Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Laeliocattonia

Nyckelord: Laeliocattonia

Inlägg med Laeliocattonia som nyckelord.

Laeliocattonia French Night "Offenbach". Från Calypso.

Den här skönheten är ju också värd att visa upp. Visst kan man föreställa sig henne dansa cancan till sin namnes musik? Vacker och lustfylld.

Nyckelord: Laeliocattonia French Night, Laeliocattonia

17/8 -07

Jo, lite lättsinnig ser hon allt ut. Väldigt vackra färger!

17/8 -07

Sådan matte, sådan ... orkidé?

17/8 -07

Något sådant skulle jag väl aldrig påstå ...? Kan vi inte nöja oss med att konstatera, att den dag du går över till Cattleyor kommer jag att bli verkligt bekymrad.

17/8 -07

Vadå "går över till"?

17/8 -07

Ojdå! Det här får vi allt ta och diskutera vid tillfälle. Är det verkligen passande, tycker du? Cattleyor är inte ANSTÄNDIGA blommor, för att uttrycka sig försiktigt. I ett inlägg för lite sedan (har dessvärre glömt av vem ... Teflonhjärna!) fick vi veta att en sedesam viktoriansk kvinna inte fick så mycket som snegla på en orkidé. Det är i mina ögon måhända lite väl viktorianskt, men nog borde gränsen kunna dragas vid Cattleyor?

17/8 -07

Viktoriansk sedesamhet är ju nu inte min ledstjärna. Jag vet faktiskt inte om jag alls har någon ledstjärna. Jag vet bara att jag lätt låter mig förföras. Eller som jag lite olyckligt råkade uttrycka det en av de första dagarna på den nya utbildningen: "I'm easily excited!"

17/8 -07

Kommentarer överflödiga!

18/8 -07

Det var jag som sett en citat ur en tidning om att sedesamma damer i gågna tider inte skulle titta på orkidéer, varpå jag kände en oändlig lättnad över att leva i mer tillåtande tidevarv;-)
Leve förmågan att hänföras - den tyder på livsglädje och nyfikenhet!

18/8 -07

Visst är vi lyckligt lottade!!! Å andra sidan - om det kniper kan jag avstå från epitetet "sedesam", bara jag får njuta ohämmat av sköna orkidéer.

Prata om bilden