Skriv början av artikeln om Mobackes

Nyckelord: Mobackes

Inlägg med Mobackes som nyckelord.

Igår var jag & min dotter till Mobackes igen, som vanligt kollade jag igenom orkidéerna, det var halva priset på några, bland annat en fin Cattleya, Men när jag tittade lite närmare på den så sprang det en del små bladkusar på den så jag ställde tillbaks krukan. Visserligen kunde jag ha köpt den & behandlat den här hemma men jag köpte ett par vilande orkidéer förra veckan och såg när jag kom hem att det var bladlöss på den ena så det kändes inte så jättefrestande att köpa på mig mer ohyra, Får se om Cattleyan kanske finns kvar nästa gång jag är dit eller om jag köper något fint utav någon här på OP istället, För jag är himla sugen på att testa Cattleya någon gång, jag tycker dom Orkidéerna är så fina och häftiga..Men det får bli i nästa månad i så fall för nu har jag shoppat min del för den här månaden,:)

Nyckelord: Mobackes

24/4 -12

Cattleyor är mina favoriter, de är mycket tåliga om man är lite slarvig med vattning, har
otroligt vackra blommor, och de allra flesta doftar mycket fint.
Bladlöss, om det var sådana, är ju mycket lätta att bli av med, jag skulle ha inhandlat
den direkt.

24/4 -12

Benägenheten för löss att ge sig på en orkidé hänger nog ganska mycket på hur plantan mår. så i det perspektivet är det kanske klogt att avstå

24/4 -12

Jag får nog gå dit snart igen & kika lite närmare på cattleyan om den finns kvar då, Men eftersom att jag var dit förra veckan & det var kryp på dom som jag köpte då så har det ju gått ett tag nu & har dom inte gjort något åt ohyran så kan det ju ha spridits sig en hel del, för där dom orkidéerna stod så trängdes dom även ihop med ett gäng vilande orkidéer, Jag hoppas det fixas synd annars på plantorna för jag gillar att handla utav dom vilande..

Ge din åsikt
Från Anett.
Från Anett.
Från Anett.
Från Anett.
Från Anett.
Från Anett.
Från Anett.

Jag var en sväng till Mobackes igår och tittade på Orkidéerna, Och jag säger bara det att tänk om man vore rik för det var mycket där som gärna hade fått följa med mig hem. Jag köpte ingenting men jag ska dit igen nu till veckan tänkte jag.. Det var väldigt mycket fint där, speciellt för mig som bara är nybörjare när det gäller Orkidéer och inte har sett så många olika arter och sorter på riktigt..

Nyckelord: Mobackes

27/2 -12

Mobackes är fint. Bara att gå in där och sätta sig en stund med en kopp kaffe och lyssna till porlande vatten och och inandas dofter från "regnskogen" ...
Den som har vägarna förbi Bollnäs bör absolut titta in en stund.

27/2 -12

Precis, och det är mycket rogivande att gå runt i växthusen och titta på alla blommor. Trevlig & kunnig personal är det där också,,

27/2 -12

Det låter härligt, och vackra blommor

Ge din åsikt

Idag har jag och mina barn varit till Mobackes Trädgårdscenter. Dom hade lite orkideer, bla en del Phalaenopsis-hybrider, några Miltonia, någon Dendrobium nobile tror jag den hette, sedan hängde det ett par Vandor(?) ovanför sköldspaddsdammen, men dom orkideerna såg väldigt torra och ledsna ut.

Och vad fick jag med mig hem ifrån Mobackes, ja inte mycket, men det bidde i alla fall en gul Phalaenopsis och en Dionaea Muscipula (Venus flugfälla), Flugfällan fick jag utav min son.:) Jag var och kikade lite på Hoyorna också, de få som dom hade men dom var dyngsura i jorden och dom såg inte allt för fräscha ut.

Men jag kommer med all säkerhet besöka Mobackes snart igen, har ju varit där och ränt i flera år och kollat på blommor & sånt.:)

Nyckelord: Mobackes, Mobackes Trädgårdscenter, Dagens skörd

Ge din åsikt