Skriv början av artikeln om GuldPratare

Nyckelord: GuldPratare

Inlägg med GuldPratare som nyckelord.

Hejhej,
Jag upptäckte för några minuter sedan att begränsningen i antal bilder man kan visa upp här inte fungerade helt. Jag rättade det hela och förhoppningsvis skall det nu fungera korrekt. säg till mig om så ej är fallet.

Tyvärr innebar buggen att vissa icke-Guld-medlemmar kunnat ladda upp fler bilder än vad som är meningen. För att ladda upp nya måste ni därför ta bort gamla bilder ni har. Om ni har för många bilder usparade så får ni meddelande om detta i bildformulären.

För de icke-Guld-medlemmar som denna bug påverkat kan det kännas som en försämring av OrkidéPrat. Jag har alltid kommunicerat att om man ej är Guld-medlem ska kan man ladda upp 30 bilder, men trots detta kan tillrättandet av buggen vara en besvikelse.

För att göra det lite bättre för alla medlemmar har jag höjt antalet bilder man kan visa upp med 10. Guld-medlemmar kan nu visa upp 60 bilder, övriga kan visa upp 40.

Nyckelord: OrkidéPrat, GuldPratare

12/8 -08

helt rät Björn man måste ha lite privilegier om man är guld-medlem, tycker jag, ska kolla så att inte jag har lagt in för många bilder har inte tänkt på att jag bara ska lägga in 30 stycken

12/8 -08

Suveränt Björn - då slipper jag just nu välja bort några, när jag ska lägga in några nya

12/8 -08

jag klarade mig hade bara 26 men jag vill nog bli guldmedlem men hittar inte var det står eller hur jag gör, vet någon ?

12/8 -08

Christina: Titta i menyn, under ditt alias, sedan "Ditt medlemskap". Längst ner pka den sidan finns info om Guldmedlemskapet.

12/8 -08

tack Björn jag hittade det nu, har gjort som där stod, så snart är jag guldmedlem,

13/8 -08

Stort tack för det Christina!

13/8 -08

Tack Björn! Roligt med lite bonus!
Om man ej har fullt i bildgalleriet men ändå vill ta bort en bild, dublett tex., hur gör man då?Har slarvsökt lite efter information om detta men har ej hittat något.....

14/8 -08

Björn. Jag förstår absolut varför det måste vara så här i och med att server utrymme kostar osv... Det enda som är väldigt synd är att närman går in och läser äldre inlägg så kommer man nu att bemötas av en massa tomma bild boxar. OP har ju vuxit till en jätte bra källa för orkidéfantaster (tack Björn) och nu kommer ju en hel del av dess nytta beskäras i och med att bilden saknas i ett inlägg om tex. ohyra eller sjukdom osv. Jag undrar om det kanske finns en annan lösning? Många andra forum har en storleksbegränsning på bilder och automatiskt skalar om bilderna som läggs upp till max tillåten storlek och på så vis får plats med mer bilder. Kanske något för OP??

Björn jag har en fråga! När man är inne på alla medlemmars bilder t.ex på sid. 10 och sedan vill titta på sidan 72 går det jättebra. Men om jag försöker gå till en sida med ett lägre nummer än den jag var på hamnar jag på min sida. Ska det vara så?
Tack för extrabilderna på min sida!!
/Annette

skratt tack Annette jag ¨vågade inte skriva något, för den enda tanken var att jag inte verkar så teknisk så jag undrar också lite på en kant varför jag inte lyckas att hålla mig kvar...
Tina

14/8 -08

Här kommer en liten dum fråga (men förhoppningsvis enkel att svara på); hur tar jag bort bilder?

14/8 -08

Sanne, under ditt alias längst upp, finns rubriken "Dina Bilder" Klicka på den bild, som du vill ta bort.
Därefter klickar du på "Du kan radera (ta bort) ....osv, därefter väljer du vilket du vill göra på den röda texten, "Radera (Ta bort) bilden men INTE några kommentarer" eller "Radera (Ta bort) bilden och ev. kommentarer".
Lycka till !

14/8 -08

carmelita, sanne med flera som frågat tidigare: Nu har jag gjort det tydligare hur man kan radera sina bilder. I bildgallerierna visas nu länken 'du kan redigera/radera din bild' under alla dina bilder. Bara klicka på den så kan du ta bort din bild.

Annette Jones: Där hittade du en riktig liten lurig bugg. Den är tillfixad nu. Tack!

Jag har också gjort bildgallerierna snyggare (tycker jag iaf) och lagt till var bilds bildtext under bilden i fråga. Jag hoppas ni gillar förbättringarna.

ABSOLUT,,,

Kanon Björn!

14/8 -08

valkyrie66: Den långsiktiga lösningen är att jag byter typ av webbhotell så jag får billigare lagringsutrymme. Det komemr jag dock inte göra förren framåt årsskiftet tidigast, då det är ganska mycket jobb och jag har mycket spännande saker jag vill göra för dess.

Jag flyttar redan nu de stora versionerna av bilder till ett billigare lagringsutrymme, men med mer utrymme på ett ställe skulle det vara mindre jobb och fortfarande ekonomiskt hållbart med fler bilder per medlem.

Under tiden så funderar jag på olika sätt att få till så fler bra fotografier blir kvar. Vi får se hur jag löser det.

14/8 -08

Toppen Björn!! Vi uppskattar att du jobbar så hårt för att göra OP bättre och bättre.

14/8 -08

Helt klart snyggare så här
Jag gillar förbättringarna, är helnöjd med dem
Toppen! (igen)

15/8 -08

vad snyggt det blev Björn och mycket lättare att skriva text till tack för det

15/8 -08

Nu har i vart fall jag tagit mitt ansvar o varit inne o raderat ett drygt 10-tal bilder. Självklart vet jag om att bilder kostar bandvidd. Ett alt kan ju vara att jag i framtiden lägger bilderna på min egen hemsida OLAND4EVER.COM o sedan hotlinkar dem till NEOVITA.COM!?

15/8 -08

öland4ever: Du får mycket gärna lägga bilderna på din sida och visa upp dem här.

15/8 -08

Björn... jag registrerade OLAND4EVER.COM lite akut eftersom jag behövde en url att lägga upp lite bilder på i samband med en fastighetsförsäljning. Nu är fastigheten såld o nu ska jag äntligen förverkliga det projekt jag planerat under hela 2000-talet... lägga upp lite bilder om Öland. Kan ju lägga upp en subdomän typ ORCHIDS.OLAND4EVER.COM o lägga upp lite bilder på mina orkidéer där vartefter.

Ha en bra dag!

15/8 -08

Tack igen Björn!

15/8 -08

Jag har också varit in i Fotogalleriet och tycker att det är grymt stiligt nu. Jag har också en fråga om alternativen man kan välja kring bilderna;
Andra får in inte använda bilden, Fri bild men inte för kommersiell användning, resp. Helt fri bild.
Min fråga:
Det t alternativ/den regel man valt för en bild, visas den regeln för alla andra som tittar på bilden i mitt galleri, eller är valt alternativ endast synligt för administratören/för Björn?

15/8 -08

Monica: Just nu syns inte licens-valet för någon (mer än mig). Jag har dock en plan för framtida användning av det så förbered gärna genom att ange det du vill för dina foton.

Ge din åsikt

Är OrkidéPrat en viktig del av ditt orkidéliv? Då passar den nya funktionen Ditt FavoritPrat dig.

Ditt FavoritPrat funkar så här
1. Klicka dig in till valfri bild, fråga eller dagboksinlägg (exempelvis genom att klicka på länken 'Ge ditt svar').
2. Om du gillar diskussioner och vill kunna komma åt den snabbt och enkelt i framtiden så klicka på länken 'gör till favoritprat' som finns bredvid inläggets titel.
3. För att hitta inlägget igen går du till Ditt FavoritPrat (länk finns bland annat här bredvid, under 'Hitta bland allt Prat'). Där ser du även de svar som inlägget fått sedan din senaste visit till OrkidéPrat.
4. Om du vill ta bort ett inlägg från favoritlistan klickar du helt enkelt in dig till diskussionen igen och klickar på länken 'ta bort från favoritlistan' som nu finns där bredvid titeln istället för 'lägg till'-länken.

Ditt FavoritPrat är tillgängligt för alla medlemmar fram till 20 mars. Därefter kan GuldPratare fortsätta lägga till nya diskussioner. Icke Guld-medlemmar kan fortfarande se och följa de diskussioner som lagts till under testperioden, men ej lägga till nya.

Bli gärna GuldPratare. Genom att bli det visar du att du gillar OrkidéPrat och du stödjer OrkidéPrats fortsatta utveckling. Dessutom får du tillgång till bland annat 'Ditt favoritPrat' och möjlighet att göra Din Sida ännu trevligare! Läs alla detaljer kring GuldMedlemskapet.

Jag vill tacka de medlemmar som bett om denna funktion för inspirationen och jag hoppas ni gillar hur jag byggt den. Som alltid tar jag gärna emot förslag på förbättringar!

Snöiga hälsningar från Täby,
Björn

Nyckelord: GuldPratare, OrkidéPrat

21/2 -07

Wow, detta var verkligen en smart grej. Tack till den/de som kom på idén och tack till Björn som gjorde det möjligt.

Bra ide. Då blir det nog ännu lättare att hitta bland alla inlägg!

Lysande!!!

21/2 -07

Perfekt Björn

Precis vad jag tänkt fråga om då man vill spara vissa inlägg.
Ännu en gåva till guldpratare som det bara kostar en spottstyver att vara.

Du är Super Björn=)

21/2 -07

Tack Björn! Ytterligare en bra funktion.

Tackar och bugar!

21/2 -07

Perfekt Björn.
Nu kan jag spara ´"bra-att-ha-inlägg" direkt på OrkidéPrat och ha dom lätt åtkomliga, istället för att behöva kopiera och klistra in i min Orkidédokumentation.
TACK

28/2 -07

Jaha.. jag ser då ingen "'gör till favoritprat' som finns bredvid inläggets titel.???
//Hanna"

Tack Björn! en mycket behändig funktion måste jag säga!

28/2 -07

Hanna - Du måste klicka dig in på ämnet

28/2 -07

HannaPanna du måste nog klicka på t ex "Ge ditt svar!" och s a s öppna tråden för att se "gör till favoritprat"...tror jag. Jag ser det i a f.

28/2 -07

Tack Lassse, nu ser jag det!!

28/2 -07

Det är jättebra Björn - tack så mycket!!
Väldigt praktiskt, vissa trådar blir väldigt lååååååånga och sen får jag sitta och bläddra.
Och när jag varit bortrest ett par dar.........:-)))

28/2 -07

Tack allesamman för att ni gillar funktionen -- och extra tack till alla er som använder den (jag ser i databasen att den är populär)!

Jag lade till en liten parentes ovan om att man behöver klicka på exempelvis 'Ge ditt svar'-länken. Tack för att du såg den otydligheten HannaPanna!

28/2 -07

Björn!! Jag ser inte funktionen i alla inlägg?? Iaf inte i mina egna, alltså dom som jag själv startat??

1/3 -07

Nej, dina egna inlägg hittar du i respektive lista (Dina dagboksinlägg, Dina bilder, Dina frågor) vilka finns länkar till till vänster i menyn. Alla ens egan inlägg är såklart favoritinlägg, typ

Ge din åsikt

Hej alla kära vänner!
Detta är bara en liten påminnelse om att det avgiftsfria GuldMedlemskapet gäller till den 15 oktober. Stort tack till de medlemmar som redan nu har köpt ett Guld-medlemskap!

Om du gillar OrkidéPrat så får du gärna fortsätta vara GuldPratare. Inte nog med att du stödjer OrkidéPrats fortsatta utveckling, du får dessutom visa upp fler av dina bilder och göra din personliga sida alldeles fantastiskt färgglad om du vill.

Läs gärna mer om Guld-medlemskapet och beställ ditt Guld-medlemskap i butiken eller genom att kontakt mig. Du kan betala via kontokort eller till mitt Plusgirokonto.

Har du några frågor så ställ dem nedan eller kontakta mig personligen!
/ Björn

Nyckelord: GuldPratare

Ge din åsikt

För att ni är så härliga:

Jag lade nyss till två nya bakgrundsbilder som kan användas på var GuldPratares sida. Det är en Vanda coerulea för de som gillar blålila och en gigantisk bild av en Phalaenopsis bellina för de som gillar stora saker.

Kom ihåg: Alla är GuldPratare till 15 oktober, så Redigera Din Sida !

Nyckelord: GuldPratare

Ge din åsikt

Guld-medlemskapet har blivit väldigt väl mottaget. Stort tack till er alla för ert stöd och er entusiasm.

Från och med idag så kan du även köpa ett Guld-medlemskap åt en annan person. Det kan ju vara en trevlig gåva på födelsedagen eller som tack till personen i fråga.

Ta gärna en titt i OrkidéPrat-avdelningen av butiken.

Nyckelord: GuldPratare, OrkidéPrat

Ge din åsikt

Guld-medlemskapet släpptes för 20 timmar sedan. Det är dags för förbättringar!

Först vill jag säga ett stort tack till de medlemmar som redan nu valt att bli GuldPratare.

Förbättringarna som jag nyss gjorde är följande:

  • Den bakgrundfärg du angett för "Kompassen" är nu också bakgrundsfärg för dagboksinläggen som visas på din sida.
  • På sidorna med Dina Bilder och Dina Frågor och Din Dagbok används nu den bakgrund samt det textutseende som du valt till din sida. Frågorna och Dagboksinläggen använder också den bakgrundsfärg du valt till "Kompassen".

Förändringarnas mål är att göra din del av OrkidéPrat ännu mer personlig.

Har du inte lekt med din sidas utseende än? Redigera Din Sida nu!

/ Björn

Nyckelord: OrkidéPrat, GuldPratare

Wow Björn ! !!
Dina sprudlande ideer tar visst aldrig slut skratt,,,detta var jätte kul,,,snitsigt med egen profil.
Keep on going,,,,
tina
(pengar på väg till dig för kommande pleione blommor)

19/9 -06

Hehe, jag kan inte riktigt ge mig

Till vänster, sist i menydelen 'Privat' ser du nu status på ditt Guld-medlemskap. Exempelvis står det för de flesta medlemmar att medlemskapet gäller till den 15 oktober. Guld-medlemskapet är ju avgiftsfritt till dess. För de medlemmar som valt att investera i ett Guld-medlemskap redan nu kommer datumet att uppdateras allt eftersom jag hanterar beställningarna.

Jag har också skapat en liten sida som har info om var medlems Guld-medlemskap samt innehåller diverse info om att vara GuldPratare.

På detta sätt kan du hålla koll på när ditt Guld-medlemskap går ut och (hoppas jag såklart) förnya ditt medlemskap i tid.

19/9 -06

, bra Björn!
Ge dig inte, aldrig!!!!!!!
Fortsätt , så länge du orkar (och det hoppas jag är lääääääänge.)
Spännande väntan med att se vad nästa nyhet är.

Ge din åsikt

För exakt ett år sedan, 18 september 2005, öppnade OrkidéPrat för allmänheten. Vilket ärligt år det har varit!

Under september föra året blev 20 personer medlemmar. Sedan dess har det tillkommit hundratals orkidéfantaster. En hel mängd kluriga frågor har ställts och galna likväl som tänkvärda dagboksinlägg skrivits. Under året lanserades också möjligheten att visa upp bilder på OrkidéPrat vilket har varit en sprakande succé.

Det viktigaste i OrkidéPrat är såklart alla härliga medlemmar och diskussionerna vi har. Vem kan exempelvis glömma sådana dråpligheter som Psychopetalum ?

Ett par siffror kring OrkidéPrats första år:
- över 450 personer har blivit medlem
- vissa dagar har över 30 personer varit inloggade samtidigt
- senaste veckan har 12 personer blivit medlem
- vi har skrivit över 14000 frågor, dagboksinlägg och kommentarer
- över 2150 bilder har laddats upp

Stort tack till er alla för att ni skapar denna varma, härliga gemenskap!

För att fira denna födelsedag lanserar jag idag en uppgraderingsmöjlighet för alla medlemmar. Bli GuldPratare så kan du bland annat visa upp fler bilder och göra Din Sida färgglad och personlig.

Jag hoppas ni alla har en lattjo OrkidéPrat-födelsedag och jag ser fram emot år två av OrkidéPrat!

/ Björn

Nyckelord: GuldPratare, OrkidéPrat

18/9 -06

GRATTIS
Och Tack själv Björn för att du skapat denna underbara sida.. tänk vilken lycka att kunna dela sitt (udda?) intresse med andra som oxå bara älskar orkidéer!! Det kan vara lite svårt att få nåt gehör här hemma när jag försöker prata orkidéer med en totalt ointresserad sambo.. * fniss*
Tack igen och ha en bra födelsedag!!

Grattis och tack!
Härlig figur du lagt in Hanna Panna! (Kan inte sånt...)
H. Helena

18/9 -06

HURRA HURRA HURRA HURRA
för ettåringen i dá
Vilken rusning det lär bli till Butiken
Tänk vad många plantkassar det kommer att gå åt, där den nya Guldprataren blir ilagd, och dessutom, inte en utan tre sorter att välja bland.
Tack, Björn.

Gratti Björn !
Tackar så mkt för detta året,tror att det måste vara ca 1 år sen jag blev medlem och det har absolut varit en höjdare !
Så himla mkt jag har lärt mig.
Monika

18/9 -06

Grattis Björn! Och stort tack för en härlig sida men ett trevlig "samhälle"!!!

Trevligt trevligt!!
Guldmedlem låter ju rätt logiskt att man ska bli, jag bor ju praktiskt taget här...

Grattis och tack för allt du gör här.

Du är rätt person på rätt plats,,,,vad hade denna sida varit utan dig ???
Kul med en sådan framgång,,,,grattis till 1ans årsdag...
tina

För mig har ”Orkidé Prat” också betytt väldigt mycket. Det har varit intressant att följa gamla diskussioner som har get mig nya kunskaper. Alla fina råd som jag har fåt! Tack! Min experimentlust har väckts till liv tackvare ”Orkidé Prat”. Tack Björn och tack alla medlemmar som har varit på alerten. / Lina

Ge din åsikt

18/9 -06

+ 11/11 -09

18/9: GuldPratare

Stöd OrkidéPrats fortsatta utveckling och få samtidigt möjlighet att visa upp fler av dina bilder samt att bli en effektivare OrkidéPratare. Få dessutom möjlighet att göra Din Sida ännu mer personlig. Allt detta genom att bli GuldPratare i OrkidéPrat!

Här nedan svarar jag på ett par frågor som kanske du ställer dig. Om du har andra frågor är det bara att du hör av dig till mig!

Varför ett Guld-medlemskap?
- jag vill erbjuda mer utrymme för bilder och brev åt OrkidéPrats aktiva medlemmar.
- jag vill dessutom hjälp de som använder OrkidéPrat mycket att vara ännu effektivare.
- eventuellt kan Guld-medlemskapan ge en liten inkomst så jag kan viga mer arbete åt att utveckla OrkidéPrat (för tillfället kostar det mig en slant var månad att driva OrkidéPrat)

Hur blir jag GuldPratare?
- du kan gå till butikens avdelning för Guld-medlemskap och beställ medlemskapet.
- du kan också skicka mig ett email och säga att du vill bli Guld-medlem. Skriv i sådana fall gärna med ditt alias i brevet!
- betala via faktura till mitt Plusgiro eller via ditt kontokort över nätet.

Vad händer om jag väljer att inte bli Guldmedlem?
- alla nuvarande funktioner kommer alltid vara avgiftsfria.
- det finns inte några begränsningar i hur många frågor, dagboksinlägg eller svar du kan skriva.
- du kan fortfarande visa upp 30 härliga bilder och spara 100 brev.

Vad ger Guld-medlemskapet?
- du stödjer OrkidéPrat och visar att du uppskattar tjänsten.
- du kan visa upp 50 vackra bilder istället för 30.
- du kan använda tjänsten Ditt favoritPrat genom vilken du kan hålla koll på de diskussioner som du tycker är extra intressanta.
- du kan spara 1000 privata meddelanden istället för 100 stycken.
- du får möjlighet att göra din sida på OrkidéPrat visuellt mer personlig. Möjligheten finns att välja eget teckensnitt, textfärg och bakgrundfärg eller bakgrundbild.
- du får möjlighet att visa på din sida att du stödjer och gillar OrkidéPrat genom att vara GuldPratare.

Vad kostar Guld-medlemskapet?
- 39 kronor per kvartal (jämförelsepris: 13 kr per månad)
- 69 kronor per halvår (jämförelsepris: 11.50 kr per månad)
- 99 kronor per år (jämförelsepris: 8.25 kr per månad)
- Du kan köpa och förlänga ditt Guld-medlemskap i butiken. Betalning kan ske via faktura eller med kontokort. Jag aktiverar din förlängning så fort som jag bara kan.

Hur redigerar jag utseendet på Min Sida?
- Gå till Redigera Din Sida & Profil och titta ungefär halvvägs ner på sidan. Där har du möjlighet att välja bakgrund, textutseende med mera.

Vad händer om jag avslutar mitt Guld-medlemskap?
- alla dina bilder fortsätter visas för alla medlemmar. För att ladda upp nya behöver du dock minska antalet bilder till under 30 före du lägger till nya.
- de diskussioner du lagt till listan över Ditt FavoritPrat finns kvar och du kan fortsätta följa dem. Du kan dock inte lägga till nya diskussioner till listan.
- för att läsa nya brev behöver dina brev bli färre än 100 styck igen.
- din sidas utseende går tillbaka till standard-utseendet.

Om jag avslutar mitt Guld-medlemskap och sedan blir Guld-medlem igen, vad händer då?
- du kan åter ladda upp 50 bilder och ha 1000 brev sparade.
- du kan åter lägga till inlägg till Ditt FavoritPrat.
- utseendet på din sida återgår till samma som du hade före du avslutade Guld-medlemskapet, så du behöver inte definiera utseendet igen.

Vem kan jag vända mig till om jag vill ... klaga?
- hör av dig till mig, Björn, via ett privat meddelande, email eller telefon. Jag svarar så fort jag bara kan.

Hur gör jag om jag har frågor?
- skriv en kommentar nedan eller kontakta mig så svarar jag så fort som jag kan.

Jag hoppas du kommer gilla Guld-medlemskapat och att du tar tillfället i akt att "glänsa" lite extra.

/ Björn
email: bjorn@neovita.com
telefon: 076 882 15 10

Guld-medlemskapsvillkor
- Köp nytt medlemskap och förlängning i butiken eller genom att kontakta mig på annat sätt.
- Betala via faktura eller kontokort.
- Ditt medlemskap aktiveras så snart som är möjligt efter det att betalning mottagits.
- Du kan när du vill säga upp ditt guldmedlemskap genom att kontakta mig.
- Om du säger upp ditt Guld-medlemskap före hela den betalda perioden är slut återbetalas medlemsavgiften för den resterande perioden.
- Innehållet i Guld-medlemskapet kan komma att förändras. Du är dock alltid garanterad att behålla de privilegier Guld-medlemskapet innebär vid den tidpunkt du blir medlem eller förlänger ditt medlemskap. Med andra ord kan det hända att Guld-medlemskapet blir fyllt med ännu fler privilegier framöver, men jag kommer aldrig ta bort några privilegier du redan har.

Nyckelord: GuldPratare, OrkidéPrat

18/9 -06

Mycket roligt att Orkidéprat expanderar och intressanta funktioner du lagt till nu.
Jag undrar bara om det är möjligt att skapa sina egna bakgrundsbilder och använda dessa, om jag får veta vilket mått de är i så kan jag skicka dig dem via PM.

18/9 -06

Hej!
Att du ska kunna få in lite pengar för att du driver detta är en självklar utveckling. Ja kommer betala även om jag känner att extrafunktionerna kanske inte är något i sig som jag behöver. Jag kommer lämna mer av ett "driftbidrag"

Så.. jag satt och funderade på vad jag verkligen skulle se som en bra funktion för guldpratare.

Jag håller just nu på att katalogisera alla mina plantor. Jag har tagit fram ett papper med lite uppgifter för varje planta och jag tänkte lägga till en bild på varje. Tänk om man kunde ha detta nätburet istället. Och vad kul det kunde vara för alla "medpratare" att kunna gå in och se var och när jag köpt mina plantor och när dom blommat.

Dessa uppgifter kör jag nu:

*BILD
*Plantnummer
* Art
* Inköpsställe
* Inköpsdatum (månad och år)

Sen tänker jag också föra anteckningar om när dom blommat:
*startdatum
*slutdatum
* Antal veckor/dagar som den blommat
*Antal blommor/stänglar

*omplanteringsdatum

*allmänna kommentarer om exempelvis placering, delning, kompost, näring mm

Tänk vilken källa av information detta skulle kunna bli.
Om jag exempelvis inte lyckas få en viss art att blomma skulle jag kunna leta på alla andra som har en sådan och få tips om hur jag ska lyckas med den.

18/9 -06

gtgoon: Egna bilder har jag funderat över, och kanske kommer det inom kort. Med inom kort menar jag dock först i oktober, då jag har lite andra planer först. Men egen bakgrundsbild skrivs definitivt upp på listan över saker att fundera kring!

18/9 -06

Mattias: Japp, jag har faktiskt planer på just att skapa någon sorts 'bokföringssytem' för plantor och deras utveckling. Det är dock en relativt stor sak att bygga och jag har inte riktigt funderat ut hur allt ska fungera än, så det kommer ta ett tag före jag har det klart. Men det är definitivt en ypperlig idé!

18/9 -06

Äntligen får vi anledning att vända på ordspråket "Att tala är silver men tiga är guld"!
Nu blir det guld i att prata...och det om orkidéer:-) Underbart!
Jag vill vara med, men får sätta mig in i detaljerna fram åt helgen då jag just nu är på väg bort nåra dar, väntar bara in en person och utnyttjar de sista minuterna till en vad jag trodde snabbtitt in här...och så finns det SÅ mycket nytt...hur ska jag stå ut till torsdag kväll/natt innan jag får frossa i Orkidéprat igen...?
Grattis till 1-årsjubiléet, BJÖRN och alla kära medlemsvänner!

Bra, Björn. Jag hänger också med, även utan nåt guldmärke. Orkidé Prat är roligt! /L

19/9 -06

Björn, toppen att du jobbar för en orkidédokumentation på sidan.
I början av året önskade jag, om det var möjligt ,en sådan här på Orkidé-Prat (bra med att ha allt samlat på en sida).
Du kunde inte lova något då, och i varje fall inte före Jul i år.
Med det jobb som du lagt ner på att FÖRBÄTTRA Orkidé-Prat sedan start, tror jag säkert det dimper ner en möjlighet till dokumentation i framtiden.
Jag väntar gärna till Julen 2007. (H)

19/9 -06

Hej Björn!

Jag anmäler mig också - naturligtvis vill jag vara med och stödja det enorma arbete, som du lägger ner på denna sida!
Det är otroligt givande och trevligt att vara orkidépratare och jag bara njuter av att se alla fantastiska foton.

Sen hoppas även jag på en möjlighet till dokumentation - det går ju att lägga upp egna sådana sidor - kanske i Excel - men jag är inte tillräckligt datorkunnig (eller intresserad!) för att greja med det.
Av samma anledning kommer jag väl inte att utnyttja Guldmedlemsskapets alla möjligheter med min egen sida - men det är inte det viktigaste - jag ser fram emot att alla andras:-)))))

LYCKA TILL med fortsatta jobbet!

Soliga Ölandshälsningar
Mia

Hallå
Jga håller med samtliga talare!
Vill oxå få tillgång till ett lätt program för att lägga upp min egen dagbok,har laddat ner ett amerikanskt men det kan inte jag få att fungera!Neovita har utvecklats stort sen det startade !
Tack för detta året BJÖRN
Monika

19/9 -06

Jättebra jag blir oxå med det är en väldigt intressant sida redan
mvh Annkie

Men Björn, vad konkret ska jag göra? Till vilket PG ska jag betala? Än har jag inga extra bilder att skicka och har inte tänkt över min sida, men detta spelar ingen roll. Som sagt - vad gör jag konkret för att saiten ska utvecklas vidare?
/ Lina

29/9 -06

aa: Du kan gå in i butiken, längst upp på sidan till höger i det gröna fältet. Klicka dig in dit, och sedan klickar du på Guldpratsrutan och sedan klickar du dig bara enkelt vidare steg för steg. Till sist väljer du betalningsform och då kommer alla uppgifter om konton osv. upp. Det är busenkelt, och skulle du undra nå't så kan du även från den sidan ställa frågor till Björn.

29/9 -06

aa: Tack för observationen! Jag uppdaterade texten lite och lade till punkten "Hur blir jag Guld-medlem" nästan längst upp. Tack igen!

Ge din åsikt