Skriv början av artikeln om Fdk. After Dark 'SVO Black Pearl'

Nyckelord: Fdk. After Dark 'SVO Black Pearl'

Inlägg med Fdk. After Dark 'SVO Black Pearl' som nyckelord.

16/7 -14

Svarta Pärlan

Den där som borde 'vila', typ, har väl aldrig varit så grön, aktiv och fin... Nu från två bulber. (Alla råd välkomna: jag fortsätter vattna tills någon säger annat!).

Nyckelord: FDK. After Dark 'SVO Black Pearl'

16/7 -14

Jag är ingen proffs heller på 'svarta pärlan' men det är väl bästa tillväxt tider nu så inte ska dom vila nu. De ska väl tappa sina blad på hösten/vintern och då ska plantan inte vattnas. Om den nu inte tappar sina blad av någon anledning (vill minnas att din inte gjorde det) då ska man tvinga den i vila. Dvs att man slutar vattna helt, senast from januari. Jag vattnade inte min på fyra månader i vintras och så här ser den ut idag.

Ge ditt svar
Våga vägra vila. Från Xara. Fri bild.

Svarta Pärlans blomstängel till höger är snart utblommad. Nu kommer istället ett stort fint skott på sidan och plantskapet till trotsunge har ju fortfarande aldrig vilat sedan den flyttade hem till mig. Skall åtgärder vidtas (godnattsaga?)?

Nyckelord: Fdk. After Dark 'SVO Black Pearl'

29/5 -14

Åtgärd: lägg den i en låda och skicka till mig

Sjung " när trollmor har lagt de elva små trollen......" Visst var det elva troll? Kommer inte riktigt ihåg!!

29/5 -14

Låt den växa på fram till november där du slutar med näring och halverar vatten mängden. Ett par veckor senare eller senast i början av december sluta vattna helt. Om bladen inte fallit av i mitten av december klipp av dem. Börja sen inte vattna igen förrän nytt skott nått 5-7 cm. Om plantan verkar vara på väg att torka ut helt så kan du duscha den lätt emellanåt.

29/5 -14

Oki, tack! Då får vi se vad den hittar på.

29/5 -14

Xara när du fick syn på stängeln hade du den ljust eller skuggigt? Har för mig att om den står för ljust när stängeln växer så blir det hon-blommor och de blir inte svarta utan gröna, tror jag. Nu står min planta i fönsterbräda i syd-fönster och det växer så det knakar

29/5 -14

stella Du behöver rejält med ljus för att det ska bli honblommor eller hermafroditer! Olga har fått det i fullt ljus i växthus. Jag har aldrig fått honblommor i fönster. Du kan ju dessutom få blandat mellan de 3 på samma planta vid samma blomning beroende på ljusomständigheterna.

29/5 -14

Vilken komplicerad planta Nu får den ganska rejält med ljus, dygnet runt. I de här breddgraderna är det sol mitt i natten (snart) men det kanske inte ändå är nog. Då kan jag låta den stå där den står nu.

29/5 -14

Min står i ett söderfönster med Growlight Quattro ovanför (utom vid gästövernattningar ). Mesta ljus jag kan erbjuda. Inget grönt i blomväg, bara rödsvart.

Ge ditt svar