Råd / Släkten, arter och hybrider / Laeliocattleya /

Skriv början av artikeln om Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia'

Nyckelord: Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia'

Inlägg med Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia' som nyckelord.

LC Fire Dance 'Patricia'. Från fkn58.

 

Nyckelord: Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia'

18/2 -08

Himmel vilken prakt!
Jag tror inte att jag ens kommer i närheten av detta med en stängel som fortfarande är i ett hölje.
Jag tror min har stått i knoppstadie ett halvår minst. Jag börjar misstänka att det går så långsamt att jag kanske vattnar för lite, eller är de så här sega? Hur odlar du din?
Vilken spänning du går i när dessa öppnar sig. Stort grattis till fin blomning!

18/2 -08

Ja det kan kännas så, jag tyckte det tog en hel evigheter föra året innan det började knoppas i skidan, men en dag när man gick sin runda och kollade så bara va dom där.
Jag har den ganska ljust och varmt, när knoppskidan kommer så slutar jag vattna tills det börjar hända något innuti, bara en liten duch på rötterna någon gång i veckan. Det kan ta några månader innan det börjar växa i blommskidan. Ha tålamod den kommer.

18/2 -08

Du har rätt fkn58, jag måste ge mig till tåls.
Jag ser ju att det sväller i skidan, och jag tittar kanske för ofta som är varje dag. Detta kan kanske också göra att det aldrig tycks hända något.
Men en skönhet föds kanske inte så snabbt och lätt.......

19/2 -08

Hurra äntligen vill min i dag krypa ur hölstret. Jätteglad efter en evighetsväntan. Det finns en till på gång så jag hoppas verkligen att den också skall komma loss, men det kommer att bli långt mellan de bådas blomning. Desto bättre kanske, då varar den ju längre.

19/2 -08

Grattis båda två!!

Min Fire Dance `Patricia´brukar blomma framåt april-maj - så jag får nog gå och titta på den fyra blomskidorna ett bra tag till

Prata om bilden
Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia'. Från fkn58.

En annan av mina favoriter är Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia', de va nära att den hamnade bland soporna i höstas när den ramlade ur krukan p.g.a. för mycket vatten. Men lite vitmossa och minskad vattning så kom den tillbaka o gav tre finna blommor i februari. Nu är den på gång igen med nya knoppar.

Nyckelord: Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia'

vilken fäärg.... FANTATISK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30/7 -07

Ljuvlig, ljuvlig, ljuvlig....! Har du den i fönstret?

30/7 -07

Hade den i söderfönster tills den trillade ur krukan, sen har den hängt i mitt orkidérum under lysrör. På sommaren får den vara ute på en halvskuggig plats.

Prata om bilden
Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia'. Från Jessica.

Idag slog min första Cattleya ut! Jag köpte min Laeliacattleya Firedance 'Patricia' på orkidéfestivalen på Flower team i Helsingborg i februari och stackarn har varit med om mycket. Hon har ramlat ner från hög höjd TVÅ gånger och halvt om halvt ramlat ur sin kompost. Trots detta blommar hon idag. Se bilden för lite historia....

Nyckelord: Laeliocattleya Fire Dance 'Patricia', Cattleya, Laeliocattleya

19/3 -06

Vilken härlig färg.

19/3 -06

Tala om överlevnadsinstinkt........

19/3 -06

Jessika!

Jag tycker det är sååå häftigt, att du tagit bilder ända från blomskidan till utslagen blomma!
Jättebra!

19/3 -06

Jag fotar alla mina barn under olika stadier stället för att skriva ibland. Jag uppskattar själv sådana bilder då de säger mer än bara en blombild.
Appropå det så är blomman inte riktigt så kontrastrik som denna bild. Min kamera har svårt att ta riktiga färger när rött är inblandat. Läppen är röd mot violett och resten är orange mot rött.
Tack Ninalina för att du uppskattar mitt verk. he,he

20/3 -06

Min Fire Dance "Patricia" satt i sin kruka under flera år och tappade största delen av sina rötter. För mindre än 9 månader sedan omplanterade jag den. Nytillväxt startade genast och nu blommar den på 6 halvvuxna bulber med 2-3 blommor på varje. Helt otroligt!

29/3 -06

Hej Jessica!
Jag gillar också din bildserie men hur i hela fridens dar får du in dem i samma ram??? Detta borde inspirera många det är ju helläckert. Jag gör också gärna seribilder av mina växter och andra sammanhang. Gör du dem före att du lägger in dem här på sidan eller,??

29/3 -06

Det är inget märkvärdigt alls. Jag öppnar de bilder jag är intresserad av i Photoshop och monterar ihop dem kort och gott. Sedan lägger jag upp bilden här som EN bild. Har du inte photoshop funkar det med de flesta hyffsade bildbehandlingsprogram.

29/3 -06

Då måste jag kika igenom mina möjligheter.

7/4 -06

Jag tor att man för det mesta ska omplantera växter strängt taget genast man köpt dem,om de inte blommar då, så genast de har slutat blomma. De kan ju ha stått minst ett par år i samma kruka.

7/4 -06

Jag vill rekommendera att omplantera når rotbildning snart är på väg elelr just börjat. Annars får plantan klara sig med skadade rötter enda till dessa att rotbildningen börjar.

Prata om bilden