Råd / Släkten, arter och hybrider / Epidendrum /

Skriv början av artikeln om Epidendrum pseudoepidendrum

Nyckelord: Epidendrum pseudoepidendrum

Inlägg med Epidendrum pseudoepidendrum som nyckelord.

Den här är min FAVORIT planta. Jag skulle kunna fotografera den i timmar. Varenda vinkel på den är så himla intressant. Jag gillar kombinationen av de tre, starka färger: lime, cerise och orange. Läppen är så hård, att det känns som den är gjord i plast. Själva blomman är liten i förhållande till plantans storlek men den stora plusen är att den förtsätter blomma på samma stängel.
Varför är den min favorit, trots alla älskade phalaenopsisar? För att på grund av den sitter jag nu ordentlig i orkidé-träsket
För länge sen köpte jag på nån rea, boken "Orkidé - drömmen om en evig skönhet". Den som äger boken vet att det finns i den en bild på Epid. pseudoepidendrum med en gul läpp. Den där bilden väckte en otrolig begäran hos mig att äga en sån och det var min stora dröm. Visst har jag börjat samlande med nån rosa Phalaenopsis men den här var min första konkreta botaniska "ha-begär"Nyckelord: Epidendrum pseudoepidendrum

11/8 -07

Visst är den läcker, Marita Åkesson hade Epidenrum pseudopidendrum album i sitt bildgalleri, det är nog den du menar med gulläpp, den är faktist snyggare tycker jag,
man kunde beställa den i maj-listan, det är bild på den du har också. så du kan nog beställa en med gul läpp av henne.

11/8 -07

he he he... jag äger den också mycket fin planta från Schwerters sambeställning.

11/8 -07

Jasså du hade den med, då förstår jag att du måste vara nöjd. Grattis. Den miva jungle du har bild på nu har en riktigt snygg läpp, får nog ta och notera den i min lista.

11/8 -07

En mycket härlig orkide! Trevligt att ha några uthålliga blommare i samlingen, sådana som man kan njuta av under en stor del av året.
mvh
Mikael

11/8 -07

Jag förstår dig, Kamila, det är verkligen en fotogenic läckerbit du har där!

11/8 -07

En riktig läckerbit du har där!
Hur hög är den egentligen???

11/8 -07

Och framförallt: Hur hög blir man som ägare av en sådan skönhet?

11/8 -07

Touché, Calypso! Man sträcker nog en del på sig och får andas tunnare luft

12/8 -07

Vet du Kamila, det här är en av mina favoriter med. Jag har inte turen att äga någon ännu, men det ska nog ändras snart.

12/8 -07

Berith, den är på 35 cm, det betyder lagom

12/8 -07

Ge ditt svar
Epidendrum pseudoepidendrum. Från Trädgårdspojken.

Idag 15/5 slog den äntligen ut efter över en månad. Plantan är pytteliten. Än har den inte visat tecken på att vilja skjuta några nya skott, men jag hoppas. Inköpt på Blomsterlandet för 145 kr.

Nyckelord: Epidendrum pseudoepidendrum

15/5 -07

Så näpen, riktigt begärlig. Grattis till blomningen!

15/5 -07

Jag hoppas at tjag kan få den att trivas. När jag köpte den hade en inte så många friska rötter. Det har inte dykt upp några nya vad jag sett, men den har i alla fall orkat blomma så helt illa kan det nog inte vara.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.