Skriv början av artikeln om Malyasia

Nyckelord: Malyasia

Inlägg med Malyasia som nyckelord.

Från Sheila.
Från Sheila.

På väg till Filippinerna mellanlandade vi i Kuala Lumpur. Där besökte vi den nyrenoverade "Orchid Garden" (som var stängd förra gången vi var där) och Conservatory of Rare Plants and Orchids vid University of Malaya.

I Manila, Filippinerna, fick vi fin kontakt med Philippine Orchid Society och via dem en av landets största orkidéodlare (Purificacion). Där koncentrerade vi oss på de endemiska orkidéerna (60 % är endemiska).
Dessvärre blev vår dator stulen med över 600 foton från Malyasia och Filippinerna. De få foton jag har togs med min sons kamera i Kuala Lumpur.

Nyckelord: Filippinerna, Malyasia

25/12 -10

Vilken fenomenal otur att bli bestulen på alla bilderna - och datorn... Men vilken tur att du har några bilder kvar! Vet du vad det är vi ser på bilderna? Den nedersta tyckte jag var vackrast.

25/12 -10

Ej då, men låt inte en tjuv förstöra din dag och tröst dig med att den en dag åker ditt. Bra att du trots allt har lite foto kvar och alla andra minnen i säkert förvar i din skalle

26/12 -10

plopp, jag grät, inte över datorn den går att ersätta, men alla bilder som var inladdade. Dom går inte att ersätta. Jag känner mig vingklippt. Jag vet inte vilka dom är, kanske någon här på forumet kan identifiera dem.

oled, dessvärre förstörde dom min dag, vi blev varnade men för sent. Skickliga ungdomar som opererar i trängsel på bussar, tunnelbana o tåg. Ha alltid ryggsäcken på framsidan.
Filippinerna är ju ett fantastiskt land med över 7000 öar.

26/12 -10

Den i mitten o den längst ned tror jag är spathoglottis av något slag, men är inte helt hundra.....

26/12 -10

Tack, obovata! Det tror jag också på.

26/12 -10

Kan Paphen vara en blek philippinense, tja jag vet inte den har skruvade petaler också??

26/12 -10

Jo det är nog en Paphiopedilum philippinense se här
http://www.orchidspecies.com/orphotdir/p...

Så kan du avgöra själv

28/12 -10

Tusen tack obovata, självklart är det en Paphiopedilum philippinense. Den är ju fotad på Conservatory of Rare Plants and Orchids vid University of Malaya, där vi fick komma in fast det var stängt (en lördag)

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.