Skriv början av artikeln om Jamaica Orchid Society

Nyckelord: Jamaica Orchid Society

Inlägg med Jamaica Orchid Society som nyckelord.

Nu har en dryg vecka gått sedan jag kom hem från Jamaica. Det var varmt (ca 30C) och otroligt fuktigt eftersom det var precis i slutet av regnperioden. Men inte mig emot det grönt överrallt!
Jag kontaktade Jamaicanska motsvarigeten till svenska orchidesällskapet när jag var i Sverige för att se om det gick att se några orchidéer när vi var där. (Tokig, jag vet!)
De hörde av sig och vi besökte deras försäljningsplats i Kingston när vi var där. Det gick att beställa därifrån men jag hade varken plats eller skaffat mig ett certifikat. Jag ville titta hur det såg ut först.

Åh milda makter vad orchidéer! Jag var i ett orchidérus hela besöket. Som ett barn i en leksaksaffär! hahah! Bisarr men ljuvlig känsla.
Nu tänkte jag dela med mig av vad jag sett till er. Ni får ursäkta att vissa bilder inte har bra kvalité. Det var svårt att fotta när det regnade och jag är en amatör fotograf. (92 kort)

Enjoy!

Orchidheaven

Nyckelord: Jamaica Orchid Society

15/11 -08

Tack Cecilia - där fanns ju mycket att gotta sig åt. Du verkar ha prickat blomningstiden perfekt.

15/11 -08

Vad härligt dina bilder värmer i mörka November.

15/11 -08

Tack. Kul att se dina bilder. Måste varit svårt att gå därifrån utan famnen full. Fick du några bra tips på odling?

15/11 -08

Kul att du delar med dig av din bilder! Angående den lilla gula blomman så är det med största säkerhet en Spathoglottis, artepitetet vet jag ej (eller om det är en hybrid).

15/11 -08

Härligt att se, tack för det Cecillia!

Jag sålde precis min stora Mokara Jasso's Pride till ingse här på forumet.
Orkidéen med de röda blommorna är en Renanthera.

MVH
Tommy

25/11 -08

Hej!
Ja det var väldigt svårt men som sagt jag valde att inte skaffa ett certifikat innan jag visste vad de hade och hur plantorna mådde. Men som sagt det var större än jag trodde och det var en hel timme av lyckaorus. Platorna var så mycket större också. Kanske inte blommorna men plantorna. Några odlingstips fick jag inte, frågade inte heller för den delen. En av tjejerna som jobbade där gick runt och visade mig några plantor och betättade vad de hette. Det var en fin utflykt.

25/11 -08

tack för visningen Cecilia vad fina dom var

25/11 -08

Aj aj aj, det måste ha gjort ont att inte kunna köpa något i ett sådant paradis! Men tack för att vi fick se bilderna!

25/11 -08

Takk for at du deler bildene med oss, en deilig drømmetur i Paradis!

Ge din åsikt