Råd / Släkten, arter och hybrider / Masdevallia /

Skriv början av artikeln om Masdevallia nigricans

Nyckelord: Masdevallia nigricans

Inlägg med Masdevallia nigricans som nyckelord.

Blomman framifrån. Mer än så här öppnar de sig inte. Från PontusGBG.

 

Nyckelord: Masdevallia nigricans

Prata om bilden
Masdevallia nigricans. Från PontusGBG.
Blomman framifrån. Mer än så här öppnar de sig inte. Från PontusGBG.

Min planta blommar för fullt just nu. Blommorna är knappt 1 cm stora. Vet mycket lite om denna art. Det jag vet är att den kommer från Ecuador.

Blommorna öppnar sig mycket lite. Ovanligt för Masdevallia arter. Men alla blommor ser ut så här och misstänker att de inte öppnar sig mer.

Välkommna in och se mer bilder på min blogg:

http://miniorchids.wordpress.com

Nyckelord: Masdevallia nigricans

15/1 -11

Se där...
Du får jag göra som jag. Hjälp blomstackaren! Testa att peta lite med en tandpetare mellan sepalerna och se om de spricker upp.

15/1 -11

Tror inte det går. Tetsade att tvångsöppna, men blomman är inte konstruerad för det. Den sprack och dog snabbt. Alla blommorna ser ut såhär. De är i detta läge in någon vecka...sedan dör dom, som alla andra arter.
Har kontaktat vissa Masdevallia nördar och några tror de bara öppnar sig så här mycket. Hmm...Vill se den In Situ! Verkar inte finnas i odling så mycket lite info om hur andra odlar denna art.

15/1 -11

Fast kollar du på andra bilden du la ut ser du att det finns en fåra längs sidan av blomman. Verkar konstigt om öppningen på blomman skulle vara nästan blockerad av caudae.

15/1 -11

Det stämmer. Låter dig veta vad som kommer hända! Eftersom jag vet att du är en mega Masdevallia nörd ...skulle du vara intresserad av en delning? Isåfall kan du testa och se hur dina blommor skulle se ut. Isåfall kan jag skicka en såfort snöhelvetet är borta.

16/1 -11

Kul att se bilder på den, jag tycker den är hur fin som helst! Jag ställer mig också på listan till en delning.

16/1 -11

Såklart att jag vill ha en delning!!

Ge ditt svar
Masdevallia nigricans. Från PontusGBG.

 

Nyckelord: Masdevallia nigricans

Prata om bilden

Jag har en fin liten Masdevallia nigricans som blommar för fullt. Blommorna är mycket små och ser lite lustiga ut. Nu undrar jag om någon odlar denna art här i Sverige? Jag skulle nämligen vilja se hur blommorna ser ut när dom är fullt utslagna.
Blommorna öppnar sig mycket lite och vill veta om detta är normalt. Men plantan ser ut att trivas bra och blommar friskt med många blommor.

Arten verkar mycket ovanlig eftersom det finns ytterst lite info på nätet.

Så alla Masdevallia odlare....någon som vet?

Nyckelord: Masdevallia nigricans

12/1 -11

Den är mycket tålig och lättskött. Jag har haft den några år och den kan blomma ett par gånger om året. Men det stämmer att blommorna ej "slår" ut helt.
Odlar den ganska varmt, 18-22 grader. Förstår inte varför den ej är vanligare då jag tycker den är mycket lättskött. Även en vacker planta.

12/1 -11

Jag har, inte vad jag minns, sett nån bild på arten så ta gärna en och lägg ut.

12/1 -11

Hittade ett litet foto på denna länk: http://globalspecies.org/ntaxa/1187809

12/1 -11

Nix. Det är en floribunda.

12/1 -11

Står lite lurigt tycker jag precis med namnet intill fotot, har försökt men håller med om att det inte är lätt att hitta foto på www

12/1 -11

Tydligen ska den heta Spilotantha nu mer (gamla Amanda-sektionen) , vilket innebär att den får en stängel med flera blommor på följd.

Ge ditt svar