Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum Dollgoldi

Nyckelord: Paphiopedilum Dollgoldi

Inlägg med Paphiopedilum Dollgoldi som nyckelord.

Paphiopedilum Dollgoldi. Från GöranÅ.
Paphiopedilum Dollgoldi. Från GöranÅ.

Paph. Dollgoldi är en primärhybrid mellan armeniacum och rotschildianum. Den sägs inte vara lätt att odla, men mitt ex. verkar trivas bra i GreenMix. I år med 4 blommor som mäter 19 cm. stora och är en stor favorit bland mina paphar. Den växer i ett växthus med 18-30 grader å rel. luftfukt på 70-95% (under normala förh. å inte under värmeböljor )

Nyckelord: Paphiopedilum Dollgoldi

1 aug

Förstår den är en favis, jättevacker

2 aug

Fantastisk fin, grattis!

8 aug

+ 14 sep

Tack för fina kommentarer . En mångårig dansk domare gjorde en bedömning på denna i tisdags, med alla blommorna utslagna. Han hade aldrig sett så många å så stora blommor på denna primären, så han bedömde den till minst silver. Roligt att den uppskattades i vart fall. De väsentliga är ju att man själv tycker om den.

21 aug

Håller den 24 dgr. till, tror knappast inte de. Synd för de är utställning/bedömning den 13-15 september i Lund. Den började blomma en månad för tidigt i år och sen denna värmen vi haft, de skyndade på blomning x-tra den oxå. Ser i nuläget inte ut som jag har ngt. bidrag till tävlingen med danmark. Hoppas på att andra har bättre tur, med att få ngt. i blom

22 aug

Himla synd den hade varit bästa bidraget på utställningen och lyst upp monter

27 aug

Snygg, härliga färger.
Mvh
Mikael

31 aug

Grattis!

2 sep

Tack för fina kommentarer . Men oled knappast bästa bidraget, för de finns många duktiga odlare i SYS. Den står ff fin så hoppas den håller för att stå i montern, för tyvärr så har den nog varit utslagen för länge för att ha den rätta spänsten i blomman för att bedömas. Den växer väldigt sakta så de dröjer nog ett bra tag innan den blommar fint igen, men som vanligt så gäller - tålamod!

11 sep

Mycket vacker Göran synd jag inte fick se den idag.

12 sep

De verkar som den kan hålla sig till bedömningen på lördag......hoppas - 2 dagar till. Tänker bara kul att få bedömt en planta som man gillar så mkt. själv. Men för mig är de inte viktigt om de blir medalj eller inte, jag tar de bara som ett trevligt moment att tävla mot danskarna . Så på lördag hoppas jag du är där Truls , så får du se den. Hoppas du oxå tar med en av dina fina plantor till tävlingen, för vi behöver alla bidrag för att ge danskarna en match .

28 sep

1:a pris på Botan i Lund. Från GöranÅ.

Otroligt att den ff håller sig fin, trots höga temp. å flera förflyttningar till Lund och Lomma för bedömningar. Den kom på 1:a plats på botan i Lund, där den fotades och hamnade på SYS hemsida. En lite rolig kommentar fr. experten Lutz Röllke....... han såg bara ett fel med plantan......"den står i fel växthus". Han skulle vilja haft den hos sig, å de va ju ett fint betyg för plantan . Nu gäller de omvårdnad och kanske få till en större planta, å än fler blommor till nästa gång om ngt. år.

28 sep

Jag tycker också den står i fel växthus

29 sep

Grattis, välförtjänt pris och beröm.

29 sep

Så roligt att få sån respons! Inte alls konstigt med ett så fantastiskt exemplar, så klart, men det gör ju glädjen extra stor!

Ge din åsikt

Trodde absolut inte den här skulle blomma så snart. Fortfarande bara ett skott, så om redan den här blomningen är maffig, hur ska den då inte bli när den växer till sig?
Dollgoldi är en korsning mellan rothshildianum och armeniacum.

Nyckelord: Paphiopedilum Dollgoldi

30/5 -13

Så fin!!

30/5 -13

Otroligt fin!

30/5 -13

Underbar och vilka fina bilder! Mattias, du kan verkligen ta hand om dina paphar!

30/5 -13

Så'n här vill jag ha som 'påsklilja' nästa år !!

30/5 -13

Ser fram emot att få se den "up close and personal" imorgon Mattias Den är verkligen en riktig pärla!

30/5 -13

Helt fantastisk! Jag kan meddela att "systern" till din planta inte alls växer bra. Jag köpte ju en planta samtidigt som dig. Kul att du lyckats, det ska ju vara en svår korsning att klara av och dessutom få i blom.

30/5 -13

Mycket stilig!

31/5 -13

Merwic. Köpte ju en hel hoper av liknande korsningar i den vevan och de har haft en väldigt blandad utveckling minst sagt, så det handlar nog mest om tillfälligheter att den här satte sån fart. Hoppas din också sätter fart snart.

31/5 -13

Underbar! Tids nog kanske jag skaffar en också

31/5 -13

Fantastiskt fin blomning, o h som vanligt riktigt fint porträtterat!

31/5 -13

Otroligt vackra bilder av en otroligt vacker primärhybrid. Eftersom jag redan har en Delrosi, så måste jag ju bara ha en Dollgoldi också och har jag tur så får jag tag i en som får lika vackra blommor som din. Vart köpte du den? Och grattis till blomningen också!

31/5 -13

Den är från Orchid Inn.. han har mycket godis den där Sam

31/5 -13

Ja han har ju det den gode Sam!
Efter att nu varit hemma hos Mattias & sett Dollgoldien live är jag överväldigad! Största Paph blomma jag sett med marginal! Ååå vad jag längtar tills min blommar! Var tvungen att ta bilder för att ni ska få en hum om storleken. Tack för titten Mattias!

1/6 -13

Jättetjusiga, det verkar vara mycket som blommar i Alingsås nu?

1/6 -13

Ojojoj vilken fin planta!! Stort grattis Mattias!

1/6 -13

Maffigt magnefik

1/6 -13

Alldeles för mycket... That's it, jag ska fråga om Sam kommer till Europa till hösten igen och om han gör det, så hoppas jag han har en Dollgoldi till övers. Färgen är ju så fantastisk på den när den stått ett tag. Varmt,varmt gul, min favoritgul. Jösses vad stora blommorna är, vilka mått har den?

Herrgud, är det en equestris jag anar i bakgrunden?! Det kändes mystiskt, trodde det bara fanns Paphar hos dig Mattias. XD

Nu ska det börjas sparas pengar!

1/6 -13

Vad fin Dollgoldi, vacker gul färg

1/6 -13

Ståtliga

1/6 -13

Underbar, grattis!
Mvh
Mikael

2/6 -13

Åh, så maffig! Det blev ju enormt habegär efter en sån!

2/6 -13

Mutanten - Nej det har smugit sig in en och annan oäkting i samlingen också, Frugan är mer inne på phallar och cattleyor. Mätte precis blomman och den är 18 cm stor.

2/6 -13

Håller med dem andra, fantastisk! Och ha begäret tilltar!

2/6 -13

Omöjlig att motstå, en sådan
...!

Ge ditt svar