Skriv början av artikeln om Paph. rothschildianum x gigantifolium

Nyckelord: Paph. rothschildianum x gigantifolium

Inlägg med Paph. rothschildianum x gigantifolium som nyckelord.

Kom med posten idag. Inte den minsta paphen jag sett direkt! Kommer ett nytt skott även på baksidan av plantan som "bara" är ca 15cm än så länge. Ska bli spännade att se om man kan få den i blom då den är blomstor. Bladspann 90cm/6cm breda blad!

Nyckelord: Paph. rothschildianum x gigantifolium

26/3 -13

Liten och behändig
Ska man vara petig så heter den "gigantifolium"
Ser fram mot att se en blomning! Min St.Swithing x gigantifolium var riktigt maffig när den blommade senast.

26/3 -13

Ja visst är den! Och nu är även namnet korrat!
Kan tänka mig att den var riktigt maffig Mattias!!

26/3 -13

Finns bild här om du är intreserad
http://www.progart.com/orkid/gigxswithin...
Gissar att en roth x gig borde påminna en hel del om denna.

26/3 -13

OOOOH! SWEEEET! Nu ser jag ännu mer fram emot en blomning! Tack Mattias!

27/3 -13

Maffig planta lycka till.
Mattias så fin din planta är Grattis

28/3 -13

Oj, så glad jag är att jag lyckats behärska mig från att beställa en sådan bjässe (5 rothar, en MK och en Delrosi räcker för mig ), funderade på saken förut ett tag nämligen. Vart köpte du den ifrån om man får fråga? Den ser så stor ut och med två (?) bladrosetter plus en liten en, så den borde väl kanske blomma inom en inte alltför avlägsen framtid?

28/3 -13

Jag köpte den av Popov Orchids. Den kom i en riktigt stor låda packad i en massa bubbelplast och "ostbågar". Mycket nöjd!. Ja den ska vara blomstor och om blommorna kommer i närheten av Mattias så kommer jag vara ännu nöjdare!

28/3 -13

Grattis, tycker det är sällan man får mer än en rosett så den här var inte dum alls... Har funderat på att köpa av Popow någon gång, ser varorna ut så här så

28/3 -13

Marcus G: Jag har några plantor från Popow och fyra av sex Paphar hade flera rosetter, så man brukar få hyfsat stora plantor från honom när de är i blomstorlek. Och de verkar blomvilliga också, så jag håller tummarna för dig.

Annika: Kvalitén kan variera hos Popow, men jag fick just höra att om du köper av honom på eBay (lepantes eller vad han nu heter) så är kvalitén i regel mycket bättre (annars verkar det vara lite "hit or miss") så jag tänker absolut köpa av honom igen. Papharna som jag har köpt från websidan har varit i bättre skick än nopsisarna annars, vet inte om det är genomgående så men så har det varit för mig. Tycker absolut du ska köpa av honom, men satsa på eBay.

28/3 -13

Har köpt fina Pleione och en Armeniacum med 2 större och 3-4 små-mindre bladrosetter där också. Största bladrosetten var nog precis överblommad! Har inga problem med att köpa mer där.

Håller helt med Mutanten om att det är bäst att köpa av Lepantes men även de jag köpt från honom i övrigt har varit ok.

28/3 -13

Popow på ebay har jag haft bokmärkta länge, gillar konceptet att man får se den faktiska plantan man bjuder på
..en armeniacum kan det nog bli någon gång under säsongen!

Ge ditt svar