Råd / Släkten, arter och hybrider / Gongora /

Skriv början av artikeln om Gongora unicolor

Nyckelord: Gongora unicolor

Inlägg med Gongora unicolor som nyckelord.

En varmväxande epifyt från Mexiko till Centralamerika där den växer på 150 till 950 meters höjd. Jag fick 7 blommor på denna blomställningen och formen är bara sååå magisk! Det ser ut som en svärm getingar eller små drakar... Jag odlar den i mitt intermedära odlingsfönster, väldigt ljust, i en vandakorg med bark. Verkar fungera bra. Jag försöker bara lista ut vilken typ av pollinerare som är ute och letar efter en root beer ... eftersom det är precis vad den doftar... kan inte komma på en "svensk" doft som matchar bättre, sorry... Mer bilder på bloggen.

Nyckelord: Gongora unicolor

18/5 -11

Jätteläcker! Grattis

Jättefin! Härligt med små rosa drakar:)

18/5 -11

Vacker!

18/5 -11

Kanonläcker. Vilken förunderlig form. Varför har den utvecklats så???

18/5 -11

fantastisk blomst!! heldige er vi som får nytelsen av å beundre disse fantastiske underverkene. Hvis man vil vite litt mer om hvorfor er det så stor variasjon innen blomstform blant orkideer så er boken "Fertilization of Orchids" av C. Darwin å anbefale!

http://en.wikipedia.org/wiki/Fertilisati...

ellers har Steve Jones skrevet et fantastisk bok om alle Darwins bøker "Darwin's Island" med en eget kapittel om orkideer. hele boken er et fantastisk bra og underholdende lesestoff!

18/5 -11

Tack! Alla arter inom Stanhopeinae (där Gongora, Stanhopea, Coryanthes mfl. ingår) pollineras uteslutande av euglossine bin. Misstänker att blommorna strävar efter att efterlikna dessa...

18/5 -11

Vilken spännande blomma! Har varit bortrest och sen hos barnbarnen och därför inte tittat in här på OP på ett tag, saknat forumet! Nu återser jag allt spännande som finns i orkidévärlden

18/5 -11

Läcker skapelse och doften är säkert ett plus ... även om jag aldrig stoppat näsan i en root beer

18/5 -11

Snygg blomma, men än mer intressant att höra om doften. Gillar själv root beer, det fanns förut ett blått tuggummi kallat Ti-Pe som hade liknande smak.

mvh,

Christer

18/5 -11

Kjempelekker!

19/5 -11

Urläcker är bara förnamnet!

19/5 -11

Grattis !
Fantastiska former och läckert fotad.

19/5 -11

Kort och gott Wow

19/5 -11

Tackar så mycket allihop! Jag väljer ofta inte dessa släkten då de växer sig rätt så stora, men några har jag allt klämt in. Denna lär jag få dela vartannat eller vart tredje år så den inte växer mig ur huset, men då kan jag ju alltid auktionera ut den här.

19/5 -11

Jeg sier ja takk til en stikling av denne skjønheten

20/5 -11

Läcker! Hur stor är blomman?

20/5 -11

Tackar! Sheila, varje blomma mäter ca 5 cm hög och stängeln ca 20 cm (eller mätte... de har blommat över nu, varade ca 1,5 vecka).

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.