Skriv början av artikeln om Mycket blommor

Nyckelord: Mycket blommor

Inlägg med Mycket blommor som nyckelord.

13/3 -14

Aerangis

Hejsan
Jag är ny på ämnet Aerangis. Jag är verkligen sugen på dom då jag hört att de är relativt tåliga och inte kräver allt för mycket ljus, lite som Phalas?

Nu till själva frågorna, jag vill köpa en Arangis som är tålig och som har bra blomning, gärna med blommor som är lite massiva, dvs mycket blommor eller långt blomstänglar med stora blommor på.

Men ni som har Aerangis hemma, vad rekommenderar ni? D.v.s bra/dåliga erfarenheter? Sen undrar jag om dom är som phalaenopsis i skötseln :S?

Kram

Nyckelord: Mycket blommor, Aerangis, SKötsel

13/3 -14

Jag älskar mina Aerangis! Jag har Aerangis punctata, Aerangis biloba, Aerangis decaryana x mystacidii, Aerangis distincta x modesta, Aerangis citrata, Aerangis mystacidii, Aerangis ellisii och Aerangis articulata. Men jag har dem i mitt skåp och de flesta är monterade på bark. Så min skötsel av dem påminner inte ett dugg om hur jag tar hand om nopsisarna. Jag har bara haft Aerangis sedan i somras (när jag fick mitt skåp), så jag är fortfarande nybörjare på dem och törs inte göra några jämförelser med nopsis-skötsel .

13/3 -14

Aerangis verdickii är lättskött. Har två moterande på ett självvattnande plaströr som jag beklätt med hygrolonväv från dusk. Dom växer så det knakar men dom är inte i blomklara ännu.

14/3 -14

kan rekommendera aerangis articulata.har ett par som blommar på långa stänglar varje år.mina absoluta favvisar bland aerangis. dom måste ha betydligt mera vatten och ljus än phalaenopsis men dom är garanterat värda besväret

15/3 -14

Okay, när du/ni skriver mera vatten och ljus pratar vi då söderfönster och aldrig torka ut? eller att man sprayar dom varje dag? Jag försöker spraya alla orkidéer minst 1 gång /dagen men just nu har jag flyttat och har bara kranvatten vilket jag är försiktig med så ska fixa bättre vatten innan jag sprayar varje dag och kan undvika att förgifta dom med salt och kalk.

Jag tycker det är roligt att du har så många olika xara, men klarar dom sig bara i odlings skåpet ?

Jussi: asticulata va jätte fin, vill köpa en sån också, men dom är en ganska liten orkidé i grunden va?

16/3 -14

Aerangis articulata får en kort stam med åren, den är lite större än en del arter. Enligt Fred Hillerman, Angraecoid experten så trivs de flesta Aerangis arter att vara monterade. Om de krukodlas så slutar det ofta med att alla rötter växer uppåt för att undvika den trånga krukan, rötterna behöver luft! Undantaget är Aerangis ellisii och möjligen A, cryptodon som ofta är markväxande i naturen. De går att odla i kruka med luftigt substrat!

Mvh från Petter

16/3 -14

Här är en länk till en Aerangis ellisii var. grandiflora som odlas i kruka utan odlingsskåp.
http://www.rv-orchidworks.com/orchidtalk...

17/3 -14

okay tack jag tror att det blir lite jobbigt för mig att fukta den hela tiden för har ganska låg luftfuktighet hemma tyvärr, men i framtiden när jag har en ordentlig luftfuktare så ja då blir det det första jag köper

19/3 -14

jag har mina A.articulata i kruka med vitmossa och vattnar ungefär tre ggr i veckan har dom i västerfönster för närvarande men har dom under en lightwawearmatur med 8st 54w t5 rör och dom växer så det knakar..

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.