Skriv början av artikeln om Gibberellic Acid

Nyckelord: Gibberellic Acid

Inlägg med Gibberellic Acid som nyckelord.

Jag har fått upp ögonen för ett intressant (ev) insektsätande släkte från australien, Stylidium.
Jag har frön till 5 arter men bara en art har grott. (Stylidium graminifolia.)
Problemet är att dom bara gror efter en skogsbrand, jag fick med "smoke-treatment-paper" som man lägger i vattnet och sedan låter fröna ligga däri, men tyvärr har det inte funkat.
När jag googlade efter lösningar hittade jag rekomendationer om GA3 eller Gibberellic Acid, det e visst en växthormon, känner någon till det eller har erfarenhet av det eller vet vart man kan köpa det.
Alla synpunkter är värdefulla

Nyckelord: Gibberellic Acid

6/7 -09

6/7 -09

Det här är inte mitt område, men det finns ett rotningsmedel (rotningshormon) som heter Auxin, kan det vara något liknande Gibberellic acid.. någon som hört talas om det ?

6/7 -09

tribo
För att dessa ämnen ska vara verksamma på ett frö behövs en koncentration som är extremt cancerframkallande så var mycket försiktig!

6/7 -09

Thomas - jag hittar inga uppifter om att GA3 skulle vara cancerframkallande. Bara att det är irriterande för ögon och hud.

6/7 -09

Kan du inte testa med en engångsgrill??

6/7 -09

Fant dette i et norsk forum
Propagation can be hastened by introducing smoke to the mix. The punnet with freshly sown seeds can be placed in an enclosed barbecue and subjected to the smoke from old twigs, brown and green gumleaves and general bush litter. Alternatively, a small fire from bush litter can be burned on top of the soil mix immediately before planting the seeds.

8/7 -09

Tyvärr e det ganska omständigt att röka frön, helst skall man ha ett tält för att fånga upp röken, att bara göra en lite eld uppe på jorden tror jag inte producerar tillräckligt med gaser. När man röker dom i tält skall dom rökas i ca 60 min. Detta kan man oxå göra med vissa jordorkideer från australien som blommar som rikligast efter skogsbränder, att ställa krukan i en burk med ett bananskal skulle oxå få plantan att tro att det brunnit. Detta har jag provat men utan gott resultat (kan hända var inte knölen blomstor ännu)
Jag chansade och köpte Nitrozyme från wexthuset.se, det innehåller visst Gibberellic acid, så jag ska bada fröna däri o hoppas på bättre tur. En av dom australiensiska arterna skulle man lägga fröna i kokande vatten för att få dom att gro, detta har dock fungerat utmärkt!

8/7 -09

Jag har en Pecteilis susannae som ska blomma bäst, eller enbart, efter att det under torrtiden brunnit medan knölen vilat nere i marken. Mina ansträngningar har hittills stannat vid att jag strött lite träkolspulver över substratet innan tillväxten satt igång. Och hittills har jag förstås bara belönats med en grön och fin bladrosett varje år. Har man inte problem så skaffar man sig

8/7 -09

Hehe dessa sköna ilandsproblem

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.