Skriv början av artikeln om Gomesa Moon Shadow 'Tiger Tail'

Nyckelord: Gomesa Moon Shadow 'Tiger Tail'

Inlägg med Gomesa Moon Shadow 'Tiger Tail' som nyckelord.

Gomesa Moon Shadow 'Tiger Tail'. Från Haloj. Fri bild (ej för kommersiell användning).

...eller Oncidium Joakim som jag visat upp den som tidigare. Plantan kommer från Karge och är inköpt på orkidedagarna på Blomsterlandet. Eftersom jag var intresserad av vilka arter som var inblandade i hybriden ställde jag frågan till Karge. Dom var mycket hjälpsamma, men kunde bara informera att dom kommit över plantorna i Singapore som just O. Joakim (ej registrerad hybrid). Efter en del detektivarbete på nätet har jag kommit fram till att rätt namn måste vara Gomesa Moon Shadow 'Tiger Tail'.
Och Gomesa, det var i alla fall en nyhet för mig! Nästan alla Oncidium är nu flyttade till släktet Gomesa (tänk vad dom kan hitta på).

Hur som helst. Plantan som jag bara lyckats få sex blommor på varje stängel förut, blommar nu med 25 st, 4,5 cm breda blommor. Kan starkt rekommendera denna då den är ganska kompakt (ca 30 cm) och tätväxande med fantastisk kontrast i blomman (om jag jämför med andra/liknande Oncidium, eller nej, Gomesa, -ska det vara!!).

Under hela sommaren har den bott i ett vanlig växthus, och det har ju inte varit den lyxen man kan tro, med tanke på den sommaren som varit. Jag kan inbilla mig att den vill ha en aningen svalt.

Nyckelord: Oncidium Joakim, Gomesa Moon Shadow 'Tiger Tail'

1/11 -12

Väldigt vacker, grattis till en fin blomning.

2/11 -12

Det var väl kämpat och vackert fotat
Alla sorter, Gomesa eller Oncidium, som är kompakta och bjuder på många blommor är toppen!

2/11 -12

Har en sådan jag med, men min har bara knoppar än så länge. En stängel blev det då en torkade in, tur jag köpte två plantor Jag hoppas bara att den inte står alldeles för mörkt i mitt norrfönster Dessa är otroligt häftiga med sin färgkontrast! Tack för namnet.

2/11 -12

GRATTIS!! Vilken solstråle i höstmörkret!

2/11 -12

Grattistill blomningen och vilken fin bild du fotat

3/11 -12

Tack för den upplysningen. Jag har också en Joakim från Karge monterad på kork som jag odlar som du med utevaro i växthus och lite svalare men ljusa förhållanden. Min är mycket blomvillig och sätter stängel efter stängel.

4/11 -12

Tack för fotoomdömet. Jag tycker det är svårt att fota gula blommor, men här tycker jag att färgen kommer fram rätt bra. Det är också mitt första försök med "Photo stacking" (där man lägger i hop flera bilder med förskjuten skärpa, i det är fallet ca tio bilder).

Mvh // C

14/10 -13

Otroligt vacker och Grattis till den underbara blomningen

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.