Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum Michael Koopowitz

Nyckelord: Paphiopedilum Michael Koopowitz

Inlägg med Paphiopedilum Michael Koopowitz som nyckelord.

Försökte få till en någorlunda bild rakt framifrån. Den får duga. :P. Från Mutanten.
Jag vet att "bredaxlade" petaler är det som seriösa odlare letar efter, men jag gillar mina bakåtskruvade petaler. :3. Från Mutanten.
Här fick jag med hela petalerna. De är så långa! Tänk då att se en välväxt sanderianum blomma. o_O. Från Mutanten.
Tre blommor blev det som första blomning. Inte fantastiskt kanske, men med tanke på att den levt på kranvatten större delen av året, så är det inte dåligt alls.. Från Mutanten.

Det är då min "lilla" Paph. Michael Koopowitz, som överraskade mig genom att bestämma sig för att blomma. Jag brydde mig inte så fasligt mycket (svårt att göra när man är deprimerad), tills petalerna trillade ur knoppen.

Det roliga är att jag innan gick och funderade på varför jag ens köpt en MK, då de inte är de mest färggranna Paphar man kan hitta.

Jag har nu insett varför MK är såpass omtyckt (förutom att den är lättodlad/lättblommad). Det hänger på petalerna. Jag är så kär i dessa låååånga, långa snören, att blomman nästan hade kunnat sett ut hur som helst i övrigt.

Jag tror petalerna är färdigsträckta på första blomman nu (och färdigskruvade, me like ) och de mäter 47-48 cm. Inte illa pinkat för en förstagångsblomning tycker jag.

Jag har också insett att jag behöver en ny kamera, för min är helt värdelös på att ta skarpa foton på avstånd (tvungen att backa för att få med petalerna). Antingen en ny kamera, eller ett stativ. Jag känner att min MK är värd skarpa, fina foton. Jag gjorde mitt bästa att göra den rättvisa.

(nu vill jag ha fleeeer multisar)

Nyckelord: Paphiopedilum Michael Koopowitz

3/12 -14

Guuud så fin den är Grattis, petalerna var verkligen långa och skruvade

3/12 -14

Generellt sett ingen Phap älskare men den är otrolig ju, verkligen med wow-faktor!
Grattis ?

3/12 -14

Ja, du Mutanten, vad ska man säga!! Jag blir alldeles stum, men försöker ändå få fram ett stort GRATTIS!

3/12 -14

Tackartackar. Jag ska framföra era kommentarer till den som faktiskt förtjänar det, min MK. Jag har trots allt bara lyckats få den att växa, vilket inte är svårt.

Den är jättebökig att flytta på eftersom den gärna vill tippa över och så vill petalerna hälsa på allt i sin omgivning. XD Men jag är så himla nöjd med den att det inte finns ord för det. Mattes nya stolthet!

tribo: Det lustiga är att min vän är inte heller särskilt förtjust i Paphar, men den här gillar hon skarpt.

3/12 -14

Ganska svag för det som är bisarrt dock och detta är verkligen udda :p

3/12 -14

Det var en rejäl blomning, snyggt odlat
Inget fel på foton heller

3/12 -14

Heelt underbar! Men vänta nu! Din har ju otroligt mycket längre petaler än min. Hmm det här får jag göra något åt. Eller vänta på att min Sanderianum ska sätta blom.

3/12 -14

Fantastiskt! Spektakulära blommor och riktigt fina bilder!
Tack för att du delar med dig!

3/12 -14

Vilken häftig en, hamnar överst på min önskelista.Väldigt väldigt fiiin. Grattis

3/12 -14

Verkligen tjusig. Stort Grattis.

3/12 -14

Underbart!!!

3/12 -14

Tack för att ni delar glädjen med mig här. Gör mig himla glad (och min MK inbillar jag mig, katterna hälsar att de inte bryr sig).

Detta är för övrigt en av de dyraste Paphar jag har. Köpte den i BS från Schwerter, men den kom ju utan rotsystem så det har tagit ett tag för den att repa sig. Måste säga att den är värd vartenda öre.

Markus G: Har du en MK? Det måste jag ha missat (fast det vore väl konstigt om du inte hade en).
Sanderianum ja... Den lär klå min utan problem när det gäller petallängd.

npeter: harkel host host Inga problem (som om någon skulle kunna stoppa mig ).

kriselda: Försök att få tag i en som är NBS eller BS (near blooming size eller blooming size). De kostar en redig krona, men du behöver inte gå och vänta i 5 år på att den ska blomma.

3/12 -14

Helt fantastisk. Det kan man kalla wow faktor på hög nivå. Sen är ju pappisar en av favoriterna hör hemma. Har själv en Paphiopedilum Mount Sander (Mount Toro x sanderianum) och bara väntar på blommor. Lär nog få vänta ett slag till då det en rätt ung planta. Men nu vet jag vad jag väntar på.

3/12 -14

Underbar

3/12 -14

WOW!!! Så himla snygg!! Skulle inte kunna gå på jobbet om jag hade en sån blomning hemma!!

3/12 -14

Grattis!

3/12 -14

Larsa: Paphar är fantastiska. Nackdelen är att nu vill jag ha fler multisar och gärna sanderianumhybrider (Mount Sander var riktigt snygg t.ex., ser fram emot när din blommar) men de tar ju sådan plats! Jag har en PEoY som kommer blomma om några år. Om jag har tur.

elcatania: Jag får behärska mig så jag inte plockar med mig den när jag går till Pekås och handlar. Så illa är det. Betraktas tillräckligt mycket som kuf redan. XD

3/12 -14

ja de kostar en del dessa speciella men det väger dem mer än väl upp när de blommar, min kostade 500:- köpte den har på OP av mattias. eller jag köpte 5 olika stycken när han sålde av sina. har inte ångrat mig en sekund
men jag måste ha flera ha begäret är för starkt skrattar

4/12 -14

Tack för tipset Mutanen, börjar "detektiv" arbetet direkt att hitta en sådan eller två eller...
Är det någon som eventuellt vet var man kan hitta denna underbara vackra skapelse. Jag har några Paphar bla en jag
köpte här på blomster handel förra året, vet icke namnet på den men igår till min stora glädje såg att det bryter fram en
knopp. Ja den dagen den slår ut så sätter jag bilden här så får ni hjälpa mig att ta reda på namnet.

4/12 -14

Mutanten Hahaha, det är som när folk frågar hur många orkidéer jag har och jag säger strax över 100, då hamnar jag i kuf facket direkt

4/12 -14

Oj vilken snygging!! Grattis!! Vilka petaler!

4/12 -14

kriselda eftersom Mutanten har köpt denna från Schwerter så finns det en sambeställning därifrån men mer aktuell till sommaren. Kolla högerspalten.

4/12 -14

Jag har kollat Schwerters hemsida och det finns ingen Michael Koopowitz där just nu. Däremot två med MK i, men 2 - 3 år till blomning.
http://www.shop.schwerter-orchideenzucht...

4/12 -14

Gratulerar till din praktfulla blomning! Den är helt enkelt underbar!

4/12 -14

Verkligen stort grattis, den var fantastiskt underbar!!

4/12 -14

Tack för alla snälla kommentarer allesammans.

Larsa: Denna kostade ca 1000 kr. O_o Begäret är alldeles för starkt och självdisciplinen för dålig... Har surfat runt hos olika orkidéhandlare och kikat på vad för multihybrider de har. Och det är ju snart jul... * visslar oskyldigt *

kriselda: Precis som stella säger, så köpte jag min från Schwerter. Jag har tyvärr inte sett om de haft några fler Michael Koopowitz i blomstorlek efter det (med tanke på hur dåliga rötterna var, så kanske de undviker det). Annars kan du hålla ett öga på Elsner, kan dyka upp där. Jag kan även tänka mig att det kan dyka upp någon hos Åkessons. Ett tredje alternativ skulle vara Orchid Inn Ltd. Han, Sam, har Michael koopowitz i blomstorlek och detta är linjeodling (de kommer med stamtavla), så de kommer nog vara något extra. Sam kommer till Europa 2 ggr om året, så man kan beställa så tar han med sig plantan. Själva plantan (den han har i BS nu) går på 85$ och så tillkommer frakt plus ytterligare extra kostnad för CITES (minns inte hur mycket). Vet inte vad övriga forumiter tycker om plantorna från Orchid Inn, så det kan vara bra att fråga. Jag har köpt 6 plantor därifrån, varav en dött (ägarslarv den största boven i dramat). Här är adressen Sanderianumhybrider Orchid Inn

Lycka till!

elcatania: Visst har de en tendens att titta konstigt på en när man kläcker ur sig något sådant. Jag har numera endast 66 st, men det är tillräckligt för att folk ska säga "Oj, vad många". XD

Kerstin A: Tackartackar. Vi har en varsin sanderianumhybrid i blom nu. De är fantastiska. Fick höra idag att efterhand som plantan mognar, så kan petalerna öka ca 10 cm i längd!

5/12 -14

Jag tackar för era tips, Stellan och Mutanen,.jag ska ha koll på allt.

5/12 -14

Wow! Magisk! Kul att se!

5/12 -14

kriselda: Lycka till! Jag snokar själv runt efter fler multiflorahybrider just nu. Som julklapp...

Mattias: Tackartackar! Jag såg att jag missat chansen att adoptera en del av dina Paphar, det var ju typiskt. Jag får ordna upp Europas ekonomiska kris (är det fortfarande kris förresten?) genom att köpa från de kommersiella handlarna/odlarna istället.

5/12 -14

Riktigt läcker, grattis!
Mvh
Mikael

6/12 -14

Du kanske får fler chanser Mutanten. Intresset har avtagit lite och jag orkar inte med alla jag har. Så är det något du är på jakt efter så hör av dig...

6/12 -14

Mattias: Så tråkigt, men det är sådant som händer. Hoppas det inte kommer avstanna helt bara för du har så Paphar och tar fantastiska bilder.

EDIT: Är på jakt efter mycket, men har ingen riktig aning om vad du har (förutom din fantastiska Dollgoldi och den misstänker jag att du inte vill göra dig av med ).

6/12 -14

Mattias: Har du någon Paph Dorama kvar?
Skicka PM till mig!!

6/12 -14

Den stora Dollgoldin stays here Men jag har två mindre...

6/12 -14

Mattias om du vill sälja fler säg bara till. De plantorna jag köpte var i världsklass. Är dock mest intresserad av pappisar.

7/12 -14

Mattias: Jag är inte förvånad, den är en fantastisk planta. PM-förhör angående övriga Dollgoldis inlett.

Ge din åsikt
Försökte få till en någorlunda bild rakt framifrån. Den får duga. :P. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Paphiopedilum Michael Koopowitz

Prata om bilden
Här fick jag med hela petalerna. De är så långa! Tänk då att se en välväxt sanderianum blomma. o_O. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Paphiopedilum Michael Koopowitz

Prata om bilden
Tre blommor blev det som första blomning. Inte fantastiskt kanske, men med tanke på att den levt på kranvatten större delen av året, så är det inte dåligt alls.. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Paphiopedilum Michael Koopowitz

Prata om bilden
Jag vet att "bredaxlade" petaler är det som seriösa odlare letar efter, men jag gillar mina bakåtskruvade petaler. :3. Från Mutanten.

 

Nyckelord: Paphiopedilum Michael Koopowitz

Prata om bilden