Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum hybrider

Nyckelord: Paphiopedilum hybrider

Inlägg med Paphiopedilum hybrider som nyckelord.

.. ja, näst intill omöjligt. Jag menar varför kan man inte bara kan låta bli! Alltså - det är ju bara att gå förbi de där borden på Plantagen där de har satt ner priserna på orkisarna till 79:- MEN ICKE!! Inte den här damen inte. Så två nya hybrider åkte med hem tillsammans med ytterligare ett gäng ytterkrukor. Suck

Nyckelord: Paphiopedilum hybrider

4/8 -08

Den till höger är inte så vit som färgen blev på bilden. De vita partierna ska ses som ljust gula istället! (Kvittade hur jag fotade - blev ingen gul färg hur jag än gjorde!)

4/8 -08

Felixan, man varken ska eller kan gå förbi `sånadäringa´bord
Nästa gång jag behöver köpa nya krukor, så ska det bli på Plantagen i Jönköping
Det är ett par riktiga snyggingar, som du förbarmade dig över
Grattis till Papharna och en jättefin bild

5/8 -08

... en eller två såna där är aldrig fel att ha... /J som håller på och somnar över tangenterna

5/8 -08

Under sommaren har jag flera gånger avundsjukt läst om dessa "bord" på Plantagen, därefter hoppfullt ränt tvärs över vägen till vårt eget kristallpalats, bara för att finna att där finnes niente, zero, keine, noll orkidéer. Alltså , inte en enda ! Nog är det väl underligt att det kan skilja så mycket mellan butikerna. Umeå är en öken när det gäller orkidéer !

5/8 -08

Felixan, jag håller med mormor, sånadäringa bord ska man bara uppskatta, hade jag haft ett i närheten av sthlm hade jag vart där som ett skott!
grattis till nya orkidéfamiljemedlemmarna!

Dom där sötisarna är väl inget att sucka för? Vad det gäller bilden tycker jag den ser väldigt fin ut. Det är klart om man inte lyckas fånga färgen blir man ju lite sur. Om jag varit du skulle jag inte plåtat dom på samma bild. När färgen inte blir bra brukar jag ändra bakgrund. Ibland gör det stor skillnad och den högra skulle nog bli jättefin med ex. grön bakgrund. Gå till bokhandeln och köp färgade pappersark och pröva dig fram.
AJ

5/8 -08

Här är en något bättre bild på den gula paphen - om man blundar för bakgrunden så blev färgerna bättre i alla fall.

5/8 -08

Åh, tjusiga! Jag är avis på att ert Plantagen tar hem fina orkidéer

5/8 -08

De gör sig fina medans man väntar på dem som blommar när det behagar dvs en gång om året eller vartannat år och då i ett par veckor. Oftast ingångsporten till mer avancerade arter. Själv är jag ju priviligerad som har Mikael som har orkidéer som blommar jämnt över året, men för mig och säkert andra är det kul att titta på färdiga blomningar. För en stund sedan ramlade min första onamnade och oblommande phal hybrid i köksgolvet pga en kastby (fönstret blåste upp) och jag fick äntligen göra mig av med plan... öh krukan. Nu står den i en halvfylld glasvas med vatten. Mmmm... jag gillar att experimentera /J

5/8 -08

Sprattelgumman: det var ju lyckat att den phallisen valde att prova på ett nytt liv som snittblomma! Då finns det rum för en ny kruka med något spännande i.

5/8 -08

Här kommer en bild på den nya snittblomman.
Ibland väljer de att återfödas på nytt sätt. Men det är inte den första här hemma som är snittblomma bland phallisarna. Det finns en glasvas med tre phallar varav en ska snart blomma. Kommer nog en bild på den med.
Och självklart ska tomrummet fyllas /J

Ge ditt svar