestrisar och jobba på knopparna de har så har den ena bestämt sig för att klämma fram ytterligare en stängel och den andra verkar anse att det är en bra idé med ett till blad. Och jag som vill att de ska blomma... nu... helst igår!

De är dumma på ett himla trevligt sätt måste jag säga.

Fjant (keikin) är upptagen med massproduction av rötter.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris

20/3 -12

Alltså, det är växtkraft det. "Lika bra ta allt på en gång". Lycka till i uthärdandet!

20/3 -12

Våren är här, leve våren.

20/3 -12

Ledsen, någonstans måste jag brustit i uppfostran. Är nog lika illa med paketet jag postadhär går, en av de små kommer med ny stängel där med.

20/3 -12

Är det typiskt equistris att växa som ogräs, eller har ni lyckats extra bra?

20/3 -12

Kulkulkul Den där knoppen slår ut inom ett par dagar! Knopparna på min är ytsipytsismå ännu, men den är iallafall uppfostrad att jobba på knopparna Hur går det med orange läpp då?

20/3 -12

Amatör: Tack! Jag ska försöka uthärda. Det är inte lätt.

Bibbi: Det är bra att du reflekterar över dina misstag, sådana här växglada equestris vill vi inte se fler av.

Annika: Equestris är perfekta som nybörjarnopsis skulle jag, utan tillräckligt med erfarenhet , vilja påstå. De växer som ogräs, särskilt dessa tre. Detta tror jag beror på tre saker; de är equestris, Bibbi matade dem med stereoider och det är vår. Skötseln påverkar naturligtvis, men de är tacksamma små saker.

Blomtjuven: Jag tror din får ta ett snack med mina så de skärper sig. Mina orangea läpp utvärderar nog just nu sitt nya hem. Jag planterade om den och har låtit den vara sedan dess (har gett den vatten naturligtvis). Den gör just nu ingenting, men vi får se när den har filosoferat klart vad den kommer fram till.
Hur går det med din?

20/3 -12

Hihi, min tar det oxå rätt lugnt, fortsätter att växa på det nya bladet. Båda borde vara blommogna iaf.

21/3 -12

Ja, just det ja! Min hade ju också ett nytt blad som jag var lite orolig över för jag tyckte det var väldigt gult i färgen. Det var endast jag som var nojjig för bladet är hur grönt och fint som helst OCH större naturligtvis. De är garanterat blomstora för jag klippte bort resterna av en stängel på min.

21/3 -12

Jag lät den gamla stängelresten vara kvar

21/3 -12

Haha! Jag är allergisk mot bruna uttorkade små pinnar som sticker upp så den rök fortare än kvickt. Upptäckte nyss att den andra equestrisen från Bibbi som jobbar på två stänglar nu även kan ansluta sig till bladligan... Jag undrar vad hon har matat dem med för att få sådana växvilliga equestris!

De gör mig så otroligt glada dessa tre!

Även equestris rosean och schillerianan jag köpte av Cecilia K växer så det knakar just nu med nya rötter och blad! Känns så skönt att jag fått "godkänt" av schillerianan som nopsisägare.

Ge din åsikt
Phalaenopsis equestris keiki i blom. Från Cecilia K.

Sött när även den lilla vill visa vad den kan

Nyckelord: Phalaenopsis equestris, keiki

4/3 -12

Otroligt och bedårande sött!

4/3 -12

Så gullig

4/3 -12

Liten men duktig

4/3 -12

Alltid kul när de små blommar Grattis!

5/3 -12

Jag tycker det är fascinerande att dem små keikisarna blommar efter bara ett par månader! Har 7 småttingar (samma mamma till alla) hemma, stått i egen kruka i ca 3 mån och nu ska den ena blomma!

5/3 -12

Ja, visst är det näpet. De är livskraftiga de små liven

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.