Råd / Släkten, arter och hybrider / Eulophia /

Skriv början av artikeln om Eulophia guineensis

Nyckelord: Eulophia guineensis

Inlägg med Eulophia guineensis som nyckelord.

2/6 -16

Eulophia guineensis

Nästan alla utslagna nu.
Nära släkt med Catasetinae och Cyrtopodinae.
Påminner starkt om Galeandra men är kraftigare, ca 25-30 cm hög.

Nyckelord: Eulophia guineensis

2/6 -16

Det är mycket trevligt att se denna art igen. Det är många år sedan sist.

2/6 -16

Bedårande

2/6 -16

Sällanvacker

2/6 -16

Jag har en stående men den blommar inte iår. Har svårt att komma på hur den ska skötas när den växer. Vad har du för kompost, ljus, vattning?

2/6 -16

Superfin!!

2/6 -16

Tror jag prövar med Catasetinaevård nästa år
Nyinköpt och omplantering nu är inte aktuell.
Alltså sträng vila under vilan, räknar med att den fäller bladen.
Omplantering i vitmossa och successivt ökande vattnig allteftersom tillväxten ökar på våren. Kanske kraftig gödning när den kommit igång ordentligt och MYCKET vatten med bara lätt upptorkning däremellan. Cattleya-ljus och varmt. Som med de flesta orkidéer kan nog även dessa ha sina år när den bara vegeterar.
Har någon bättre förslag på odling tar jag tacksamt emot förslag. Arten är ny för mig.

2/6 -16

Jag beställde den av Marita Åkesson i Gbg som jag vet kan leta reda på även sällsynta arter på sina månatliga resor till Franska Rivieran. Hon gillar att botanisera hos sina odlare och är tacksam för utmaningar om ovanligare plantor.

3/6 -16

Jag har haft mn säkert 15 år. Den har kanske blommat 5 av de åren. Helt torr från höst till vår, den tappar alla blad. Har haft grov kompost, fin kompost, mossa mm. Den växer bra men vill som sagt inte blomma. Hade en himla massa ett tag när jag hackade upp bulbraden som bildas efterhand. Nu har jag låtit dom gamla sitta kvar tills dom dör. Lycka till med skötseln. Den är iprincip omöjlig att slå ihjäl enligt min erfarenhet

3/6 -16

Tack för goda råd. Vi får se hur jag lyckas, som bland oss alla, det finns tjuriga individer. Hoppas min inte är en sån. Jag har under natten fått stöd för riklig vattnig, Ljust och varmt under tillväxt och total vila under vintern.
Ibw - Har en kompis som var i Afrika och fann den blommande i träskmarker där.

3/6 -16

Har en likadan dock inte så stor ?

3/6 -16

Har en likadan dock inte så stor ?

3/6 -16

Lycka till karinf

3/6 -16

Grattis den e så söt. Jag har en eulophia euglossis som inte ser glad ut. Det är bara 5 bulber utan blad. Haft det säkert i 10år och den har tidigare blommat de sista 5-6 åren men inte i höstas som tidigare om åren. Förra året hade den 2 höga stänglar. Nu står den utomhus sedan 1 månad med förmiddagssol. Någon som kan hjälpa mig. Jag har behandlat likadant som tidigare.

3/6 -16

Om du skött den med mycket vatten och gödning så måste det väl vara ljuset det hänger på då.
Om du bara har fm-sol att tillgå kanske det blir för lite. Jag tänker Cattleya-ljus alltså extra ljust hela dagen. Det är kanske inte alla år som naturlig förmiddagssol är tillräcklig. Kanske därför som den inte blommar så ofta? Jag spekulerar....

3/6 -16

Kan också bli för svalt nattetid om den står ute ständigt. Jag har mina Catasetinae på inglasad balkong och de växer väldigt bra där i värmen och ljuset.

3/6 -16

Den borde ha blad nu i juni. Omplanterad? Inte vattna förrän rötterna är igång!
Mystiskt detta.....?!

3/6 -16

Jag planterade om den tidigt i våras för jag tyckte den såg eländig ut. Mina catleyor har jag inomhus i söderfönster med fönstret öppet lite så det fläktar. Skall kanske sätta det där. Ja den brukar komma med ny bulb nu på försommaren med blad men den står stilla. Jag har vattnat den nu sedan i mars 1 gång i veckan i vintras när den var torr det kunde gå 2 v ibland alltid med gödning. Temperaturen de sista veckorna har inte varit undet 10 gr snarare runt 15 gr. Den står under tak intill husväggen på en öppen terrass. Jag bor utanför Lund.
Tack för att du funderar på min blomma.

4/6 -16

Jag vet inte men kanske för kallt.
Det är en tropisk växt och ska ha temp anpassat efter det antar jag. Min står på inglasad balkong, där har varit över 30 grader vissa dagar.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.