Skriv början av artikeln om Inglasad balkong :/

Nyckelord: Inglasad balkong :/

Inlägg med Inglasad balkong :/ som nyckelord.

Jag har lyckan att ha en inglasad balkong. Men om jag ska vara ärlig har jag inte kunskap nog att nyttja den fullt ut. Så här års är det inga problem med kylan. Men de kallaste vintermånaderna, kan jag inte ha några tropiska plantor där. Jag inbillar mig att om jag kunde hitta ett sätt att se till att det alltid var plusgrader på min balkong. Så skulle det kunna göra mirakel för mitt odlande och allt skulle bli så mycket lättare. Någon som har en bra ide på hur man bäst skulle kunna orden så att det alltid var plusgrader på min inglasade balkong. Är byggfläktar en smart ide eller blir det en idiotisk hög elräkning? Värmeslingor i golvet är det rätt väg att gå? Om jag skulle sätta upp en värme pump? Finns det något annat sätt? Är det värt besväret om man bor i lägenhet? Jag kan inte låtas bli att undra? Vad säger ni?

Nyckelord: Inglasad balkong :/

5/4 -12

Jeg har to byggfläktar på min veranda og det gir såvidt nok varme. Brukte isolerteip på sprekkene i glassdørene og har hengt opp bobleplast og en presening for å isolere så mye som mulig.
Det er litt avhengig av hvilke arter du skal ha der ute, jeg har flest vandaer, så jeg må prøve å holde det ganske varmt. Er det veldig kaldt blir elregningen stor.
Det viktigste er at du får en autorisert elektriker til å innstallere alt av strøm der ute. Vann og elektriske appareter er livsfarlige, hvis de er feil innstallert.
Har fått et mye bedre liv etter at jeg glasset inn min veranda, bare det å gå fra å bruke to timer til 1/2 time hver dag når jeg vanner er en drøm.

5/4 -12

Jag har ingen erfarenhet av detta, men jag har sett nu på vårkanten att man kan köpa värmealstrare till t.ex. parasoll och liknande om man vill sitta ute och det är svalt. Om dessa lämpar sig för balkong vågar jag inte säga...

En sådan här menar jag:
http://www.rusta.se/infravarmare_1000w_p...

5/4 -12

Det är ju en varm vägg, så då borde ju balkongen gå lättare att isolera än vårt växhus. Där gör vi så här: Lägger frigolitskivor på golvet och täcker väggarna med bubbelplast och sen har vi en liten värmefläkt. Med tanke på elkostnaden, så har vi bara kallväxande orkidéer och andra växter därute vintertid, men i alla fall..

5/4 -12

Tack för svaren

ingse.: Jag vill ha Paphiopedilum-, Phragmipedium-, Vanda- och Dendrobium-plantor på min balkong. Jag inbillar mig att att om jag kunde fixa så att det alltid var tio grader varmt på min balkong så vore det kalas? Har jag rätt?

Mia: Även om det vore bra med frigolit och bubbelplast och så tror jag inte att jag kommer att göra så. Därför att jag inte tror att jag skulle få isolera på det sättet för min Bostadsrättsförening. Det får inte se ut hur som helst på balkongerna.

Det är alltså rätt väg att gå med värmefläkt? Vart kan man köpa en bra sådan? Det vore bra om jag kunde köpa fläkten av en butik där man kan ställa alla de där dumma frågorna som de inte kan svara på...på Rusta om ni förstår vad jag menar? Vart har ni köpt era fläktar? Vad har ni för fläktar?

5/4 -12

Får du lov til å innstallere strømuttak der ute ? Og kan du henge opp gardiner, så ikke lyset du må ha sjenerer andre beboere i huset ? Kan du ikke ta noen bilder... så er det lettere å se mulighetene du har.
Tror ti grader er alt for kald for de fleste orkideer. Det var nede i det hos meg et par netter i vinter og jeg mistet minst ni stengler på noen vandaer og på noen catasetinas. På et annet forum var det et av medlemmene som mente jeg drev med orkidemisshandling, siden jeg ikke hadde det varmt nok for orkideene på verandaen min.
Kjøpte mine byggfläktar på Bauhaus, men Clas Ohlsson og Jula har også noen.

5/4 -12

Kan du hålla min 13 passar många paphar, phraggar och denrobium av de svalväxande arterna/hybriderna. Det hade jag i mitt tidigare växthus i garaget och det fungerade superbt. På vintern hade jag ca 18 som maxtemp.

5/4 -12

Inte för att jag förstår så mycket av balkongodling, men hade det kunnat fungera med terassvärmare. Vet i of s inte om gasol är dyrare än elvärme

5/4 -12

Min bästa fläkt kommer från Willab Garden och den har flera olika lägen - fungerar perfekt året runt:
Se info

5/4 -12

Absolut billigaste värme får du från en luft luft värmepump. då betalar du sådär 30 öre kwh, med en vanlig fläkt betalar du sådär 120 öre kwh (kwh priset kan skaillja sig men förhållandet är det samma)

5/4 -12

Det finns redan ett strömuttag där ute. Jag tror dig ingse tio grader är för kallt. Jag har några bilder behöver ni fler bilder för att först hur det ser ut? Eller räcker det så? Jag tror inte ljuset från tilläggsbelysningen skulle störa någon. Det är ganska ljust där jag bor med en massa gatlampor och så. Men är det så att någon störs så får jag väll häng upp gardiner. Det tror jag inte ska vara ett problem.

Nio kvadratmeter stor är den min balkong.

5/4 -12

Tack för alla svar?

oled: Vet du om det finns det små värmepumpar som är för just detta ändamål att köpa? Och i så fall vart?

Vet någon vad det kan kosta att hålla 13 grader på balkongen under en månads tid en kalla vintermånad. Om jag kör med fläkt? Jag bor i zon 4. Går det att svara på den frågan? Eller är den för vag?

6/4 -12

Om u värde fönster 2.5 kvadrartmeter fönster 14 minus 10 ute och plus 10 på balkong kostar det ca 650 kr per månad att värma med fläkt.

6/4 -12

Vet ikke hvilke strømpriser det er i Sverige men her var det veldig høye priser vinteren 2010/2011. Når vinteren varte over seks måneder og det var over 20 minus i lange perioder, ga mine strømregninger meg pustevansker.
Sist vinter var mild, så det har ikke vært noe sjokk å skulle betale regningene.
Synes du skal prøve å flytte orkideene ut på din balkong alikevel. Det er jo ikke værre enn at du kan flytte dem inn i leiligheten din, hvis det skulle bli perioder med veldig kaldt vær neste vinter. Det går an å kjøpe "minidrivhus" så det er lett å oppbevare orkideene og lett å flytte alle inn i leiligheten , hvis du må det.
http://www.grontfokus.no/index.pl?vismaA...
Jeg har tre slike på min veranda og det fungerer veldig bra til mitt behov.
Du må nok ha flere strømuttak, for du vil trenge luftsirkulasjon og kanskje noen lamper der ute også.

6/4 -12

Ett sånt här övervintringsrum har vi inuti vårt växthus och där står fläkten jag visade förut. Det har inte krävts så mkt ström för att hålla upp till plus 15 därinne. Soliga dagar har det varit betydligt varmare än så och då har fläkten ändå behövts för luftcikulationen.
Någon belysning har vi inte haft.

6/4 -12

Tack så hemskt mycket för svaren!

6/4 -12

Nu är det kallt ute....för kallt tror jag...:/ så jag bar in allt jag har på balkongen....Det är bättre att det står inne över natten än att jag är orolig att allt fryser ihjäl...tror jag...Det dumma är att jag reser bort i morgon. Men det dör inte av att det sår inne över påskhelgen tror jag. Men däremot så dör det kanske av att det blir för allt på balkongen medan jag är borta. Jag ska nog definitivt fixa en fläkt tänk av bra det vore med en fläkt.

7/4 -12

Sjekket værmeldingen for ditt område på yr.no og det er nok smart å ha orkideene innendørs.
Har nesten de samme værutsiktene der jeg bor, i går morges snødde det faktisk litt her. Ute er det -1 her nå.

7/4 -12

Ha..ha...vilken tur jag har det har varit minusgrader på min balkong i natt....Tur att allt står inne.

10/4 -12

Nu har jag fixat en fläkt så nu har hela gänget flyttat ut på balkongen igen. 13 grader varmt är det alltid där nu. Vore det bra för vissa orkidéer om det var lite kallare på natten än på dagen? Hur viktigt är det?

Men jag är en bra bit längre i mitt odlande nu än vad jag var när jag ställde den här frågan från början. Tack alla som har hjälpt mig att uppfylla ännu en liten dröm.

10/4 -12

13 grader låter som en lämplig natttemp. för de mer svalväxande. Men jag tror nog de flesta vill ha betydligt varmare på dagen. Vad tänker du odla för arter ?.

11/4 -12

Jag vill ha Paphiopedilum-, Phragmipedium-, Vanda- och Dendrobium-plantor på min balkong.

Ge ditt svar