Råd / Släkten, arter och hybrider / Oncidium /

Skriv början av artikeln om Oncidium incurvum

Nyckelord: Oncidium incurvum

Inlägg med Oncidium incurvum som nyckelord.

27/11 -06

Oncidium incurvum

Oncidium incurvum. Från Mia.P.

Nu har den äntligen slagit ut! : )
Jag har väntat på den sen i september när jag köpte den med en lång stängel.

Jag är lite besviken på doften, den doftar inte alls som jag trodde. Jag trodde den skulle dofta sött och gott, men den luktar mest söt öl tycker jag. Inte alls lika gott som Sharry Baby med sin vaniljarom.

Nyckelord: Oncidium, Oncidium incurvum

Fast blommorna är väldigt söta ,tycker jag !
Monika

Riklig blomning har du fått iallafall, massor av söta små fjärilar. Gå nu inte och bli på pickalurven bara när du sniffar på den!
Doris

27/11 -06

frida10: Ja, visst är blommorna söta. : )

Doris: Det kommer att bli ännu fler blommor på den också, massor av knoppar finns kvar som kan slå ut. Just nu är det 9 utslagna och 19 knoppar kvar! : )
Det är tur att Sharry Babyn står under och dofar så intensivt så den andra doften döljs. (Jag gillar nämligen inte öl) Men jag ska passa mig så jag inte trillar av stolen efter för mycket luktande. : )

27/11 -06

Ibland får man vara glad att de inte luktar illa. Det är ju örter så de doftar därefter också, vanligtvis. Humle är väl kanske en ört? Någon som vet bättre? Det är en förtjusande blommning du har där. Jag själv har blivit lite småförtjust i Oncidium ornithorynchum.

28/11 -06

Ja Spindeln, den är också fin. Den doftar väl ganska sött va? Jag håller med dig, det beror nog på att den är släkt med humlen. ; ) För den luktar precis som humlekottar.

Mycket originella, toppen blommor! Vad roligt då det är så många knoppar. Håller de sig länge?/L

Prata om bilden

25/9 -06

+ 20/10 -06

Oncidium incurvum.

Oncidium incurvum. Från Mia.P.

Den här köpte jag också på WNCOS auktion, den fick jag för . En lång och lovande stängel har den. Jag hoppas den ska slå ut innan jul med rosa doftande blommor.

Nyckelord: Oncidium, Oncidium incurvum

Prata om bilden