Råd / Släkten, arter och hybrider / Masdevallia /

Skriv början av artikeln om Masdevallia rex

Nyckelord: Masdevallia rex

Inlägg med Masdevallia rex som nyckelord.

Relativt ny i Ecuageneras sortiment, denna hämtade jag upp i Lund i september. Första blomman har precis öppnats, men det kommer ett helt gäng fler, då lär den se bra läcker ut. Blomman mäter ca 5 cm lång plus ca 8 cm långa sepaler, med andra ord en ganska stor blomma jämfört med plantans storlek. Ca dubbelt så stor som Masdevallia constricta som annars är ganska lik. Det är egentligen en varmväxande art som växer på 600 till 950 meters höjd i Ecuador. Så jag odlar den så varmt jag kan, vilket är intermediärt, och den trivs bra med det. Jag odlar den monterad på bark i mitt lilla intermediära skåp, i hög luftfuktighet och bra luftcirkulation, men inte på långt när lika blött som jag odlar resten av mina Masdevallia. Mer bilder på bloggen.

Nyckelord: Masdevallia rex

10/2 -13

Snygga foton, lite osis

10/2 -13

Vilken skönhet och vilka bilder!!! Det är bara att gratulera!!!!

10/2 -13

Wow! Ögongodis så det förslår

10/2 -13

Underbart vacker!

10/2 -13

riktigt fin!

10/2 -13

Läcker! Varmväxande, intressant!
Mvh
Mikael

10/2 -13

Tack så mycket allihop!
Ja, varmväxande Masdevallia är ju inte jättevanligt så det är ju kul då fler kanske kan ta sig an att odla den. Ecuagenera har den listad som intermediär, men Alex sa varmväxande och tittar man på vilken höjd den växer så kan ju det stämma. Men intermediärt till varmt är ju inte så svårt att fixa hemma. Luftfuktigheten är ju en annan femma, min odlar jag i +75%.
.
En intressant notering... jag gav en delning av denna plantan till Pontus i höstas. Han odlar den svalt. Den blommar hos honom också, men blomman är mindre och mycket mörkare i färgen. Stor skillnad, bara på grund av temperaturskillnaden. (Foto: Pontus Aratoun)

10/2 -13

Intressant att temperatur kan ge såpass stor skillnad

Ge din åsikt