Skriv början av artikeln om Paph. Pandion

Nyckelord: Paph. Pandion

Inlägg med Paph. Pandion som nyckelord.

8/3 -14

Paph. Pandion

 

Nyckelord: Paph. Pandion

Prata om bilden

22/1 -14

Paph. Pandion

En favorit har valt att blomma om, på ny rosett! Det är färgrika Paph Pandion (venustum x fairrieanum) som just öppnat sig...det var svårt att fånga den bordeux-tonade färgen på bild denna gången, men den är riktigt fin i verkligheten!

Nyckelord: Paph. Pandion

22/1 -14

Grattis! Vad fin den är Prickar och ränder.

22/1 -14

Bra val! Snygg!

22/1 -14

En riktig snygging! Grattis

22/1 -14

Det ser ut som om den sträcker på sig i givakt. Den är jätte fin.

22/1 -14

Grattis till en underbar blomning!

Och jag är EXTREMT avundsjuk... Min Pandion vägrar fortfarande blomma... Den får ett nytt blad, den förlorar ett gammalt - det är allt den gör. > : ( Jag ska visa den bilden på din Pandion så den kanske fattar vad den ska göra, annars får jag hota med papperskorgen.

23/1 -14

Tack ska ni ha, fotoförhållandet gör inte Pandion riktig rättvisa, färgerna är än mer iögonfallande när man ser den...

Mutanten, tråkigt att den inte växer på sig - undrar om du bara haft otur med ditt ex.? Jag sköter nämligen min Pandion som de andra Papharna men denna har ändå bland de bästa rotsystemen och finaste tillväxten, men den har ingen särbehandling, så jag har nog haft tur med mitt ex. Ibland kan man få någon Paph som bara tynar bort framför en... Dess förälder fairrieanum är en sådan hos mig, och venustum kommer först nu med knopp, efter att knappt ha vuxit på sig alls sedan jag köpte den för 1,5 år sedan, som blomstor.

23/1 -14

Läcker blomma, skarpt foto, grattis

23/1 -14

Tjusigt Annika! Fin blomning.

23/1 -14

Annika: Åh, den växer (får inga nya bladrostter, men har 8 blad på sin bladrosett) och har ett fantastiskt rotsystem, men den blommar inte. :P Jag hoppas att den bara är lite kinkig och blommar när den tycker att den är tillräckligt stor. Min venustum har ju blommat och arbetar på sin andra bladrosett och min lilla fairrieanum växer och verkar trivas den med (vet ej om jag kommer kunna blomma den). Vet inte vad det är med mig och hybrider, men de verkar inte vara lättare för mig. De som växer bäst och blommar lättast är ju min purpuratum och min appletonianum var. cerveranum (galningen som inledde Paphsjukan här hemma).

23/1 -14

Tack, oled och Solstråle, Pandion är en väldigt trevlig Paph

Mutanten, då låter det bara som en tidsfråga? Min är förvånansvärt stor i bladspann, med tanke på storleken på föräldrarna; längsta paret är 34 cm!

23/1 -14

Grattis en riktig snygging!

23/1 -14

Annika: Jag hoppas det i alla fall. Har jag otur, så kommer den ansluta sig till tjurskallesamlingen och fortsätta att vägra blomma. Min har något liknande i bladspann och med tanke på att föräldrarna kan få 25-28 cm långa blad, så är det kanske inte så konstigt. Mina kommer nog aldrig få så stora blad, venustumen och fairrieanumen, men i teorin så kan de det.

23/1 -14

Riktigt läcker blomma. Grattis

8/3 -14

Still going strong Underbar Paph, detta!

8/3 -14

Snygg! Grattis Annika

8/3 -14

Snyggt Jobbat Annika Grattis!

8/3 -14

Jättekul, grattis!

9/3 -14

Tack alla, jag är imponerad av hur bra den står sig! Det närmar sig snart 2 månader

Prata om bilden
Paph. Fanaticum. Från Annika.
Paph. Pandion & Fanaticum. Från Annika.

Efter en lång väntan har äntligen Paph. Fanaticum (micrantum x malipoense) slagit ut! Jag köpte den i sambeställningen hos Schwerter i början av maj och i början av juni dök en liten skida upp i rosetten... Ett tag trodde jag att det var knoppen som fastnat, men bortåt augusti visade det sig vara en knopp på väg upp ur denna skida! Och först nu, 4,5 månad senare, har den till sist öppnat sig!

Paph. Pandion var desto snabbare, kom med antydan till knopp i juni och den öppnade sig i augusti, ca 2 månader senare. På bilden där de syns tillsammans kan man se hurpass mycket större Fanaticum är.

Nyckelord: Paph. Fanaticum, Paph. Pandion

21/10 -12

Yummy! Precis hur snygg som helst!

21/10 -12

Veldig fin Fanaticum, grattis! Verdt å vente så lenge

21/10 -12

Vilken sköning, den där ballongläppen går inte av för hackor

21/10 -12

Vilken söting

21/10 -12

Grattis! Den är sååå fin

21/10 -12

Grattis efter en lång väntan Min Fanaticum står nu med två knoppar...har väntat i 4 år Köpte den som överblommad med en rosett.
Nu vill jag veta hur stor blomman är!!!

21/10 -12

Fanaticum är ju bara sååå läcker. Grattis

21/10 -12

Tack alla! Det har verkligen känts som en evighet innan den kom hela vägen...och efter att ha läst trådar om intorkade knoppar i slutspurten har jag knappt vågat tro att det skulle bli något av den

Blomtjuven - den är på en höft ca 9 cm hög och 8 cm bred! Och 4 års väntan är väl värd 2 knoppar! Du får lägga upp bilder att jämföra med sedan!
Den blev lite mer rosa än jag trodde de skulle bli, och verkar ha lite mindre marmorering i seglet än vad som skulle kunna önskas, men den ser så uppblåst ut så det går inte annat än gilla den
Då den var knopp innan den börjat veckla ut sig såg den verkligen ut som en uppblåst tuggummibubbla!

21/10 -12

Vilken tjusig fläskläpp
Grattis!

21/10 -12

Verkligen härlig blomma.

21/10 -12

Väldigt fin!

22/10 -12

Tack alla

23/10 -12

Min Fanaticum har tyvärr inte blommat på ett par år, men jag vill minnas att den är mer åt det rosa hållet. Din är verkligen vacker - grattis!

23/10 -12

Oj! Lååång väntan på att den skulle blomma. Tur att den inte bestämde sig för att dö (ska ha ett snack med mina här hemma). Grattis!

Trots att det är en toalett...

23/10 -12

Mia - jag märker att den blir lite djupare/starkare i den rosa tonen allt eftersom dagarna går! På fotot hade den bara varit öppen en dag eller två... Hoppas din blommar om snart! Men den verkar inte slå några hastighetsrekord direkt...
Mutanten - det kändes verkligen som en låång väntan, det blev många veckor att oroa sig på!
Jag tänker mer på den som en tuggummibubbla än toa

23/10 -12

Jag tror att jag kommer älska den! Tycker mycket om min Debora (micranthum x jackii) som har blommat två år i rad nu. jag tycker som du, de påminner mycket om en tuggummibubbla skulle va lite coolt om de även doftade så. Mina knoppar är lika långt komna i utvecklingen så de kommer blomma samtidigt. Skulle tippa på att de har mer än en vecka kvar, kanske två... Men jag kan ha fel Min är inte från samma firma så den kan se annorlunda ut, vi får se

24/10 -12

Ja, jag förväntar mig nästan en sådan doft av den, men har inget känt
När man tror att knopparna är långt gångna är det en månad kvar Men ser de ut att spricka snart kan det nog vara runt en vecka kvar?
Ska bli spännande att se, du får berätta vart din kom ifrån sedan!

24/10 -12

Nädu, ingen månad här inte, går fortare än så.
Den är ifrån orchidehuset

11/11 -12

Japp, nu är blommorna på väg att slå ut, snart helt utslagna. Men tyvärr började knopparna få bruna bladspetsar och fläckar. Men de verkar slå ut ändå, men blir inte så vackert som det hade kunnat bli. Ingen aning vad det beror på, plantan är superfräsch. Glad ändå att de inte trillat av utan fortsätter slå ut. Hoppas kunna få till en bild sen.

11/11 -12

Vad skumt, undrar varför det blivit brunt?
Ser fram emot bilder

12/11 -12

Jag tror det är så att vissa Paphar är kinkiga, tjuriga, snobbiga, etc. etc. och roar sig med sådana saker ibland för att de kan. Min teori nu efter nio månader som Paphägare.

15/11 -12

R.I.P. dumma Fanaticum...underbart var visst kort, för idag föll den av, efter en månad.
Hur går det för dig, Blomtjuven?

15/11 -12

Den ena släppte taget idag, den andra hänger kvar. Återkommer med bild på eländet.

Ge ditt svar
Paph. Pandion & Fanaticum. Från Annika.

 

Nyckelord: Paph. Fanatcium, Paph. Pandion

Prata om bilden
Paph. Pandion med päron. Från Annika.
Paph. Pandion. Från Annika.

För att undvika att Mutanten kommer hit och stjäl Paphar kommer här, på begäran, lite mer bilder på Paph. Pandion

På gruppbilden står föräldrarna till denna goa korsning med, till vänster fairrieanum och till höger venustum. Båda ska vara blomstora så jag vet inte riktigt hur Pandion lyckats växa sig så kraftig...

Lägger även upp en ny närbild, i mina ögon har färgen mörknat lite och den har öppnat sig bättre nu, vilket gör den ännu finare...

Nyckelord: Paph. Pandion

25/8 -12

Jättefin! Vilka färger!

26/8 -12

Säger bara en sak:

Nu har jag sagt det!

Den är supervacker Annika. Jag är otroligt frestad att köpa en själv faktiskt (du är ond - inled mig icke i frestelse och allt sådant där ).

Min venustum har två blad mer än din och håller på med en knopp, så din borde också vara blomstor med andra ord. Intressant att din fairrieanum är blomstor, hur många rosetter/blad har den? Min står i en mäktig 5cm kruka och har åtta blad (en rosett), kanske den är blomstor den med?

Grattis till en riktig läckerbit!

26/8 -12

emako: Tack, den har verkligen en härlig färgskala...

Mutanten: Äsch, dina paphar har väl inlett mig i lika stor frestelse :P
Fairrieanum står i en 8 cm kruka och har bara en rosett...sedan jag köpte den i våras har den jobbat fram ett blad och nu verkar ett blad till vara på gång! Men innan det skottet kommit fram har den alltså 6 blad...

27/8 -12

Aha, då låter det som att min kan vara blomstorlek den med. Bra att veta. Vart köpte du din venustum och fairrieanum? Schwerter de med eller?

27/8 -12

Ja, kanske det...de ska ju vara småväxta.
Precis, de är från Schwerter, fairrieanum sålde slut rätt snabbt i våras tror jag...

28/8 -12

Aha, min venustum är från Popow och min fairrieanum är från Asendorfer. Ska bli spännande att se vad det kommer vara för skillnader mellan våra kloner när de blommar.

Ge ditt svar

25/8 -12

Paph. Pandion

Paph. Pandion. Från Annika.

 

Nyckelord: Paph. Pandion

Prata om bilden
Paph. Pandion med päron. Från Annika.

 

Nyckelord: Paph. Pandion

Prata om bilden

23/8 -12

Paph. Pandion

Paph. Pandion. Från Annika.

 

Nyckelord: Paph. Pandion

Prata om bilden

Min Paph. Pandion tuffar på fint, jag har haft den omkring 3 veckor och den kom då med en liten antydan till knopp. Nu verkar den jobba för fullt på att öppna sig snart...

Min Paph. Fanaticum däremot har haft en antydan till knopp i ett par månader! Saaakta sakta har det vuxit upp en hajfena, men progressionen har varit knappt märkbar. Nu ser jag att det verkar som att hajfenan håller på att öppna sig nere i bladrosetten! Kan knoppen ha fastnat?! Kan man hjälpa den upp på något vis..? Jag förmodar att det inte blir mycket till blomning nere i rosetten...

Nyckelord: Paph. Fanaticum, Paph. Pandion

25/7 -12

Den har nog ett tag kvar till öppnandet det är ingen fara, det ser ut som det ska, själva knoppen är på väg upp där, med stjälken.

25/7 -12

Ibland öppnar knopparna sig nere i bladrosetten och det finns tyvärr inget man kan göra åt det. Det är inte lätt att se på den där bilden, men det ser nog ut som att stängeln ska hinna växa till sig så du slippper det. Håller tummarna.

25/7 -12

Tack för era svar! Bilden är ju tagen från "fel håll" om knoppen på grund utav bladens placeringen, men det går en glipa från spetsen som sticker upp ner i rosetten, så den har verkligen börjat öppna sig!
Blomtjuven: menar du att det kommer växa en knopp ut ur hajfenan..?
Jag tyckte det var märkligt att den växte så långsamt men tänkte att det berodde på att den inte trivdes helt i sin kruka...kanske satt den mest fast. Jag får hoppas att den skjuter lite mer i höjden då...tittar man på"stammen" är den inte lika tjock längre så kanske är slutet av knoppen nära nu...

25/7 -12

Fanaticum är rejält mycket långsammare från det att man ser antydan till knoppen till blomning jämfört med den andra paphen du visar här så det handlar inte om att den inte trivs.

25/7 -12

Mattias: är det micranthum som gör den långsam? Maliopense skulle väl växa på rätt bra annars?

25/7 -12

Jag tycker nästan malipoensen är ännu långsammare än micranthumen... i alla fall de plantor jag har. Malipoensens stängel är ju betydligt längre också.

27/7 -12

Den ljusa gröna tjockare delen under det du kallar fenan är det som är själva knoppen! Den växer sig större medan fenan står still. Knoppen kommer oxå få en kort stjälk från hajfenan.
Den andra är jag nästan 100 på att den kommer växa vidare uppåt. Det som du ser sticka upp är bara ett blad som brukar sitta längst ner vid basen av stängeln. Inuti det finns anlagen till knopp/arna. Den/de kommer oxå att täckas av hajfenor till en början

27/7 -12

Blomtjuven: nu är jag med Vilken lättnad, då bör knoppen kunna komma lite högre!
Vad skumt med bladet, Pandion saknar ju ett sådant hajfene-blad...

23/8 -12

Paph. Pandion. Från Annika.

Paph. Fanaticum har, liksom blev utspått, jobbat på och nu kommer en knopp på stängel!

Under den tiden har Paph. Pandion (venustum x fairrieanum) bränt på såpass att den nu är utslagen - och vilken go´bit! Kunde inte hålla mig med att fota tills den var helt utslagen, och den verkar mörkna ytterligare allt eftersom dagarna går.. Det här kommer bli en favorit

23/8 -12

SNYGG!

23/8 -12

Säkert en favorit Fina färger och den ådriga hakan är charmig.

23/8 -12

Oj sicken läckerbit!

23/8 -12

Uuuuuuh vilken snygg!

23/8 -12

Vilka läckra färger ! Gratulerar.

23/8 -12

Grattis härliga färger

24/8 -12

Tack alla, jag gillar färgfördelningen på denna skarpt! Har även båda föräldrarna hemma, ska bli kul att se hur de ser ut någon gång i framtiden

25/8 -12

W. O. W.
Vilka färger!
Nu efterlyser jag ett eget inlägg åt Paph. Pandion och vill se bild på hela plantan också. Vart har du köpt denna läckerbit ifrån? Vart bor du? När är du och sambo borta så jag kan bryta mig in och stjäla den?

Jag ställer mig i delningskö!

25/8 -12


Ett eget inlägg går nog att ordna, men det tar lite tid för den förtjänar att fotas med ambition!
I mina ögon är den nästan storvuxen, åtminstone med tanke på att lilla fairrieanum är en av föräldrarna...
Tror inte det kommer bli någon delning på hundra år, den har bara ett skott Men den kommer från Schwerter (skickad med en liten början till knopp) och vad jag kan se har han dem än

25/8 -12

Håller med om att du ska vänta så du kan fota den när den ser som bäst ut, det förtjänar den.

Aschdå! Jag ska vara duktig och inte köpa några fler orkidéer på ett tag tänkte jag... Blir dyrt att bara köpa en planta från Schwerter p.g.a. fraktkostnaderna och då måste jag beställa en massa kompisar och så blir allt genast dyrare...

Jag får helt enkelt skicka lite mental växuppmuntran så den sätter fart och bildar minst sju nya rosetter efter blomningen.

25/8 -12

Eeeeeller så är man två eller fler och delar på frakten

25/8 -12

Så kan man också göra, men då är frågan; vem orkar hålla i beställningen? Inte jag! jag har fullt sjå med att försöka få iväg de plantor jag haft ute för försäljning... :P

Problem, problem...

Ge ditt svar