Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum ciliolare

Nyckelord: Paphiopedilum ciliolare

Inlägg med Paphiopedilum ciliolare som nyckelord.

Utropspris: 10 kr. Frakt: Tillkommer.

Sön 24/6 -12 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Har hon blivit galen och ska sälja sin nya Paph som precis öppnat sin blomma? Nejdå, fullt så tokig är jag inte, bara nästan.

Min Paph. ciliolare hade två rosetter när jag fick den, men dessa föll isär vid omplanteringen så den lilla rosetten fick en egen liten kruka helt enkelt.

Då den kommer från Orchids & More så har den rätt många skavanker tyvärr (vilket även mamma ciliolare har), men den verkar hälsosam såvitt jag kan avgöra. Jag har haft den i en månad och den växer sakta men säkert. När jag planterade om dem så var det faktiskt denna nya lilla rosett som hade det "bästa" rotsystemet i form av en växande, lång och hälsosam rot (mamma ciliolare hade i princip inget rotsystem, men verkar klara sig bra).

Den har fem blad och ett sjätte avbrutet, där det längsta bladet mäter ca 7cm. Hur den framtida blomman kommer att se ut kan ni se antingen i mitt galleri eller i mitt senaste dagboksinlägg - den är mörk och fin tycker jag.

Den kan skickas antingen i krukan den står i (mäktiga 5cm i diameter) eller barrotad, som köparen önskar helt enkelt.

Jag säljer den endast för att jag inte vill ha två av samma art (måste ju ha plats för fler Paphar ).

Nyckelord: Paphiopedilum ciliolare

16/6 -12

10 kr bjudet

16/6 -12

20 :-

22/6 -12

30 kr.

22/6 -12

40

23/6 -12

50 kr.

24/6 -12

60

24/6 -12

Grattis Flora! Ett PM är på väg.

Ge ditt bud

Jag tror att min mörka (lurviga) skönhet har öppnat blomman nästan helt nu. Den är tämligen törstig jämfört med den jag köpte av Mattias, så jag får se till att börja vattna den oftare (den surar så fort den anser att det har gått för långt mellan vattningarna och då har tillväxten/öppnandet av blomman avstannat på en gång). Det är mycket att lära när de gäller mina små Paphraringar.

Jag är glad att jag klarar av håret på den, jag var lite orolig då jag har så svårt för Phalaenopsis med hårig läpp (kan knappt titta på bilder på dem utan att det kryper i hela mig), men med denna så är det inga problem. Jag är väldigt nöjd över den mörka färgen på läppen (?) (lär väl blekna med tiden kan jag tänka) och det kontrastrika seglet. Är mycket glatt överraskad över utseendet på blomman ö.h.t. då jag sett en del bilder på dem och de tycks kunna variera en del.

Så nu har jag två blommande Paphar och ytterligare två som arbetar på en varsin knopp, samt ytterligare en som kanske planerar att blomma! Jag är en mycket nöjd Paphnybörjare.

Nyckelord: Paphiopedilum ciliolare

15/6 -12

Perfekt! Vilken underbar mörk färg...

15/6 -12

Underbar, grattis!
Mvh
Mikael

16/6 -12

Tackartackar.
Jag är mycket nöjd med denna raring.

16/6 -12

Grattis till en fin blomma!

16/6 -12

En riktig snygging!

16/6 -12

Verkligen. Sjukt fin!

Jag gillar vanligtvis inte "pissoaren" (ursäkta språket, men jag vet verkligen inte vad man ska kalla den) på paphar... men att denna var så mörk i färgen, och dessutom luddig - det får den att se mer ut som en tropisk växt än någonting annat. Älskar den mörka färgen!

16/6 -12

Väldigt vacker

16/6 -12

Tack! Jag ska hälsa till den, den blir nog glad då.

Orchid Dude: Haha! Jag kallar ju själv vissa Paphar toalettpaphar/urinoarpaphar, så jag förstår liknelsen. Vet faktiskt inte vad det heter på svenska, läpp låter ju konstigt men det är ju den som fått ett väldigt speciellt utseende. Den kallas "pouch" på engelska vilket fungerar jättebra, men "pung" låter ju inte så himla lyckat (även om det finns de som liknar den vid en sådan också).

Akta dig bara, hittar du en som du gillar utseendet på så tycks fler ha en tendens att följa efter och innan du vet ordet av, så har du 27 st...

18/6 -12

Lyckades ta några foton i lördags under den korta stund solen kikade fram. Herr ciliolare har sträckt bak petalerna sedan de förra bilderna vilket ger den ett "oj vad det blåser!" - utseende som verkar väldigt vanligt hos dessa. Är otroligt förtjust i denna mörka skönhet!

Ge din åsikt