Skriv början av artikeln om Flyttning av blomning

Nyckelord: Flyttning av blomning

Inlägg med Flyttning av blomning som nyckelord.

23/1 -19

Cymbidium hybrid.

Cymbidium hybrid. Från bolebo.

Den här cymbitdien och en till köptes av Currlin Orchids på utställningen i Dresden för något år sedan. Anledningen till att jag köpte dem är att jag tänkte mig att de passar bra vid entrén till vårt hem. MEN, för att det ska fungera ska de blomma från slutet av april och helst stå i ett par månader. Någon som vet hur jag kan flytta blomningen från januari till enl min önskan.

Nyckelord: Flyttning av blomning

23/1 -19

Nu minns jag inte om det är N eller P som stimulera blomning (har för mig att det är P) kanske man kan förskjuta blomning via näringstillskott. Sedan kanske håller dem vid lägre temperatur längre och mindre ljus, bara mina funderingar.
Men att flytta från januari till april låter inte helt enkelt.

23/1 -19

Låter svårt men spännande. Mina cymbidiums stänglar står nästan helt stilla i tillväxt när dem hålls kyligt. Kring 5 grader. Så det kan fungera att hålla dem kallt om du har en bra plats för det.

25/1 -19

Inte det lättaste, men temperatur och dagslängd brukar vara styrmedlen. I detta fall hålla ned temperaturen och fortsätta trappa ned dagslängden några månader efter vintersolståndet.
I bästa fall räcker det med att bara hålla ned temperaturen enligt Carolines förslag. Är det tillräckligt kallt brukar det funka.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.