Skriv början av artikeln om LED-lampor

Nyckelord: LED-lampor

Inlägg med LED-lampor som nyckelord.

Inköpt två LED-lampor från odla.nu.
Den ena (16W) är egentligen för den lilla apelsinplantan vi drog upp ur en kärna på förskolan i försomras och som fick flytta hem till mig. Effekten syntes redan efter en vecka med extra ljus!
Den andra (18W) ska hänga i vardagsrummet i det östra fönstret, som är mörkast. Inte säker på att den behövs för de sätter ju stänglar och blommar året om därinne, men de tappar mycket knoppar också, så jag vill testa en teori om att mer ljus behövs så här års.

Nyckelord: LED-lampor, Ljus

21/12 -19

Strålande initiativ, i detta mörka land kan det nästan inte bli för mycket ljus

Ge din åsikt

10/8 -11

Ledljus

Någon som vet något om det, vad krävs för att orkideer ska trivas o blomma? Skriv gärna förslag på olika Ledlampor. Har en god vän som frågat mig o han har tänkt sig såna lampor på en inglasad altan.

Nyckelord: LED-lampor

10/8 -11

Jag har goda erfarenheter av LED, gröntljus har många olika lösningar och bra information. Googla fram deras hemsida och läs mer. Förresten så har min H. caduatas knoppas börjat växa så snart kan jag ge dig ett svar på en gammal fråga.

10/8 -11

Tack för svar, oj det ska bli spännande o se vad för sorts Hoya caudata du har då, vi får hoppas den är gul!

10/8 -11

LED belysning är bra om man vill hålla nere temperaturen i ett skåp men på en altan är det kanske mindre viktigt och då kan inte LED kongurera pris/ljusenhet. Vill man ha LED skall ma ha i röda och blåa spektrat. Fullspektra ljusrör omkring 6500 K. LE fungera också bra som tilläggsbelysning

Ge ditt svar