Skriv början av artikeln om En dag i Botan

Nyckelord: En dag i Botan

Inlägg med En dag i Botan som nyckelord.

Bulbophyllum Fredensborg. Från obovata.
Coelegyne pandurata. Från obovata.
Paph. philippinense. Från obovata.
Dendrobium sp. Från obovata.
Dendrobium densiflorum. Från obovata.
Vanda ??. Från obovata.

Fick mig en trevlig upplevelse i helgen när jag o Jimmy (sonen) var på besök i Botan i Göteborg. Väldigt mycket som blommade just nu, men ändå kändes det när man kikade runt där att man var där en vecka för tidigt, för det var massor med knopp på gång. Hur som helst gick kameran för högtryck. Vill dela med mig här till er OP:are.
Tyvärr skrev jag inte upp vilka artnamn på alla. Men hoppas ni kanske vet.

En sak är iaf klar endera är det skit bakom kameran eller så behöver jag en ny kamera. Troligen är det det första, men som sagt det var extremt varmt både i o utanför växthusen.

Nyckelord: En dag i Botan

8/7 -15

Så vackra blommor och bilder

8/7 -15

Åh vilken härlig utflykt och vilka fina bilder !

8/7 -15

Har aldrig varit på Botan i GTB, efter dessa foto landar den aktiviteten ännu upp på prioriteringslistan.
Tack för att du delar med dig!

8/7 -15

Jag var där i våras. Och nu vill jag dit igen!
Ursnygga bilder!
Jag tror inte att det är Phrag. besseae i första bilden. Petalerna är alltför spetsiga för det. Men nog måste besseae finnas med nånstans...

9/7 -15

Hur var det med deras Disa unifloror?

9/7 -15

Såg inga blommande iaf. De skulle vara i samma rum som de köttätande eller hur ? Men som sagt när jag kom så långt in så hade hjärnan kokat Tack för era kommentarer

9/7 -15

Ja visst är det trevligt att besöka GTB Botaniska, det är en pärla!
Jag var där igår och då hade Disorna börjat att slå ut, kanske 1/3 del av de som var planterade individuellt hade börjat blomma (tror jag det var).

Den översta Phraggen tror jag var "Andean Fire" om jag mins rätt från etiketten.

9/7 -15

Förtjusande samling och fina foton

Wow, jättefina bilder! Har de många orkidéer? Är det nån orkidéutställning eller har de alltid orkidéer? Blir så sugen att åka dit! Och det viktigaste: Har de försäljning av orchidéer?

9/7 -15

Åhh, vad mycket fint och fina bilder! Den sista skulle kunna vara en goldschmidtianum kanske? Önskade att jag hade lite närmare till Göteborg, älskar den staden

9/7 -15

@ifibi

Botan har massor av orkidéer i permanent utställning i flera avdelningar. Det finns försäljning men orkidéer brukar vara begränsat.

Underbara bilder på underbara orkidéer. Både fotografen och kameran har gjort ett excellent jobb!

9/7 -15

Jag rodnar Tack så mycket för era FINA ord

9/7 -15

Fantastiska bilder och Botan är ett fantastiskt ställe både inne och ute.
Men som bobba fett säger. Dåligt utbud på plantor att köpa. Var på utställningen tidigare i år. Fantastiskt var det. Men så besviken på utbudet. Med deras kontakter och möjligheter skulle de verkligen kunna skärpa till sig på utbudet. Dessutom borde ju personalen där gå en säljkurs hur man bemöter kunder. Men kommer garanterat åka dit igen för miljön skull.

9/7 -15

Det är väl knappast en botanisk trädgårds uppgift att sälja plantor. Salu plantorna som finns förmodar jag är överskott från deras odlingar.

9/7 -15

Nu är jag ingen expert på hur botaniska odlar på andra ställen än själva botaniska. Men när vi va där så sa guiden att ur orkidé husen kommer inga plantor ut till varken köpare eller andra ställen då de hade kakelacor i växthusen vilket vi oxå såg ett antal av och de kunde då inte garanter köparen att det fick med sig detta hem.
Så någonstans måste de ju få plantor till försäljning från. Sen tycker jag nog att man kan kräva lite mer av en botanisk trädgård än en helt vanlig Ica-butik. Om de nu väljer att ha en butik. Men tycket är ju olika vad man förväntar sig.

Det får absolut bli en tur dit nu i sommar! Tänk att man missat detta då? Begränsat innebär nog bättre utbud är jag är van vid ändå.

10/7 -15

Jag var där i våras under Orchide-frossan o det begränsade utbudet innebar då ett par tre Phal-hybrider o någon Oncidium. Sämre än snabbköpet runt hörnet tyvärr

12/7 -15

Eftersökande av artnamn på den där cerise Dendrobium så tror jag det är en Dendrobium mohlianum x Dendrobium glomeratum alltså en primärhybrid o inte en Dendrobium goldschmidtianum.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.