Skriv början av artikeln om Fdk After Dark 'SVO Black Pearl' FCC

Nyckelord: Fdk After Dark 'SVO Black Pearl' FCC

Inlägg med Fdk After Dark 'SVO Black Pearl' FCC som nyckelord.

Nu är hon här, en ung dam av sorten "Fdk After Dark 'SVO Black Pearl' FCC" köpt av "Marcus G" <3. Från Vogue.

 

Nyckelord: Fdk After Dark 'SVO Black Pearl' FCC

3/7 -16

Välkommen !!

3/7 -16

Tack! Längtar tills hon får lika vackra blommor som sin mammaplanta!

3/7 -16

Vacker ung dam

3/7 -16

Ja, nu ska hon bara bli stor!

3/7 -16

Verkar vara på God väg

4/7 -16

Ja! Ska verkligen försöka vårda plantan med största ömhet så får vi se, jag har inte bråttom men visst längtar jag efter att de svarta blommorna ska börja klättra över kanten!

4/7 -16

Ska den stå kvar i glaset eller är det bara pga posering för foto? Jag antar att den väl får en kruka med dränering.
.

4/7 -16

Den har en innerkruka i glaskrukan

4/7 -16

Lite ovanlig odlincsteknik. Läs på om Catasetinae!

4/7 -16

Ja, den står som den ska, vad spelar det för roll om jag har en snygg ytterkruka istället för att bara ha den i plast?

4/7 -16

4/7 -16

Hittar inget speciellt. Alla inlägg & bilder jag hittar har planterat som jag fast i enbart en ful plastkruka eller en täckt kruka. Jag vill ju att själva rötterna och det skall synas. Själva plantan står i sin egna plastkruka liksom. Eller hur menar du att jag har en "annorlunda" odlingsteknik?

4/7 -16

Om i en vacker kruka eller en i plast spelar ingen roll för plantan så länge det inte står vatten under men man skall även tänka på en till sak. Skall försöka förklara. När vatten dunstar från komposten sugs luft in underifrån, inte mycket men ett nödvändig tillskott för att syresätta komposten. Som jag ser ditt avancemang blir jag lite osäker på om det är optimalt för din planta?

4/7 -16

Fast krukan är ju lite upphöjd så den står på kompost fast lite över och sen kompost i krukan också

4/7 -16

Air movement: Catasetinae enjoy abundant air movement, if you are growing in a green house use air circulating fans. Also, hanging the plants allows for maximum air movement around them and often they do best hanging.

4/7 -16

Ja och det är luft både under och på kanterna så det blir nog inte så tokigt ändå

4/7 -16

I'm playing "spesso come un mattone" by Jethro Tull

4/7 -16

Jag menade odling av Catasetinae över hela året. Du vet att den ska ha sträng vila under vintern? Absolut inget vatten förrän rötterna är 5-7 cm etc.
Den här gruppen kräver alltså sin absolut speciella skötsel som man bör känna till för att få dem att öht överleva. Särskilt små bulber som din har!
Rekommenderar inte åtsittande ytterkruka till den. Fat är bra eller hängande. Strunta i rumsbordet ljust fönster + extra ljus under tillväxten. Att odla orkidéer som en inredningsdetalj slutar alltid med tråkigheter.
Lycka till med studierna!

4/7 -16

Okej, tar åt mig ödmjukast av tipsen!

Men att bara ha den liggande på ett fat eller i en ful planteringskruka är inget för mig, det skall nog gå bra och den står inte tight nu! Den har gott om rum och den har det luftigare än vad jag sett här på forumet. Givetvis är den inköpt för att bli en detalj i inredningen, hoppas på att det skall gå bra ändå!

4/7 -16

Skönt att du vågar gå din ege väg och testa nya odlingssätt. Hoppas vi som har skrivet i denna tråd har fel. Uppdatera gärna här på OP

5/7 -16

Så hur menar du att den ska växa? I en plastkruka helt utan kompost hängandes i fönstret i några år eller? Haha! Rötterna är uppåt 10 cm

5/7 -16

Trivs bäst i ren vitmossa (sphagnum)
Rötter 10 cm - vattna redigt varannan dag, varannan gång med kraftig gödning. Odla den varmt och mycket ljust så blir du rikt belönad i höst får vi hoppas.
Jag ställer också fram mina blommande plantor men sen åker de tillbaka på odlingsplatsen.

5/7 -16

Ja det har jag ju hemma, ska jag alltså "klä in" rötterna i mossan och så ner i krukan? Behövs den lilla krukan eller räcker det med bark i botten och själva plantan i mossan ovanpå? Som dränage tänkte jag (och aningens estetiskt) haha!

5/7 -16

I sitt naturliga habitat lever de i översvämnigsområden runt ekvatorn i Sydamerika så då kan man tänka hur den vill ha det. Det finns mycket att lära om dessa!

5/7 -16

Sankmark mer eller mindre alltså, ruttnar den inte då?! Jo självklart, jag är inget proffs utan drivs av önskan att få ha en svart orkidé som den ultimata blomlyxdetaljen!

5/7 -16

Jag odlar mina i ren vitmossa. Trång kruka är bra då hinner den torka upp något mellan vattningarna.
Det värsta med dessa är att de ibland bara får för sig att dö även om man följer alla regler. Fläkt gör nytta.
Flera dog för mig när det blev över 30 grader på odlingsplatsen men man får ta nya tag. Ju varmare desto mera fläkt.

5/7 -16

O herregud alltså! Haha! Ska göra mitt bästa för att få henne att överleva, börjar med att ta bort all bark i lilla innekrukan och klä in rötterna i ren mossa, sen vattnar jag med näring och ser! (Eller kan jag ta all mossa från botten och upp?) Ska få stå i fönstret när jag inte har gäster! Rätt? Tusen tack!

5/7 -16

Visst är det häftigt med en svart orkidé men att odla den är en sak och att visa en snygg display en annan. Båda bör finnas!

5/7 -16

Om du hinner titta in i mitt fotoalbum här nån gång så finns en del Catasetinae (Catasetum Mormodes Cycnoches Clowesia och närstående Galeandra) där.

5/7 -16

Tja får väl göra ett försök! Tråkigt att man måste vara så himla dryg och tråkig istället för att peppa! Jag vill liksom inte ha hela min lägenhet belamrad utan är nöjd om jag får ha just denna! + några till på väl utvalda ställen
Tittade men du har ju de flesta med bark och trånga krukor?

5/7 -16

Vadå dryg och tråkig? Att peppa ett felaktig odlande ligger nog inte i detta forums syfte
Nåja när vi nu ändå håller på så odlar jag en Cat. Wine Delight i isolering (GreenMix) och funderar om jag skall göra likadant med FDK.

5/7 -16

?
Tack oled

5/7 -16

Kan vara bra att läsa på om bästa sättet att odla. Min Snödrottning fick inte nya bulber och blommade inte. Men med ordentligt svalt och torrt i vintras och nu halvskugga, fukt och näring på balkongen sätter den massor med nya bulber.

5/7 -16

Läsa och lyssna är a och o i denna hobby. Varje gång man ger sig på ett nytt släkte är man trots att lyckligt ovetande även om man trots allt har ett vist kunnande att ta med sig.
Dock behöver man inte hålla med om allt och det att testa är det som driver utvecklingen framåt men just det kan ju kosta en slant
Just det sista beskriver mig väldigt bra och har kostat en slant

5/7 -16

Instämmer!!

5/7 -16

Visst är det bra att följa odlingsråd etc.. Men jag har inte möjlighet att fixa allt som står i inläggen här. Känns som att jag odlar min 'Svarta Pärla' helt emot "reglerna" Jag har en kruka med 20 cm i diameter men plantan är redan 50 cm hög. I krukan finns bark. Plantan har jag på fönsterbräda i söderfönster, ett tunt myggnät som skyddar kanske lite för solen. Har ingen fläkt. Brukar vattna rikligt en gång/vecka och häller lite vatten i ytterkrukan emellanåt och den har blommat glatt om vintrarna.

5/7 -16

Tack anitta!

Din är ju dessutom den snyggaste jag sett, Google inräknat!

Prata om bilden

Någon som vet vart man kan köpa den här sorten? Betalar nästan vad som helst för en sån kolsvart skönhet!

Nyckelord: Fdk After Dark 'SVO Black Pearl' FCC

20/6 -16

Du kan kolla dessa och se om det ger något
http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

20/6 -16

Tack

21/6 -16

Marita Åkesson har sålt denna under våren, senast nu i början av juni. Nu har hon stängt över sommaren, åter i höst med försäljningen av orkideer med extremt hög kvalitet.
Här kan du se vad hon sålde för några veckor sedan https://blog.akessonorkideer.se

21/6 -16

Orchidehuset säljer den precis nu!
http://www.orchidehuset.se/index.php/ork...

21/6 -16

Har redan fått tag i ett exemplar, sugen på att ta två men får nog räcka med en till att börja med

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.