Skriv början av artikeln om Florida

Nyckelord: Florida

Inlägg med Florida som nyckelord.

26/2 -17

Hemma igen

Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.
Från Lassse.

efter några veckor i Florida och på Kuba. Det var ingen orkidéresa men jag kunde ju inte låta bli att titta lite efter dem ändå...

Nyckelord: Florida, Kuba

26/2 -17

Härligt

26/2 -17

Underbart

26/2 -17

Vad kul, vilken resa!!

26/2 -17

Måste ha varit en härlig tripp!

26/2 -17

Måste ha varit en härlig tripp!

26/2 -17

Oh!:D den sjunde bilden med trädet med massa orkidéer var ju jättehäftigt!

Ge ditt svar

Hej alla glada orkidedister! Har kommer en halsning fran en semestrande Tiger. Landade i Florida och Daytona beach, kl.01 inatt svensk tid, forsenad och utan resvaska. Jag bor hos min bastis, sedan manga ar, Eva och hennes familj. Nu ska jag bara lata mig i fjorton harliga dagar.
From den 29/2 och en vecka framat ar det Daytona Bikeweek. Redan nu hors ett dan i fjarran av alla motorcyklar som kommer hit fran nastan alla varldens horn.
Nagra orkideer har jag annu inte sett till men i tradgarden vaxer kanda krukvaxter som azalea, purpurblad, klover, julstjarna, braken och kroton. Vadret ar ytterst behagligt, det ar lite varmare ute an inne.
Sa fort min resvaska dyker upp, ska jag ta pa gympadojor och bege mig ut pa upptacktsfard.
Vi hors, kramar fran Tiger

Nyckelord: Florida

26/2 -08

Pa tal om vaxter i tradgarden ..... Tommy hur gick det med ditt orkidetrad? "Mammatradet" vaxer pa tomten tre hus harifran. Jag slangde mina 2 plantor i hostas, da de precis som det mesta pa balkongen drabbades av spinn pa sensommaren.

26/2 -08

Hej Eva! Kul att du hör av dig med rapport och jag hoppas att din resväska snart kommer tillrätta
Vad i all sin dar är ett orkidéträd???
Kramar från ett blåsigt och regnigt och ruggigt Öland

26/2 -08

Mia: http://images.google.com/images?gbv=2&am... Tradet ar pa intet satt slakt med orkidderna utan de vackra blommorna paminner om orkideblommor.
Har ofta sett froer, i alla mojliga farger, pa Tradera. Ja, inte olika farger pa froerna da, utan pa de stora blommorna.

26/2 -08

Hej Tiger! Hoppas att du snart får din väska! Orkidéträd var ju en häftig sak! Ett sådant kan man odla här i vårt klimat, alltså? Ute? I trädgården? Måste se om jag kan få tag på frö så att jag kan prova. Men det tar väl ett tag innan man har ett blomstrande träd, vill jag tro. Ha en riktigt härlig semester - här hemma i Skandinavien är vädret inget att hurra för just nu, så du missar ingenting. Grått, regnigt och blåsigt - trist! Så kan man ju pigga upp sig här på forum istället tex. med Kamilas fantastiska färgrike och glädjestrålande bilder! /Calypso

26/2 -08

Härliga tider Tiger
Det låter som en dröm, "landade i Florida".
Lite smolk i glädjebägaren med resväskan , men hoppas den snart kommer till rätta, så du kan ut på upptäcktsfärd.
Ha en riktigt skön semester men många nya upptäckter

26/2 -08

Oj vad skönt - längtar bort igen. Ha det så bra på semestern Eva.

26/2 -08

Tack Bertil, jag njuter i fulla drag.
Jag har fatt tillbaka min resvaska, de kom och levererade den vid dorren och bad om ursakt.

Hoppas att Du får en härlig semester !
Monika

26/2 -08

Toppen Eva - då kan du ge dig ut på äventyr
Det står i Aftonbladet att 680.000 hushåll i Florida är utan ström, men det har ni inte märkt något av..

27/2 -08

I gar eftermiddag hade vi +27 grader och sol. Ett par timmar senare kom ovadret som gjorde livet till ett elande for manga. Regn och starka vindar och, pa sina hall, tornados. Manga blev utan strom, andra fick sina hem forstorda, nagra fick plikta med livet. Har i Daytona och Ormond Beach klarade vi oss riktigt bra. Pa ovadret foljde en kallfront och just nu ar det 10 grader, mulet och "skaneblasigt" ( kan iof lika garna kalla det olandsblasigt, Mia)

27/2 -08

Nej men, usch och fy - såna våldsamma oväder har vi i alla fall inte i Sverige, även om Gudrun var illa nog .(
Skönt att ni klarade er bra!!
Vad gäller temperaturen, så är den ungefär densamma, vi har haft 9 grader idag - fast det är ÖLANDSBLÅSIGT

Ge din åsikt

Ja, så var det dags för min andra tidiga morgon med tentaskrivning. Jag måste säga att jag inte är särskillt förtjust i att gå upp kl 03.00 på morgonen efter bara 4 timmars sömn.

Som kompensation så får jag åka till Florida på fredag efter två tenta dagar på raken. (Som tur är så är tentan imorgon i alla fall på normal tid. kl 09-14 lokal tid)

Jag kanske också blir en Vandast efter den resan, det finns ju nämligen en mycket trevlig Vandaodlare som jag har tittat ut nere i Florida. De har f.ö. även en spökorchide att beskåda, så ev. kan man köpa plantor av den där.

Nyckelord: Florida

1/11 -06

Du är värd resan! Jag är grön av avund, tror det är helt underbart i Florida nu. Var där i augusti och bara slappade i fjorton dagar. Hade inte en tanke på att titta på orkidéer (är det inte fasansfullt?)
Lycklig resa!

1/11 -06

Lycka till på tentan Mia

1/11 -06

Lyckosparkar från mig! Å lyxa nu till det med nya plantor som självberöm... Alla ursäkter att köpa nya plantor är bra ursäkter! :-p

1/11 -06

Tack alla. Det gick nog tyvärr inte så bra på den här tentan. Den var bara en timme lång och många långa frågor som när man är trött är svåra att svara på. Jag hoppas i alla fall att jag ändå kommer att ha klarat kursen och kan lägga den bakom mig.

Åsa: Jo visst är det så. Man måste komma på bra ursäkter och gärna många så man kan köpa måååånga orchidéer. Fast nu måste jag nog köpa ett nytt bord först innan jag köper fler plantor. Det gamla bordet är proppfullt, finns inte en cm kvar.

Fast jag har ju min krok i taket också. Jag tänkte på en sån där planka med utsågade typ hack där man kan hänga flera krukor under varandra. Vet någon vad jag menar? Det var något jag så på trädgårdsmässan i Älvsjö nåt år. En sån hängande från kroken skulle ju ge plats åt typ 4 eller 6 nya plantor.

1/11 -06

Jag fattar nog inte riktigt hur "plankan med typ hack" ser ut, men om du tillverkar en så vill jag gärna se hur det blev. Det är alltid bra med lite inspiration i konsten att erbjuda sina vänner orkidéerna bästa fönsterplatsen.

1/11 -06

En sån här planka menar jag.

Jag ritade en i paint för att det är så svårt att förklara. Är det någon som vet var de säljs?

Vet inte var dom säljs, har sett det nånstans, men du kan ju bygga en själv!
Kunde tänkt mig den mer trekantig, bredare upptill och två såna omlott i "kryss" (Som man gör pappersjulgranar, liksom, men uppochner) så kunde det blivit riktigt kul, tycker jag. Och såga kanten litegrann inåt, så att krukorna + blommor får en snygg lutning utåt.
Kan inte hänga nåt i taket, hade annars provat själv...

Inne på denne siden er det hengt opp planter på denne måten, her er bilder:
http://www.hobbyodlaren.com/oxalis.html
Så nå blir det mye plass til overs folkens, løp og kjøp...........:-)

2/11 -06

Tack Anita. Just så var det som den såg ut. Det var visst bara fyra hack och inte sex som jag gjorde. Fast om man har mindre krukor som är lättare så går det kanske att hänga sex ändå.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.