Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum gardineri

Nyckelord: Paphiopedilum gardineri

Inlägg med Paphiopedilum gardineri som nyckelord.

2/9 -06

Paph. gardineri

Paph. gardineri. Från Viveka.

Min underbara Paph. gardineri som blommade för första gången med hela två blommor. Blommorna höll sig i ca tre veckor.

Nyckelord: Paphiopedilum glanduliferum, Paphiopedilum gardineri

2/9 -06

Mmmm, vackert!

Är dess namn också Paphiopedilum glanduliferum? Din verkar ljus, men den mörknar kanske?

2/9 -06

Hej Tor

Det stämmer nog att gardineri är en synonym till glanduliferum men efter att ha sett ett flertal av båda arterna så är det stora skillnader i bladen. Så vem vet kanske den borde vara en egen art.

/Tommy

3/9 -06

Färgerna är ganska rätt återgivna. Den behöll samma färg hela tiden. Är det vanligt att det kommer två blommor från samma stängel på gardineri?

Prata om bilden
Paphilopedium gardineri. Från Viveka.

Vilken överraskning! Jag trodde först att det nya bladet blivit bränt av solen, men det var en knopp! Tack Tommy för att du fick fram en sån fantastisk liten planta åt mig! Det här är min allra första paph som jag får att blomma (om)!

Nyckelord: knopp, Paphiopedilum gardineri

23/7 -06

Hej

Grattis, va roligt!

Posta gärna en bild när den är utslagen.

/Tommy

23/7 -06

Så roligt! Jag hoppas på spännande följetong!

10/4 -09

Kolla, vilken bra inlägg att hitta. Har en liten mörk grej mellan bladen på min gardineri och var rädd att det var nåt skräp eller något som vissnat och dött innan det kommit upp, men nu får jag verkligen upp hoppat på att det är knopp på G! TjihO!

Prata om bilden

Har haft mina nya drömpaphisar hemma i snart en vecka (tack för hjälpen, Tommy! Du är en trollkarl!), och vad ser jag idag? En liten skugga vid basen på min Paphilopedium gardineri! Som en liten pigg i bladrosetten, vid det yttersta bladet. Är det en stängel på gång? Kan jag ha en sån tur?

Om jag har det - ska jag tänka på något speciellt? Jag har aldrig fått en Paphilopedium att blomma (om)....krävs det något extra? Pahp gardineri är en grönbladig paph.

Nyckelord: Paphiopedilum, Paphiopedilum gardineri, stängel

17/5 -06

Din rackare, min visar inget ännu!

Om en månad är det dax att ta fram kameran

Jag tror inte att du behöver ändra något bara för att det kommer en stängel, fortsätt som vanligt.

/Tommy

17/5 -06

aaahhh, grattis om det nu är så! Väntar på att någon ur min "Tommy-leverans" ska sätta fart så småningom, men jag vet att det inte är det mest lättblommade arterna jag gav mig på

18/5 -06

Hej Viveka

JAg läste nog inte ordentligt igår. Du skriver "En liten skugga vid basen"

Blomstänglarna på Paphiopedilum kommer alltid ur toppbladen så vitt jag vet, kan det vara en ny rot?

/Tommy

18/5 -06

Ja, det är det som är så skumt! Blomman BORDE inte komma ifrån yttersta bladet! Men det ser verkligen inte ut som en rot - vad det än är så är det klargrönt, spetsig topp och nästan lite kantig i formen och utan tillstymmelse till den hårighet som rötterna har. Jag laddar upp en bild!

18/5 -06

Stängel är det nog inte. Antingen ny rot eller nytt skott. Gardineri är inte helt lätta och måste bli rejält stora innan dom blommar. Tror att dom helst vill ha två skott innan dom blommar. Plantan blir ganska stor. Unga rötter har inga hår. Bra om du kan visa bild. Lycka till! Såg bilden. det ser ut som ett nytt skott eller ett UFO.

Ge din åsikt