Skriv början av artikeln om Halloween

Nyckelord: Halloween

Inlägg med Halloween som nyckelord.

2/11 -06

Kolsyreis

Hej alla i Halloweenmörkret!

Idag inhandlade jag 4 kg kolsyreis till Festen jag ska ha imorgon. Och av ren nyfikenhet undrar jag om detta kan vara bra för luftfuktigheten och CO2 halterna. Det är ju inte direkt praktiskt att slänga i kolsyreis i varmt vatten stup i kvarten. Men jag tänkte bara att det skulle vara kul att veta.

Nyckelord: Halloween, ohyra, kolsyreis

2/11 -06

Hmmmm inte en susning, men jag kommer gärna på din fest, verkar bli kul.

Ooh, var fick du tag i isen, och vad kostade den?
Kan helt klart vara skoj att ha!

Vad gäller användning, så läste jag om nån nisse som rensade sitt odlingsskåp på ohyra med det... kommer inte ihåg vars nånstans detta var...
Men hur som helst så ställde han några muggar med varmvatten i skåpet, petade ner några små kuber kolsyreis, och lät skåpet vara helt "rökfyllt" i strax över ett dygn eller nåt sånt... Blev av med krypen, och gav växterna en kick.
Sen är frågan om jag minns rätt, och så vidare...

Det enda jag kan säga med säkerhet: Slicka inte på isen...

2/11 -06

Du är välkommen Daniel!
Kl. 5 hos Josefine. Tänk två gånger innan du försöket att ta något från godisskålen, det finns 3 karameller som smakar ansjovis.

Troll:

Isen köpte jag hos Buttericks i Sthlm. Det är ju en färskvara så det är inget som man kan ha hemma. (Om man inte råkar ha ett utrymme som är -78 grader) Det där med odlingsskåpet låter ju spännande. Eftersom det blir både fuktigt och några snäpp svalare.

3/11 -06

Jag känner oxå igen det där du skriver, Troll. Var det inte någon här som körde den metoden , eller i af. la länk till den...ja, ja, minnet är gott men inte så tillförlitligt alla gånger
Orkidéer i rök (färgad?) på halloween fest - Gtgoon det låter som du måste ta lite stämningsbilder och dela med dig av till oss som har för långt att åka till din fest!
Jag glädjer mig åt att Stefan Isler har behagat blomma om på två stänglar till, det ger de rätta färgerna. Pumporna står djupfrysta ute, de far väl ihop till kladdiga små högar lagom till lördan då det väntas mildväder igen...

3/11 -06

Hmmmm Josefine i Södertälje ger 69 träffar på www.hitta.se, jag kommer nog gladeligen käka ansjovis godis efter att ha betat av den listan ler hoppas ni får roligt.

Vaddå, menar du att folk inte har -78 grader i hemmet? Det var det värsta! Inte undra på att alla gnäller över att dom fryser hos mig,....

Sen är ren koldioxid rent knark för växter, medans det är lite mindre nyttigt för all jämrans ohyra av animalisk form som kan finnas omkring... mycket skojigt.
Vad kostade dessa 4 kilo då? Kan ju vara bra att veta om man skulle få för sig att leka lite...

3/11 -06

4 kilo kostade 149 kr. Minsta förpackningen. Man får med en stor frigolitkartong. Sen så ska man tänka på att isen förgasas med ca 15% per dygn.

Sen fanns det 7 kg för 199. Mycket bra pris tycker jag men att släpa 7kg hela vägen från Stockholm till Södertälje kändes inte så frestande.

3/11 -06

Tänk om man hade varit lite yngre (typ 30 år eller så )) och bott i Södertälje.... Nu får jag nöja mig med att önska att du och Josefine och alla andra på festen får riktigt roligt. Det låter ju hur kul som helst!

3/11 -06

Hihi... Vi får en del av våra grejer till labb med kolsyreis, sånt som ska vara frysta alltså... (-20 grader) Senast vi fick (tisdags) kunde jag inte låtabli... Brukar lite barnsligt hälla ut det i slasken på labb å spola vatten på... Kan stå där i en halvtimme å leka med "röken"... Så vuxen blir man av 4½ års akademiska studier!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.